ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΤΗΣ FRONERI-ΝΕΣΤΛΕ


Συναδέλφισες, συνάδελφοι για μια ακόμη φορά αποκαλύπτονται οι πρακτικές και οι αντεργατικοί σχεδιασμοί των βιομηχάνων των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, στον κλάδο.Το συνδικάτο μαζί με απολυμένους συναδέλφους της επιχείρησης FRONERI-ΝΕΣΤΛΕ πραγματοποίησε την Τρίτη 3-10-2017 παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της ΝΕΣΤΛΕ στο Μαρούσι.


Η εργοδοσία της πολυεθνικής ΝΕΣΤΛΕ απέναντι στο αίτημα των απολυμένων για συνάντηση έδειξε τις πραγματικές διαθέσεις της.
Φανερώθηκε για ακόμη μια φορά η αδιαλλαξία της, καθώς δεν εμφανίστηκε για συνάντηση κανένας εκπρόσωπος της.
Αντί λοιπόν να συναντήσουμε την εργοδοσία βρεθήκαμε αντιμέτωποι με αστυνομικές δυνάμεις, ασφαλίτες και σεκιούριτι στις εγκαταστάσεις στον Ταύρο και στο Μαρούσι.
Καταγγέλλουμε την εργοδοσία για τον αυταρχισμό και την απαράδεκτη στάση της απέναντι στους απολυμένους συναδέλφους.
Ξεκαθαρίζουμε ότι τέτοιες πρακτικές δεν μπορούν να μας τρομοκρατήσουν, ούτε και να φοβίσουν τους εργαζόμενους που διεκδικούν το δικαίωμα στην δουλειά.
Αποδεικνύεται ότι φοβούνται την οργανωμένη δύναμη και πάλη των εργαζόμενων γι΄αυτό και χρησιμοποιούν όλους τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους, θέλοντας να υπερασπίσουν την απόφαση τους η οποία τους εξασφαλίζει μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία γι΄αυτούς και ανεργία για εμάς.
Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και το υπουργείο προστασίας του πολίτη που μοναδικό τους μέλημα είναι η υπεράσπιση των συμφερόντων των πολυεθνικών, όπως είναι η ΝΕΣΤΛΕ.
Η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες καθώς τσακίζει καθημερινά την ζωή μας με την άγρια επίθεση που έχει εξαπολύσει και η οποία έχει φέρει στην ανεργία και στην εξαθλίωση χιλιάδες εργαζόμενους.
Καθημερινά επιβεβαιώνει ότι τους ενδιαφέρει μόνο «η δίκαιη ανάπτυξη» των βιομηχάνων, καρφί δεν τους καίγεται για την ανάπτυξη και ευημερία των εργαζόμενων και των οικογενειών τους.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα στον κλάδο να καταδικάσουν τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία της εργοδοσίας αλλά και της κυβέρνησης.
Να είμαστε σε ετοιμότητα όλοι γιατί η κυβέρνηση, θέλει να χτυπήσει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, το δικαίωμα στην απεργία, την οργάνωση των συνδικάτων με νέο αντιδραστικό συνδικαλιστικό νόμο που θα λύνει ακόμη περισσότερο τα χέρια των βιομηχάνων.
Τους κάνουμε ξεκάθαρο ότι δεν ανεχόμαστε να γίνουμε οι σκλάβοι του 21ου αιώνα.
Θα παλέψουμε ώστε να ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική που μας εξαθλιώνει.
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Μάρτιος 2018
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Π.Α.ΜΕ. Web Radio