ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓ.ΣΤΗΝ ΕΒΓΑ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Συναδέλφισα-συνάδελφε

Απευθύνουμε κάλεσμα μπροστά στην έκτακτη γενική συνέλευση του σωματείου μας, να συμμετέχεις, να συμβάλεις στην απόκρουση αυτής της άσχημης κατάστασης που βιώνουμε όλοι μας.

Έχεις χρέος και καθήκον απέναντι στον εαυτό σου, στους συναδέλφους που είσαστε δίπλα-δίπλα στη μηχανή επί 8 ώρες και παραπάνω, να σκεφτείς, να κουβεντιάσεις και να αποφασίσεις ότι δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση.

Δεν σου αξίζει η χαμοζωή, η ζωή μεροδούλι-μεροφάι.

Δεν σου αξίζει, να παρακαλάς για να έχεις λίγους μήνες δουλειά.

Δεν σου αξίζει να αμείβεσαι με ψίχουλα για να θησαυρίζει ο όμιλος Φιλίππου και τα στελέχη του.

Έχεις συμφέρων να παλέψεις για να υπάρξει κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας, η οποία όχι μόνο εξασφαλίζει το κατώτερο μεροκάματο αλλά και μια σειρά άλλα δικαιώματα όπως επιδόματα τριετιών, γάμου, τέκνων, τα επιδόματα λοχείας, το ύψους του ποσού επιδόματος για τους ανέργους, το ύψος του ποσού της σύνταξης, το βιβλιάριο ασθενείας, τα επιδόματα δώρων και αδείας κ.α.

Σκέψου ειδικά από το 2011 που ήρθαν και εφαρμόστηκαν οι νέοι μισθοί των 22,80 ευρώ αντικαθιστώντας την κλαδική σύμβαση των 38,50 ευρώ που αποφάσισε η κυβέρνηση και που συμφώνησε η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ), πέρασαν εκατοντάδες εργάτες και εργάτριες που λόγω του φόβου της ανεργίας έσκυψαν το κεφάλι, όμως δεν είναι σήμερα στην δουλειά.

Γιατί η εργοδοσία θέλει ακόμη πιο υποταγμένους, θέλει να εξασφαλίσει εργατικό δυναμικό που να μην αντιστέκεται, να υπομένει τον βούρδουλα.

Γι΄αυτό προσλαμβάνει και απολύει όποτε θέλει γι΄αυτό έχει ανοιχτό δίαυλο με πολιτικά γραφεία και βουλευτές της κυβέρνησης, γιατί θέλει για ένα μεροκάματο να σε λιώσει στη δουλειά και να αρπάξει και την ψήφο σου, πηγαίνοντας της στα κόμματά της, για να διασφαλίσει την μεγαλύτερη εκμετάλλευση σε βάρος σου.

Κατάλαβε ότι ο Φιλίππου δεν είναι φίλος σου, δεν έχετε τα ίδια συμφέροντα αυτός έχει στη δούλεψη του 3.000 εργαζόμενους μόνο στη χώρα μας.

Που ο συγκεκριμένος όμιλος έχει εργοστάσια και κεφάλαια στης ΗΠΑ,Σκόπια,Ιταλία και αλλού και που εξάγει σε δεκάδες χώρες ανά τον κόσμο τα προϊόντα που παράγουμε εμείς, με τον ιδρώτα μας.

Προϊόντα που δεν μπορούμε να αγοράσουμε λόγω του πενιχρού μεροκάματου που δίνει, που μας απολύει, που μειώνει μισθούς, που οφείλει δεδουλευμένα, που καταγγέλλει μονομερώς επιχειρησιακές συμβάσεις και άλλα πολλά.

Υπάρχει δρόμος να αλλάξει αυτή η κατάσταση;

Σου λέμε ότι ναι υπάρχει.

Αυτός περνά μέσα από την οργανωμένη δράση, το σωματείο.

Για σκέψου εσύ σήμερα, οι προηγούμενοι αν είχαν καταλάβει ότι αυτό που τρέμει η κάθε εργοδοσία είναι η ένωση των εργαζομένων, το συνδικάτο τους και αποφάσιζαν να μπουν στην συλλογική διεκδίκηση πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα.

Ξέρουμε ότι σας λένε να μείνετε μακριά από το σωματείο.

