ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ
- Πληροφοριακά Στοιχεία
- Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 29 Οκτώβριος 2015 09:53
Το Δ.Σ. του Συνδικάτου καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου στο Γάλα, στα Τρόφιμα και στα Ποτά στην έκτακτη Γενική Συνέλευσή του την Κυριακή 1 Νοεμβρίου στις 10.30 το πρωί στο Ε.Κ.Α. (Γ Σεπτεμβρίου 48β & Μάρνης-Αθήνα) με θέματα συζήτησης.
1. Οργάνωση της πάλης για την υπογραφή νέων Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας της Ομοσπονδίας Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών.
2.Εξελίξεις στον κλάδο, σχεδιασμός δράσης για το επόμενο διάστημα- οργάνωση εργοστασιακών επιτροπών του Συνδικάτου
3. Οργανώνουμε την δράση για την καλύτερη συμμετοχή εργαζομένων του κλάδου στο συλλαλητήριο που θα γίνει στις 22 του Οκτώβρη και στην Πανελλαδική-Πανεργατική Απεργία στις 12 του Νοέμβρη ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ομοσπονδίας και του ΠΑΜΕ.
Η επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι του κλάδου από τη νέα αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει τελειωμό. Ήδη βρισκόμαστε πέμπτη χρονιά χωρίς κλαδική συλλογική σύμβαση, σε χώρους δουλειάς η εργοδοσία έχει προχωρήσει σε μειώσεις μισθών, κατάργηση του επιδόματος γάμου, οι όποιες προσλήψεις μόνιμου ή εποχικού προσωπικού γίνεται με το καθεστώς των 511 ευρώ για τους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών και 56 ευρώ για τους εργαζόμενους άνω των 25 ετών. Οι εργολαβίες δίνουν και παίρνουν σε μόνιμη βάση, συνάδελφοι μας εργολαβικοί έχουν να αντιμετωπίσουν την αβεβαιότητα για το αν θα έχουν μεροκάματο μιας και είναι εγκλωβισμένοι πάνω από το τηλέφωνο τους για να μάθουν ακόμα και μισή ώρα πριν τη βάρδια αν δουλεύουν, όχι μόνο δουλεύουν με μεροκάματα πείνας αλλά ακόμη και αυτά καθυστερούν ακόμη και μήνες να τα πάρουν όπως και τα...μειωμένα ένσημα που παίρνουν το μήνα.
Χώροι δουλειάς σύγχρονα γκέτο με ελλείψεις στα ατομικά μέτρα προστασίας, εντατικοποίηση της δουλειάς που έχει ως συνέπεια στην αύξηση των εργατικών ατυχημάτων, καθυστερήσεις πληρωμών μέχρι και απλήρωτη εργασία.
Ταυτόχρονα η κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων καλά κραταει, ενώ η αξία της εργατικής δύναμης μειώνεται συνεχώς. Από την άλλη τα μονοπώλια θησαυρίζουν μέσω εξαγωγών όπου και για αυτές επιδοτούνται.
Τελικά η φημισμένη ανάπτυξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αφορά μόνο το μεγάλο κεφάλαιο και τις πολυεθνικές του κλάδου και δεν έχουν καμία σχέση με τα εισοδήματα και τα δικαιώματα των εργαζόμενων.
Για αυτό καλούμε όλους τους εργαζόμενους να οργανωθούν και να παλέψουμε από κοινού για τις ΣΣΕ, το μεροκάματο, την κοινωνική ασφάλιση, για την σύνταξη.
Έχουμε τη δύναμη μπορούμε να σταματήσουμε την επίθεση που δεχόμαστε συγκροτημένα οργανωμένα με το Συνδικάτο του κλάδου μας όλοι μαζί!!!
Κανένας χώρος δουλειάς κανένα επιχειρησιακό Σωματείο μόνο του. Μόνο η οργανωμένη απάντηση με ταξικά κριτήρια μπορεί να δώσει την προοπτική, που είναι να καρπωθούμε όλο τον πλούτο που παράγουμε!
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να γίνουν μέλη του Συνδικάτου να συμμετέχουν στις δραστηριότητες του, το Συνδικάτο να γίνει το αποκούμπι των εργατών του κλάδου.
Να απόκρούσουμε την νέα αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης- ΣΕΒ- Ε.Ε.
Όλοι και όλες στη Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου μας την Κυριακή 1η Νοέμβρη στις 10.30 το πρωί στο ΕΚΑ (Γ Σεπτεμβρίου 48β & Μάρνης)
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 22 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 6.30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΙ
ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ
Απαιτούμε
• Να υπογραφεί κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας
• Να δώσουμε απάντηση στους αντεργατικούς σχεδιασμούς κυβέρνησης – ΣΕΒ- ΕΕ που αφορούν το πετσόκομμα του ασφαλιστικού των εργασιακών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει με την ψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων


