ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΙΚΚΗ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

Συσπειρωμένοι στο κλαδικό σωματείο Γάλακτος -Τροφίμων και Ποτών οι εργαζόμενοι της ΕΑΣΤ και του " Τρίκκη" απαίτησαν αγωνιστικά και οργανωμένα την καταβολη των δεδουλευμένων τους από τη διοίκηση της ΕΑΣΤ και του εργοστασίου γάλακτος. Η διοίκηση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους σε ΕΑΣΤ-ΤΡΙΚΚΗ . Παρόλο που τα οικονομικά στοιχεία της Ένωσης είναι θετικά , όπως ανακοίνωσε κατά καιρούς σε όλους τους τόνους ο πρόεδρος κ. Λιούτας οι εργαζόμενοι δεν έχουν να ταΐσουν τις οικογένειες τους. Φαίνεται ότι ο στόχος που διαφήμιζε η διοίκηση της Ένωσης και προσωπικά ο κ.Λιούτας να γίνει η πρώτη «συνεταιριστική» ένωση στην Ελλάδα, υλοποιείται με την απληρωσιά και την εξαθλίωση των εργαζομένων της.

Η διοίκηση της Ένωσης κλέβει τον ιδρώτα των εργαζομένων και τσαλαπάτα τα εναπομείναντα δικαιώματά τους, αξοποιώντας τους αντεργατικούς νόμους που ψήφισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και που διατηρεί και επαυξάνει η σημερινή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Οι εργαζόμενοι ,την τελευταία δεκαετία , έβλεπαν να μειώνεται ο μισθός τους όλο και περισσότερο μέσω του παγώματος των τριετιών, του κοψίματος επιδομάτων, της μετατροπής των συλλογικών συμβάσεων σε ατομικές, τη μη πληρωμή υπερωριών για την νυχτερινή εργασία κ.α Για να περάσει η διοίκηση όλα τα αντεργατικά μέτρα και να κάμψει τις αγωνιστικές αντιδράσεις που υπήρχαν επιστράτευσε την τρομοκρατία, τις απολύσεις και είχε σύμμαχο τη συμβιβασμένη πλειοψηφία στην ηγεσία του επιχειρησιακού σωματείου. Από τα κύρια επιχειρήματα που επιστράτευσε η διοίκηση της ένωσης και οι εκπρόσωποι του εργοδοτικού συνδικαλισμού ήταν ότι κάθε φορά οι περικοπές θα είναι και οι τελευταίες για να σωθεί η επιχείρηση και οι δουλειές των εργαζομένων. Όμως όπως γίνεται συνήθως, όπως έχει γίνει και σε χιλιάδες επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα ο κατήφορος δεν έχει τέρμα και οι εργαζόμενοι βιώνουν ως αντάλλαγμα σήμερα την απληρωσιά.

Ταυτόχρονα η διοίκηση, εκμεταλλευόμενη τη νομοθεσία για τους συνεταιρισμούς συγκεντρώνει τα τελευταία χρόνια την περιουσία και τον πλούτο που παράγει η ένωση σε όλο και πιο λίγα χέρια.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση οι εργαζόμενοι οργανωμένοι στο Συνδικάτο στον κλάδο Γάλακτος –Τροφίμων και Ποτών συμμετείχαν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της 14ης Δεκέμβρη απαιτώντας τη διοίκηση της Ένωσης να πληρώσει εδώ και τώρα όλα τα δεδουλευμένα τους.

Μετά τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία η διοίκηση δεσμεύτηκε στην άμεση καταβολή ενάμιση μισθού και του δώρου Χριστουγέννων.Σήμερα Παρασκευή πληρώθηκε ένα δεκαπενθήμερο , υπάρχει δέσμευση να πληρωθεί το δώρο Χριστουγεννων τη Δευτέρα και πριν την πρωτοχρονιά ένας μισθός.

Οι εργαζόμενοι παραμένουν σε επιφυλακή και αγωνιστική ετοιμότητα , ώστε η διοίκηση να τηρήσει την αμεση δέσμευσή της αλλά και να προχωρήσει σύντομα σε καταβολή του συνόλου των απλήρωτων δεδουλευμένων

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Αύγουστος 2018
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Π.Α.ΜΕ. Web Radio