Μα το σωματείο δεν είναι μόνο το Δ.Σ είναι οι εκατοντάδες εργάτες και εργάτριες που έχουν ενώσει την φωνή και την ψυχή τους, για να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους.

Σας λένε ότι τα εργοστάσια τα κλείνουν οι συνδικαλιστές, οι εργαζόμενοι που απεργούν για το δίκιο τους.Μα η ζωή έχει αποδείξει ότι τα εργοστάσια τα κλείνουν οι μεγάλο ιδιοκτήτες τους, γιατί τα μεταφέρουν αλλού για φθηνότερα εργατικά χέρια, για να βγάλουν παραπάνω κέρδη, από τον ιδρώτα των εργαζόμενων.

Σας θέλουν ως απεργοσπαστικό μηχανισμό ενάντια στο σωματείο και στους υπόλοιπους συναδέλφους όπως στις κινητοποιήσεις του Οκτώβρη-Νοέμβρη 2013 που σας χρησιμοποίησαν και όταν έλαβαν τέλος οι κινητοποιήσεις, σας απέλυσαν και τελευταία στην προσπάθεια, της εργοδοσίας να περάσει ατομικές συμβάσεις σας έστρεψε εναντίον του αγώνα και σε πολλές των περιπτώσεων των μανάδων και πατεράδων σας.

Μάλιστα στην προσπάθεια της η εργοδοσία έχει βαλτούς, μέσα στις γραμμές σας, για να κάνουν την βρώμικη δουλειά της για να σας διασπάσουν και να σας απομονώσουν από τους υπόλοιπους και τους γνωρίζετε καλά.

Βέβαια υπάρχουν και στους πιο παλιούς εργαζόμενους, τέτοια φυντάνια, που προσπαθούν να σκυλέψουν ως ύαινες στα «εργατικά δικαιώματα» σας για να πάρουν μετά το μερίδιο από το χέρι του αφεντικού τους.

Γυρίστε τους την πλάτη, αποκαλύψτε τους, μόνο έτσι θα τους απομονώσετε.

Συναδέλφισα-συνάδελφε οι αγώνες των προηγούμενων γενεών πέτυχαν το 8ωρο,το πενθήμερο, το διάλλειμα μέσα στο χρόνο εργασίας, την σύνταξη, το δικαίωμα στην υγεία και στην παιδεία και άλλα πολλά.

Οι γενιές των παππούδων και των πατεράδων μας περπάτησαν ξυπόλυτοι, πεινασμένοι, ρακένδυτοι αλλά δεν έσκυψαν το κεφάλι.

Θυσίασαν ακόμη και την ίδια τους τη ζωή για να έχουν οι ίδιοι αλλά και οι επόμενες γενεές μία καλύτερη ζωή.

Σήμερα υπάρχει η ανάγκη για ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.

Χρειάζεται η αλλαγή συσχετισμού στα συνδικάτα υπέρ της γραμμής της σύγκρουσης και υπεράσπισης των εργαζόμενων.

Σε χώρους δουλειάς όπου υπάρχουν τέτοια σωματεία, υπάρχει αντίσταση ως και κατακτήσεις και συμβαίνει και εδώ στην ΕΒΓΑ.

Αυτό πρέπει να μεγαλώσει αλλά χρειάζεται η συμμετοχή στη ζωή των συνδικάτων όλο και περισσότερων εργαζόμενων.

Δεν σου αξίζει η μιζέρια, δεν σου αξίζει η ελεημοσύνη της εργοδοσίας, κάνε την οργή και την αγανάκτηση σου, δύναμη.

Πάλεψε μέσα από το σωματείο, για σταθερή και μόνιμη δουλειά, για την υπογραφή κλαδικών συλλογικών συμβάσεων, με αξιοπρεπείς μισθούς, για καλύτερες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.

Έτσι θα σπάσεις τον φόβο, την ηττοπάθεια θα βάλεις το δικό σου λιθαράκι, στο τείχος που πρέπει να υψώσουμε.

Πάρε στα χέρια σου την ζωή σου, φτιάξε την ζωή που σου αξίζει.

Το σωματείο μας, δίνει το χέρι σε όποιον σηκώνεται.

Συμμετέχουμε στην στάση εργασίας στην Γ.Σ την Τετάρτη 4 Ιούνη από της 13.00 ως 15.00μμ.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ-ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ.

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Μάρτιος 2018
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Π.Α.ΜΕ. Web Radio