ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΠΟΤΩΝ Ν.ΑΧΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΥΡΑ ΑΙΓΙΟΥ (COCA-COLA 3E)

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της διοίκησης του σωματείου εργαζομένων ΑΥΡΑ στο Αίγιο, να διαγράψει από το επιχειρησιακό σωματείο το μέλος της διοίκησης της ομοσπονδίας τροφίμων – ποτών – γάλακτος και αναπληρωτή γραμματέα του κλαδικού συνδικάτου ποτών – τροφίμων Ν.Αχαίας, Στεφανάκου Γεωργία.

Οι δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού του σωματείου πρόσφατα, μεθοδευμένα προχώρησαν σε τροποποίηση του καταστατικού του σωματείου, μακριά και έξω από τους εργάτες του εργοστασίου, προσθέτοντας άρθρο στο καταστατικό που λέει «απαγορεύεται στα μέλη του Σωματείου να εγγράφονται και να συμμετέχουν σε συνδικαλιστική οργάνωση ή Σωματείο της ίδιας ομοιοεπαγγελματικής κατεύθυνσης» με σκοπό να αποκλείσουν την εγγραφή μελών που είναι και παράλληλα μέλη στο κλαδικό συνδικάτο ποτών-τροφίμων και να πετάξουν έξω όσους είναι ήδη μέλη.

Είναι γνωστό και γίνεται παντού εργαζόμενοι από ένα χώρο δουλειάς να είναι μέλη στο επιχειρησιακό σωματείο και σε ένα κλαδικό συνδικάτο.

Σκοπός τους είναι να πετάξουν έξω από το σωματείο όποιον αντιπαλεύει τα σχέδια της εργοδοσίας, όποιον αποκαλύπτει το ρόλο τους στους εργάτες και οργανώνει την πάλη τους, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, των κατακτήσεων τους. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τέτοιες μεθόδους και πρακτικές θα σταματήσουν την καθημερινή μας πάλη και δράση στους χώρους δουλειάς.

Κάθε συνάδελφος να βγάλει τα συμπεράσματα του, να καταδικάσει αυτές τις πρακτικές που σκοπό έχουν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους για να μη σηκώσουν κεφάλι και να αποδέχονται όσα λέει η εργοδοσία.

Σήμερα που οξύνεται η επίθεση στα εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα, με κλεισίματα εργοστασίων όπως στον όμιλο της COCA-COLA πρόσφατα, με ομαδικές απολύσεις σε εργοστάσια, με την επίθεση στο ασφαλιστικό, στη δημόσια-δωρεάν παιδεία και υγεία, συνολικά στο νέο αντιλαϊκό πακέτο μέτρων που έρχεται από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τα μονοπώλια και την ΕΕ, η διοίκηση του σωματείου της ΑΥΡΑ, αντί να οργανώνει την απάντηση των εργαζομένων απέναντι σε όλα αυτά, στρέφεται ενάντια σε εργάτες του εργοστασίου και μάλιστα σε συνδικαλιστές. Να ποιος είναι ο ρόλος τους.

Είναι άμεση ανάγκη οι εργάτες του κλάδου να σηκώσουν κεφάλι, να μη συνταχθούν πίσω από τις απαιτήσεις της εργοδοσίας. Να γυρίσουν την πλάτη τους στην ΕΕ στα κόμματα της συγκυβέρνησης και στο ΣΥΡΙΖΑ που είναι μια ακόμη δύναμη αντιλαϊκής διαχείρισης του καπιταλισμού, να απομονώσουν την φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Καλούμε τους εργάτες στο εργοστάσιο της ΑΥΡΑ να εναντιωθούν στα σχέδια της διοίκησης του σωματείου, τους εργάτες του κλάδου, να απομονώσουν τον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό να καταδικάσουν την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς. Να ξεπεράσουν τα εμπόδια που βάζει η εργοδοσία να συσπειρωθούν και να δράσουν με τα συνδικάτα που παλεύουν σε ταξική κατεύθυνση με το ΠΑΜΕ.

Τέλος καλούμε τα σωματεία του κλάδου, τα σωματεία στο νομό μας τα εργατικά κέντρα Πάτρας και Αιγίου να καταδικάσουν την απαράδεκτη αυτή ενέργεια της διοίκησης του σωματείου στην ΑΥΡΑ.

Μάιος 2018