ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓ.ΑΥΡΑ ΑΙΓΙΟΥ (COCA-COLA)

Συνάδελφοι συναδέρφισσές, καταγγέλλουμε την διοίκηση του σωματείου της αύρας στο Αιγαίο, για την καλά σχεδιασμένη κι από κοινού οργανωμένη με τη διοίκηση της Κόκα Κόλα, προσπάθεια για διαγραφή της συναδέλφου μας Γεωργίας Στεφανάκου από το επιχειρησιακό σωματείο.

Ενάντια σε κάθε νομιμότητα και σε κάθε λογική επιχειρεί μία διαγραφή χωρίς κανένα άλλο προηγούμενο, χωρίς να συντρέχει κάποιος λόγος, εκτός του ότι ξεμπρόστιαζε την διοίκηση του επιχειρησιακού σωματείου της αύρας στους υπόλοιπους συναδέλφους της. Μια διοίκηση που σε αγαστή συνεργασία με την διοίκηση της εταιρείας Κόκα Κόλα, εδώ και καιρό, που θυγατρική της είναι και η αύρα έχει αλλάξει τις εργασιακές σχέσεις δημιουργώντας αντί για εργαζόμενους, εργολάβους με αποτέλεσμα την μείωση του προσωπικού.

Τι ειρωνεία, για τον ίδιο λόγο, για την εργολάβοπίειση των εργαζομένων το σωματείο της Κόκα Κόλα στην Θεσσαλονίκη, είναι εδώ και δέκα μήνες περίπου σε απεργία. Με κινητοποιήσεις περήφανα και χωρίς να σκύβουν το κεφάλι, δίνουν έναν αγώνα παρά τις πιέσεις, για να μην περάσουν τα σχέδια του καπιταλιστή που κλείνει, ανοίγει, διώχνει, μετατρέπει τις εργασιακές σχέσεις, κατά το δοκούν με την βοήθεια των κυβερνήσεων και των νόμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως έκανε και με άλλα εργοστάσια του ίδιου ομίλου όπως το κλείσιμο   Κατσέλη   Αλλατίνη

Εδώ φαίνεται η διαφορά του εργοδοτικού συνδικαλισμού του υποταγμένου στα κελεύσματα των κάθε βιομηχάνων και του συνδικαλισμού που βάζει φραγμό στα σχέδια του κάθε βιομήχανου για εξαθλίωση των εργαζομένων.

Τώρα που οι βιομήχανοι εφοπλιστές μεγαλοξενοδόχοι βρίσκουν και τους συνδικαλιστές για να τσακίσουν τα εργασιακά δικαιώματα τώρα χρειάζεται με περισσότερο πείσμα να δώσουμε τη μάχη συσπειρωμένοι στα κλαδικά σωματεία για να ανατρέψουμε τους εντολοδόχους συνδικαλιστές των καπιταλιστών που για να σώσουνε τις καρέκλες τους δεν σταματάμε μπροστά σε οποιαδήποτε ανομία Συνάδελφε δώσε να καταλάβουν και οι βιομήχανοι και οι συνδικαλιστές τύπου Λειβαδίτη ότι :

Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά

Μάιος 2018