ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΠΟΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ν.ΑΧΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2018

ΖΗΤΩ Η 1Η ΜΑΗ - ΖΗΤΩ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.00 πμ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ
Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Η 1η Μάη είναι απεργία, παγκόσμια μέρα της εργατικής τάξης. Τιμάμε τους νεκρούς μας στο Σικάγο το 1886, τους καπνεργάτες το Μάη του '36, τους διακόσιους της Καισαριανής. Τιμάμε όσους αγωνίστηκαν, έδωσαν και τη ζωή τους για να έχουμε δικαιώ-ματα στη δουλειά και στη ζωή. Φέτος η Πρωτομαγιά μας βρίσκει μπροστά σε σοβαρές εξελίξεις αφού πέρα από την πολιτική που τσακίζει τη ζωή του λαού πυκνώνουν τα σύν-νεφα του πολέμου στη γειτονιά μας.


Ματώνουν τους λαούς με διάφορες προφάσεις κρύβοντας τον πραγματικό τους στόχο που είναι ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών, οι ενεργειακοί δρόμοι και οι σφαίρες επιρροής. Αυτός ο στόχος είναι που φέρνει σε αντιπαράθεση τα ισχυρά καπιτα-λιστικά κράτη με αποτέλεσμα να έρχεται όλο και πιο κοντά ο κίνδυνος ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς της περιοχής. Λίγες μέρες πριν είχαμε τον βομβαρδισμό της Συρίας από τις ΗΠΑ, τη Μ. Βρετανία και τη Γαλλία με τη στήριξη και την ανοχή των άλλων κρατών του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στο όνομα των συμβατικών υποχρεώσεων δεν διστά-ζει να εμπλέξει και τη χώρα μας σε αυτό το μακελειό κάνοντας ότι έκαναν στο παρελθόν οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ μετατρέποντας τη χώρα σε νατοϊ-κό ορμητήριο.
Παρά τις προσπάθειες που γίνονται για να μας πείσουν για το αντίθετο, η συμμε-τοχή στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε. δεν προστατεύει τον ελληνικό λαό ούτε κανέναν άλλο. Το ΝΑΤΟ είναι πολεμική μηχανή που δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο ενώ την «προστα-σία» του έχουν δοκιμάσει επανειλημμένα οι λαοί στα Βαλκάνια, στην Κύπρο και ο ελλη-νικός με το γκριζάρισμα στο Αιγαίο και την ένταση της τουρκικής προκλητικότητας.
Τα όσα συμβαίνουν στη γειτονιά μας δεν είναι κάτι διαφορετικό απ' όσα ζούμε οι εργαζόμενοι, μέρος της πολιτικής που στόχο έχει να ανακάμψουν τα κέρδη των μονοπω-λιακών ομίλων. Κομμάτι της αναπτυξιακής στρατηγικής της κυβέρνησης η οποία εκτός από τα μνημόνια διαρκείας στο σχεδιασμό της περιλαμβάνει και το όραμα της αστικής τάξης για «γεωστρατηγική αναβάθμιση». Αυτό το όραμα φέρνει μαζί με τ' άλλα και τη συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τους πολέμους. Είναι η άλλη όψη των βάρβαρων μέτρων, της έντασης της εκμετάλλευσης!
Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες αυτό που μετράει είναι η ένταση της λαϊκής επαγρύ-πνησης και της πάλης ενάντια στα βρώμικα σχέδια στη περιοχή. Οι μειώσεις μισθών και των συντάξεων, η επίθεση στο δικαίωμα στην απεργία, οι πλειστηριασμοί και οι κατα-σχέσεις, οι περικοπές σε υγεία, πρόνοια και παιδεία, η απληρωσιά είναι πόλεμος οικονο-μικός για να φτιαχτεί το φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον που διαφημίζει η κυβέρνηση προκειμένου να αυγαταίνουν τα κέρδη των καπιταλιστών.
Κανείς εργαζόμενος δεν πρέπει να έχει αυταπάτες για το ποιος θα είναι ο ωφε-λημένος από την ανάπτυξή τους και ποιος θα κληθεί να πληρώσει το μάρμαρο.
Μόνο οργανωμένος αγώνας μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για δουλειά και ζωή με δικαιώματα με βάση την εποχή μας και τις ανάγκες μας.
Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ συνεχίζει τον υπονομευτικό της ρόλο στηρίζοντας την κυ-βέρνηση και τους μεγαλοεργοδότες για να περάσει τα μέτρα της τρίτης αξιολόγησης ό-πως και τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία. Που έτρεξε κατά παραγγελία της μεγαλοεργοδοσίας να υπογράψει το πάγωμα των μισθών νομιμοποιώντας το αίσχος των 586 και 511 ευρώ κατώτερο μισθό και τον διαχωρισμό των εργαζομένων ανάλογα με την ηλικία.
Ήδη η βιομηχανία αναψυκτικών "ΛΟΥΞ" προχωράει σε πρόσληψεις εποχιακού
Προσωπικού κάτω των 25 ετών για να επωφεληθεί το φτηνότερο εργατικό κόστος.
Αποτελεί επιτακτική ανάγκη η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και η ενίσχυση της ταξικής γραμμής πάλης. Να μαζικοποιηθεί το Συνδικάτο Ποτών-Τροφίμων ν. Αχαϊας και να ξεμπερδεύουμε με τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Η μεγαλύτερη τιμή στους αγώνες και τις θυσίες των συναδέλφων μας για την κατάργηση της εκμετάλλευσης, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο είναι η συνέχιση του αγώνα για την νίκη των λαών.
Τιμούμε την 1η του Μάη σηκώνοντας τείχος αντίστασης στον ιμπεριαλισμό. Απαιτούμε εδώ και τώρα την απεμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης από τους ιμπεριαλι-στικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις.
• Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.
• Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν!
• Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να γυρίσουν τώρα πίσω ελληνικά πλοία,
αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων.
• Απαιτούμε τώρα να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, καμία δαπάνη για νατοϊκούς
εξοπλισμούς.
• Απομονώνουμε τον εθνικισμό και τους εγκληματίες δολοφόνους ναζιστές της Χρυσής Αυγής από κάθε χώρο εργασίας, από κάθε γειτονιά.
• Απαιτούμε αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα. Κανένας εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ,
κανένας κάτω από 751 βασικό μισθό, κανένας ανασφάλιστος, μέτρα προστασίας υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
• Επαναφορά και υπογραφή Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων με αυξήσεις σε μισθούς και τα μεροκάματα.
• Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις.
Το φλογερό σύνθημα που γεννήθηκε μέσα σε μεγάλους αγώνες και εξεγέρσεις μας
οδηγεί σήμερα περισσότερο από ποτέ: Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ TΗΝ 1η ΜΑΗ ΣΤΙΣ 10:00 πμ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ
ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Μάιος 2018
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Π.Α.ΜΕ. Web Radio