ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ (ΑΥΡΑ 3Ε) ΑΙΓΙΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΑΞΙΚΑ, ΟΧΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ

Το Δ.Σ. του σωματείου μας καταγγέλλει τις δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού που ηγούνται στο σωματείο εργαζομένων στο εργοστάσιο ΑΥΡΑ στο Αίγιο που με εντολή της εργοδοσίας της πολυεθνικής "COCA-COLA 3E" οργάνωσε Γ.Σ σε κλίμα εκβιασμού για να παρθεί απόφαση για την αποχώρηση του σωματείου από την Ομοσπονδία. Οι εντολοδόχοι της πολυεθνικής και εκπρόσωποι της εργοδοσίας μέσα στα σωματεία, στρέφονται ενάντια στο συνεπές ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα προσπαθώντας να προωθήσουν τη στοίχιση των εργαζομένων πίσω από τη στρατηγική του κεφαλαίου και τα συμφέροντα του εργοδότη.

Μεγάλη ευθύνη φέρουν και τα άλλα 2 σωματεία της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ (ΑΘΗΝΑΣ-ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ) καθώς δεν έχουν καταγγείλει αυτή την διασπαστική κίνηση και επιβεβαιώνεται ότι τουλάχιστον το έχουν συζητήσει όλοι μαζί, με την εργοδοσία, μάλιστα αυτό ενισχύεται από την απόφαση τους που ήταν ενάντια στην κλαδική απεργία στις 29 Μάρτη.
Είναι γνωστός ο ρόλος τους. Είναι οι δυνάμεις που προωθούν μέσα στο εργατικό κίνημα τη γραμμή της ταξικής συνεργασίας κεφαλαίου και εργατικής τάξης, την απάτη ότι με «συνεννόηση» και «εργασιακή ειρήνη» μπορούν τάχα να βγαίνουν ωφελημένες και οι δύο τάξεις.
Καλλιεργούν τη λογική της ανάθεσης, των «ικανών συνδικαλιστικών ηγεσιών» που ξέρουν να διαπραγματεύονται με τους εργοδότες για λογαριασμό τάχα των εργατών. Υπονομεύουν τους αγώνες, τη συλλογική συμμετοχή και δράση, με στόχο να κρατούν το εργατικό κίνημα αποδυναμωμένο και υποταγμένο στα κελεύσματα του κεφαλαίου.
Είναι αυτοί που με συνεχείς ελιγμούς, σε περιόδους που οξύνεται η δυσαρέσκεια των εργαζομένων από την επίθεση του κεφαλαίου, προσπαθούν να την εγκλωβίζουν σε «ακίνδυνες λύσεις» εντός των πλαισίων του «αναγκαίου κακού» και του «εφικτού», φροντίζουν να συγκαλύπτουν τον πραγματικό υπεύθυνο για τα δεινά της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.
Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση και ειδικά στην εργοδοσία: οι ταξικές δυνάμεις δεν τρομοκρατούνται και δεν υποχωρούν βήμα πίσω από την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων. Δεν θα σταματήσουμε να αποκαλύπτουμε το ρόλο του εργοδοτικού συνδικαλισμού σαν πέμπτη φάλαγγα μέσα στο εργατικό κίνημα. Δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε για την ενότητα της εργατικής τάξης κόντρα στα σχέδια της εργοδοσίας και του πολιτικού προσωπικού που την υπηρετεί.
Ξέρουμε πολύ καλά ότι έχουμε απέναντί μας τους εργοδότες, τον ΣΕΒ, τις κυβερνήσεις, την ΕΕ. Αυτές οι αντιδραστικές δυνάμεις έχουν συγκροτήσει μέτωπο και χρησιμοποιούν όλους τους τρόπους για να εμποδίσουν την οργανωμένη δράση και πάλη στον αγώνα για να δούμε καλύτερες μέρες.
Το σωματείο μας στηρίζει την ομοσπονδία στον αγώνα για την υπογραφή ΣΣΕ με όλες του τις δυνάμεις.
Δηλώνουμε στον ΣΕΒ και στην εργοδοσία ότι θα πολεμήσουμε με λύσσα για να πάρουμε πίσω αυτά που μας έχουν κλέψει. Για εμάς δεν υπάρχουν περασμένα ξεχασμένα.
Τα σωματείο μας στηρίζει την ομοσπονδία στον αγώνα για την υπογραφή ΣΣΕ με όλες του τις δυνάμεις. Ζητάμε από όλα τα σωματεία να είναι σε ετοιμότητα ώστε να απαντήσουμε με όλους τους τρόπους και μορφές σε αυτούς τους σχεδιασμούς.
Όσο για τα σωματεία της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ αν νομίζουν ότι θα ξεμπερδέψουν από τις ταξικές δυνάμεις, τους λέμε ότι γελιούνται οικτρά.
Για τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό έχουμε ακόμα πολλά ράμματα για την γούνα τους. Οι μέρες που οι εργαζόμενοι θα τους στείλουν στα τσακίδια είναι μπροστά

Όλοι οι εργαζόμενοι στα σωματεία τους!
Οργάνωση και δράση σε κάθε χώρο δουλειάς!
Συσπείρωση στο ΠΑΜΕ, αλλαγή των συσχετισμών μέσα στα σωματεία!

Υπογραφή κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις.
Υπογραφή Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης ΣΣΕ με νόμο στα 751 ευρώ.

Συμμετοχή στην απεργία στις 30 Μάη 10π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας

Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση στα σχέδια της εργοδοσίας και των παρατρεχάμενων της.

Σεπτέμβριος 2018