ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΑΒΟΙΔΑΚΗΣ

ΝΑ ΜΠΕΙ ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΑΒΟΪΔΑΚΗΣ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 9ΠΜ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Τη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018 εκδικάζεται η αγωγή για την ακύρωση της παράνομης τρομοκρατικής απόλυσης συναδέλφισσας και μέλους του ΔΣ του Συνδικάτου εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος-Τροφίμων και Ποτών Νομού Ηρακλείου από την Επιχείρηση Σαβοϊδάκης Α.Ε. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου σε κινητοποίηση στις 9πμ έξω από τα Δικαστήρια για να μην περάσει η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς! Απευθύνουμε κάλεσμα έμπρακτης αλληλεγγύης από τα άλλα σωματεία.


Η απόλυση αυτή ήρθε ως αποτέλεσμα της συνδικαλιστικής δράσης της εργαζόμενης και του Συνδικάτου που διεκδικούν καλύτερους όρους εργασίας για τους εργαζόμενους στον κλάδο συνολικά και στην επιχείρηση ειδικότερα. Η Εταιρία πρωτοστατεί στον κλάδο με καθεστώς τρομοκρατίας σε όλα τα πόστα, με 12ωρα στο τιμόνι για τους οδηγούς, με εντατικοποίηση των ρυθμών στο εργοστάσιο προκειμένου να καλυφτούν οι ανάγκες της παραγωγής, μη καταβολή των προσαυξήσεων τις Κυριακές και τις αργίες που λειτουργούν τα καταστήματα της εταιρίας.
Το σωματείο μας ανέδειξε αυτά τα ζητήματα και απαίτησε από την επιχείρηση οι εργαζόμενοι να έχουν δουλειά με δικαιώματα, να παίρνουν τις άδειες και τα επιδόματα τους, να πληρώνονται στην ώρα τους, να παίρνουν τις υπερωρίες τους, να μπει τέλος στο καθεστώς τρομοκρατίας.
Η εταιρία όχι μόνο δεν συμμορφώθηκε αλλά προχώρησε στην παράνομη και εκδικητική απόλυση της εκλεγμένης συνδικαλίστριας προκειμένου να ενισχυθεί η τρομοκρατία και να μην οργανωθούν οι εργαζόμενοι στο συνδικάτο τους, ενώ έκανε και μήνυση στο ΔΣ του συνδικάτου επιδιώκοντας τον οικονομικό του στραγγαλισμό.
Με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να διασφαλίσει την κερδοφορία της η οποία πατάει στο ξεζούμισμα των εργαζομένων. Μόνο τα τελευταία 10 χρόνια τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στην εταιρία για υπερωρίες, μη καταβολή αδειών και επιδομάτων, μη καταβολή ρεπό ανέρχονται στα 118.000 ευρώ με 33 συνολικά πρόστιμα σε ελέγχους από την Επιθεώρηση Εργασίας.
Αποκορύφωμα της προκλητικής στάσης της είναι η απαξιωτική άρνησή της να προσέλθει στην τριμερή που είχε οριστεί στο Υπουργείο, αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχει εξασφαλίσει από την σημερινή και τις προηγούμενες Κυβερνήσεις, ενώ σήμερα συνεχίζει ανενόχλητη να μην καταβάλει τους μισθούς και τις υπερωρίες των εργαζομένων, καθώς και το επίδομα αδείας του 2017.
Μέσα στο «κλίμα οικογένειας» που καλλιεργεί η εταιρία εντάσσεται και η πρόσφατη απόλυση εργαζόμενης και μάνας 3 παιδιών με την αιτιολογία ότι «κάνει καλά την δουλειά της αλλά δεν κάνει το κάτι παραπάνω», αφήνοντας την στο έλεος την ίδια και την οικογένειά της, ενώ παράλληλα εργαζόμενοι συνεχίζουν να παραιτούνται ο ένας μετά τον άλλον γιατί δεν αντέχουν σε αυτές τις συνθήκες εντατικοποίησης.

Απαιτούμε :
• Άμεση ανάκληση τις παράνομης απόλυσης του μέλους του ΔΣ και απολύσεων εργαζομένων στην Επιχείρηση.
• Να μπει ένα τέλος στην τρομοκρατία, στην εργοδοτική αυθαιρεσία, στην εντατικοποίηση της δουλειάς στο "Σαβοϊδάκη" και σε κάθε επιχείρηση του κλάδου μας.
• Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
• Υπογραφή Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις
• Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με νόμο στα 751 ευρώ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 9ΠΜ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιανουάριος 2019
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Π.Α.ΜΕ. Web Radio