ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΖΟΥΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Για μία ακόμη φορά είμαστε αντιμέτωποι με τους σχεδιασμούς των βιομηχάνων της πτηνοτροφίας που θέλουν να ισοπεδώσουν κάθε εργασιακό δικαίωμα. Αυτή τη φορά η εργοδοσία των επιχειρήσεων συμφερόντων ΖΟΥΡΑ προχωρά στην απόλυση όλου του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου με προκλητικό μάλιστα τρόπό. Κατέθεσε στις υπηρεσίες έγγραφα οικειοθελούς αποχώρησης όλου του ΔΣ.

Δηλαδή, εμείς που εδώ και χρόνια παλεύουμε για τα εργασιακά δικαιώματα, για το δικαίωμα στην ίδια τη ζωή, που δεν κάναμε πίσω παρά την επίθεση μπράβων της εργοδοσίας που οπλοφορούσαν, που συληφθήκαμε επανειλημένα για αυτόν μας τον αγώνα, που η εργοδοσία επιδίωξε να μας εξαγοράσει για να σταματήσουμε, τώρα η εργοδοσία λέει ότι παραιτούμαστε και φεύγουμε με την ουρά στα σκέλια.
ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΧΑΡΗ
Όλο αυτό το χρονικό διάστημα, μέσα από την καθημερινή πάλη, έχουμε γίνει ακόμα πιο δυνατοί. Η τεράστια αλληλεγγύη που έχουμε δεχτεί και που οργανώθηκε από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, είναι στήριγμά μας σε κάθε στιγμή.
Η αποθράσυνση της εργοδοσίας βασίζεται στο αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο που έχουν διαμορφώσει η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, που το αξιοποιεί και το εκμεταλλεύεται στο ακέραιο. Είναι σε ευθυγράμμιση με τα μέτρα που ήδη συζητούνται στο τραπέζι της αντιλαϊκής διαπραγμάτευσης κυβέρνησης – θεσμών, που ανάμεσα σε άλλα περιλαμβάνουν την απελευθέρωση των απολύσεων και το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης με μέτρα περιορισμού της, αποδεικνύοντας ότι αυτό που φοβούνται είναι ο οργανωμένος αγώνας των εργαζομένων που βάζει στο επίκεντρο της πάλης τις σύγχρονες ανάγκες.
Ο αγώνας μας αφορά όλη την εργατική τάξη, όλα τα σωματεία της και τους συνδικαλιστικούς της φορείς. Στο επίκεντρο των διεκδικήσεων είναι οι δικές μας ανάγκες για καλύτερες συνθήκες εργασίας, καλύτερες αμοιβές, παίρνοντας υπόψη τις δυνατότητες της εποχής μας.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