ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΗΣ COCA-COLA ΑΘΗΝΑΣ

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ του κλάδου μας μετά τις άκαρπες συζητήσεις και την άρνηση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) να υπογράψει Κλαδική Σύμβαση Εργασίας (ΚΣΣΕ) προκήρυξε 24ωρη Πανελλ(1όικη Απεργία για την Πέμπτη 29 Μαρτίου. Συναδέλφισσες συνάδελφοι. Τίποτιι δεν μας χαρίστηκε. Η ύπαρξη των ΣΣΕ ήταν πάντα το αποτέλεσμα των σκληρων αγώνων που δίναμε στον κλάδο. Ειδικά στη 3F, οι μισθοί μας είναι συνδεδεμένοι με το ύψος της Κλαδικής Σύμβασης.

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ
Η εργοδοσια της 3E εκμεταλλευόμενη την κατάργηση των ΚΣΣΕ και τους νόμους που ψήφισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και που τους διατηρεί η σημερινή. είναι ενάντια στην υπογραφή νέας Κλαδικής Σύμβασης. Την ίδια (όρα έγει μειώσει δραστικά τους μισθούς των νεοπροσλαμβανόμενων. των επογισκών και των συμβασιούγων εργαζομένων ως και 40%. Ούτε οι παλιοί εργαζόμενοι είναι στο απυρόβλητο.
-Εχει μπει σε εφ(ιρμογή σχέδιο για τη μείωση του "εργασιακού κόστους," ξεκινώντας με το πάγωμα των 3ετιών, τη μείωση του νυκτερινού επιδόματος και έπεται συνέχεια.
-Σχεδιάζει νσ. κστιιργησει τη μόνιμη κσι σταθερη εργασία όπως τη γνωρίσαμε, γι' αυτό αυξάνει ΙΙξ γοργούς ρυθμούς τους εργολαβικού: και ΤΟΥΤ ενοικιαζόμενους εργαζόμενους που δεν έχουν συγκροτημένα εργασιακα δικαιώματα.
-Απολύει παλιούς εργαζόμενους, με 1 5 χρόνια προϋπηρεσία, χρησιμοποιώντας το απαράδεκτο καθεστώς των αξιολογησεων. ξεκινώντας από τους πωλητές, με στόχο να το απλώσει σε όλο το εργατικό δυναμικό αφού δεν συναντάει αντίδραση.
Ο ΤΙΙΣ ΤΟΥ ΣΩ-ΜΛΤΕΙΟΥ
Η στάση της πλειοψηφίας τοι) Σωματείου έχει αποθρασύνει τους αντεργατικούς σχεδιασμούς της εργοδοσίας αφού:
-Συμφώνησε στο πάγωμα των -3ετιών και στη μείωση του νυκτερινού επιδόματος.
-Λεν βγάζει μιλιά για τις αυθαίρετε: απολύσεις των πωλητών.
-Ανέχεται χωρία καμία αντίδραση την εξαπλωση των εργολαβιών στα κλάρκ.
-Καλλιεργεί τη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια στους εργαζόμενους, με ιδεολογήματα "δεν μπορούμε να κάνουιιε τίποτα", είναι χειρότερα" ΚΛΠ.
Στο κάλεσμα της για τη υπογραφη ΚΣΣΕ η οποία θα ανοίγει δρόμους για ουσιαστικές κατακτήσεις και θα βελτιώνει τους μισθούς και τη θέση των εργαζομένων, βάζει για άλλη μία φορά "πλάτη" στην εργοδοσία και αρνείται να πάρει μέρος.
ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΥΣ Α->ΤΕΡΙΑΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΧΙΟΥΣ
Παρα τα εμπόδια ποι) η εργοδοσία- η υπογραφη ΕΙΣΣΕ είναι μεγάλης σημασίας ζήτημα για τους εργαζομένους του κλαόου κσι την ΓΙέιιπτη 29 Μαρτίου θα δωσουμε αγωνιστική απάντηση με τη μαζική συμμετοχή μα:. G)" τους χαλάσουμε τα σχέδια.
Απεργούμε με βάση την απόφαση Ομοσπονδίας που αφορά όλες ΤΙς επιχειρήσεις γάλακτος τροφίμων κ(ιι ΠΟΤ(όν σε όλη την χώρα.
Η ανάπτυξη κοινης πάλης σε όλο τον κλάδο αυξάνει αυτή τη δυναμική.
\ περασπιζόμιιστε τη και μόνιμη κσι το σταμάτημα των εργολαβιών. Απαιτούμε υπογραφη Συλλογικών Συμβάσεων με αυξήσεις.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στην απεργία και την περιφρούρηση της μαζί με τις δυνάμεις του κλάδου στον αγώνα γι« την υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΙΙ ΕΝΟΤΗΤΑ

Νοέμβριος 2018