ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ Ν ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ
- Πληροφοριακά Στοιχεία
- Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 23 Απρίλιος 2024 08:57
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ - ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ
Το ΔΣ του συνδικάτου χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους που πήραν μέρος στην απεργία της 17ης Απριλίου, που έδωσαν μάχη για την περιφρούρηση της, ξεπερνώντας φόβους και απειλές, παλεύοντας για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα κατά της ακρίβειας. Τα υψηλά ποσοστά συμμετοχής στην απεργία ιδιαίτερα σε μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου και στην περιοχή μας όπως στην COCA-COLA 3E και στην UNILEVER αλλά και οι μαζικότατες συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Χαλκίδα και Θήβα όπου έδωσε το παρών το συνδικάτο μας, μας δίνουν δύναμη για τη συνέχεια.
Ως ΔΣ καταγγέλλουμε την εργοδοσία της BAKE HELLAS όπου την ημέρα της απεργίας ανάγκασε συναδέλφους σε 12ωρα για να ''καλύψει'' τους συναδέλφους που απείργησαν. Επίσης καταγγέλλουμε την εργοδοσία της COCA-COLA όπου τις προηγούμενες μέρες της απεργίας μέσω διευθυντών και προϊσταμένων έκανε ότι μπορούσε για να μην έχει επιτυχία η απεργία στο χώρο. Δυστυχώς γι αυτούς έφαγαν τα μούτρα τους!
Για ακόμη μια φορά αποδείχτηκε πως εμείς οι εργάτες είμαστε η κινητήριος δύναμη. Χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά! Με οργάνωση και αλληλεγγύη μπορούμε να σπάσουμε το φόβο και τις απειλές. Να διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα. Τη ζωή που μας αξίζει.
ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ
ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ
Για την εργατική τάξη σε όλο το κόσμο η Πρωτομαγιά αποτελεί το φάρο του αγώνα, της διεκδίκησης για μια καλύτερη ζωή, για δουλειά με δικαιώματα. Δε θα περάσει η προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να καταργήσει την απεργία της Πρωτομαγιάς, όπως προσπάθησαν και άλλοι στο παρελθόν, και να την μετατρέψει σε εορταστική αργία. Έχει χυθεί πολύ αίμα εργατών για να μην δουλεύουμε ήλιο με ήλιο, για την θεσμοθέτηση του 8ωρου κ.α. Και όσο και αν θέλουν να μας γυρίσουν προς τα πίσω (βλέπε μισθούς, ωράριο κ.α.) η ζωή προχωρά πάντα προς τα μπρος.
Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά για:
• Τη διεκδίκηση καλύτερων όρων δουλειάς και ζωής, για ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και διεύρυνση δικαιωμάτων
• Την άμεση κατάργηση των αντεργατικών νόμων που τσακίζουν το 8ωρο
• Άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια
• Άμεσα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας
ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ της Πρωτομαγιάς
Και στις απεργιακές συγκεντρώσεις
Θήβα 11πμ κεντρική πλατεία
Χαλκίδα 10.30πμ Εργατικό Κέντρο
Αθήνα 10.30πμ Σύνταγμα


