ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΑΒΟΙΔΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ


Σχετικά με τη σημερινή (15/12/2017) ανακοίνωση της Εταιρίας Σαβοϊδακη ΑΕ για την απόλυση εργαζόμενης
Για την αποκατάσταση της αλήθειας, σχετικά με την παράνομη και καταχρηστική απόλυση του μέλους του ΔΣ του Συνδικάτου μας και εργαζόμενης στην Επιχείρηση Σαβοϊδάκης ΑΕ έχουμε να σημειώσουμε τα παρακάτω : Λέει η Εταιρία : «Η απόλυση της εργαζόμενης οφείλεται στη συνεχιζόμενη συκοφαντική δυσφήμηση» Η εταιρία θεωρεί συκοφαντική δυσφήμηση την διανομή συνδικαλιστικού υλικού και την συζήτηση με τους εργαζομένους για τις συνθήκες δουλειάς που βιώνουν και την ανάγκη σήμερα να παλέψουν για να τις βελτιώσουν.


Ας μας πει η Εταιρία : είναι συκοφαντική δυσφήμηση ότι το επίδομα αδείας του 2016 πληρώθηκε τον ... Οκτώβριο του 2017 μετά την παρέμβαση του Συνδικάτου; Είναι συκοφαντική δυσφήμηση ότι αφήνει απλήρωτους εργαζόμενους κατά περιόδους μέχρι και 3 μήνες; Είναι συκοφαντική δυσφήμηση ότι υπάρχει καταστρατήγηση του νόμιμου 40ωρου εβδομαδιαίου ωραρίου όταν οι εργαζόμενοι στα καταστήματα δουλεύουν 51 ώρες χωρίς να πληρώνονται ούτε μία υπερωρία; Είναι συκοφαντική δυσφήμηση ότι η Εταιρία χρωστάει άδειες παρελθόντων ετών ενώ απαγορεύεται από το νόμο;
Το Συνδικάτο, με παρεμβάσεις στην ίδια την εργοδοσία, με περιοδείες και συζητήσεις με τους εργαζόμενους και με τριμερή Συνάντηση στον ΣΕΠΕ το προηγούμενο διάστημα, κατήγγειλε αυτή την κατάσταση και απαίτησε από την εργοδοσία και τον ΣΕΠΕ να τηρηθούν τα νόμιμα. Η ίδια η Εταιρία παραδέχτηκε στην Επιθεώρηση μέσω γραπτής της δήλωσης ότι καθυστερεί τους μισθούς και ότι κατέβαλε τον Οκτώβρη το περυσινό επίδομα αδείας. Μάλλον η Εταιρία δυσφημεί τον εαυτό της.
Λέει η Εταιρία : «Η απόλυση της εργαζόμενης σε καμία περίπτωση δεν συνδέεται με τη συνδικαλιστική της δράση»
Μόλις γνωστοποίησε το Συνδικάτο στην Εταιρία ότι η συνάδελφος έχει εκλεχθεί μέλος της Διοίκησης η Εταιρία κάλεσε την συναδέλφισσα «να σκεφτεί το λάθος της», προχώρησε σε αναγκαστική χορήγηση άδειας και στην συνέχεια στην απόλυσή της, γιατί ακριβώς δεν την ήθελε μέσα στην επιχείρηση να αναδεικνύει τα παραπάνω. Προφανώς η Εταιρία την απέλυσε επειδή ακριβώς δήλωσε την ιδιότητά της.
Λέει η Εταιρία : «Η Εταιρία Σαβοϊδάκης σέβεται το δικαίωμα και το θεσμό του συνδικαλισμού»
Ο μόνος σεβασμός που έχει επιδείξει η Εταιρία Σαβοϊδάκης στην συνδικαλιστική δράση είναι η ίδρυση της εργοδοτικής Ένωσης Προσώπων η οποία αξιοποιήθηκε το 2012 για τη μείωση των μισθών κατά 15%. Απεναντίας, η μόνη συνδικαλίστρια που δεν ήταν του χεριού της απολύθηκε γιατί μιλούσε για τα δικαιώματα των εργαζομένων τα οποία στερεί παράνομα η Εταιρία.
Η Εταιρία δεν αρκέστηκε μόνο στην απόλυση. Προχώρησε άλλο ένα βήμα στον «σεβασμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών» απαγορεύοντας από τους εργαζόμενους της Εταιρίας να παίρνουν στα χέρια τους το συνδικαλιστικό υλικό γιατί αυτό σημαίνει ότι συμφωνούν με το Συνδικάτο και στρέφονται απέναντι στην Εταιρία. Ούτε αυτό όμως ήταν αρκετό. Επέβαλε στους εργαζόμενους μέσω των διευθυντών της να υπογράψουν μία ιδιότυπη δήλωση μετανοίας, ένα χαρτί που στρέφεται απέναντι στο Συνδικάτο τους μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς τρομοκρατίας. Και όλα αυτά όταν την ίδια στιγμή που ο νόμος απαγορεύει ρητά την παρέμβαση της εργοδοσίας στη συμμετοχή ή μη των εργαζομένων στα συνδικάτα. Μάλλον η Εταιρία δεν σέβεται τα συνδικαλιστικά δικαιώματα.
Λέει η Εταιρία : «Η Εταιρία και οι εργαζόμενοι έχουν τα ίδια συμφέροντα»
Η Εταιρία κάνει μεγάλη προσπάθεια να ταυτίσει τα συμφέροντά της με αυτά των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Πληροφορούμε λοιπόν την Εταιρία ότι οι εργαζόμενοι δεν ανοίγουν νέα καταστήματα, δεν κάνουν επενδύσεις, δεν ζουν μέσα στη χλιδή, ούτε παίρνουν μερίσματα από την Εταιρία. Τους απασχολεί περισσότερο να βρουν λεφτά να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ, το δάνειο, τα φροντιστήρια ... ακόμα και το ψωμί που οι ίδιοι παράγουν.
Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο επιστρέφουμε τις απειλές της Εταιρίας γιατί δεν μας τρομάζουν, γιατί πιστεύουμε στη δύναμη που έχουν οι εργαζόμενοι αν πιστέψουν στην εαυτό τους και στο δίκιο τους.

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Αύγουστος 2018
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Π.Α.ΜΕ. Web Radio