ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΗΣΕΛΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ AVRAMAR ΣΤΑ ΨΑΧΝΑ ΕΥΒΟΙΑΣ


ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ!

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της AVRAMAR για την απόλυση συναδέλφου στη μονάδα της εταιρείας στα Ψαχνά Ευβοίας. Προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς τους, δεν δίστασαν να πετάξουν στο δρόμο έναν εργαζόμενο με 23 χρόνια στη δουλειά, δύο χρόνια πριν βγει στη σύνταξη. Δεν μας είναι άγνωστες αυτές οι πρακτικές. Και η εργοδοσία της AVRAMAR ακολουθεί τη συνήθη πρακτική, να προσπαθεί να «ξεφορτώνεται» εργαζόμενους μεγαλύτερους σε ηλικία ή όσους, λόγω και των συνθηκών εργασίας, αποκτούν προβλήματα υγείας. Άλλωστε και στη συγκεκριμένη μονάδα μεγάλο μέρος του προσωπικού είναι συμβασιούχοι χωρίς δικαιώματα, παρόλο που καλύπτουν πάγιες ανάγκες.


Δεν είναι μόνο πρόβλημα του συναδέλφου που έχασε τη δουλειά του. Θέλουν συνολικά να περάσουν κλίμα τρομοκρατίας, να έχουμε όλοι τα κεφάλια κάτω και να μη διεκδικούμε τα δικαιώματά μας. Δεν είναι τυχαίο πως, ενώ έχουμε καταθέσει μια σειρά από αιτήματα για προβλήματα στους χώρους εργασίας της επιχείρησης, που σε μεγάλο βαθμό αφορούν ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας, εδώ και πολύ καιρό δεν έχει γίνει τίποτα, με διάφορες δικαιολογίες. Όμως μέσα σε μια μέρα μπόρεσαν να στήσουν ολόκληρο μηχανισμό συκοφάντησης ενάντια στο συνάδελφο, γνωρίζοντας πως αν οι εργαζόμενοι το θελήσουν μπορούν να υπερασπιστούν ο ένας τον άλλον.
Είναι χαρακτηριστικό πως σε όλες τις παραγωγικές μονάδες τις εταιρείας στην περιοχή και στη συγκεκριμένη, υπάρχει έλλειψη προσωπικού, με αποτέλεσμα μεγάλη εντατικοποίηση της εργασίας. Γι' αυτό και τα ατυχήματα είναι συχνό φαινόμενο, ενώ πολλοί συνάδελφοι αποκτούν προβλήματα υγείας. Και ο συνάδελφος αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα και η απόλυσή του ήρθε λίγο μετά αφού αναγκάστηκε να πάρει αναρρωτικές άδειες και είχε το θάρρος να προσκομίσει έγγραφα που να βεβαιώνουν την επιδείνωση της υγείας του, ζητώντας να τηρούνται οι όροι προστασίας της. Με αυτή την κίνηση, δηλαδή, η εργοδοσία εξαναγκάζει, στην ουσία, τους εργαζόμενους να έρχονται στη δουλειά ακόμα και άρρωστοι, να κρύβουν τα προβλήματα υγείας τους, θέτοντας σε ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο τις ζωές τους.
Δεν είναι πρώτη φορά που αντιμετωπίζουμε τέτοιες μεθοδεύσεις απέναντι σε όποιον σηκώνει κεφάλι. Τα μέλη του ΔΣ του σωματείου και άλλοι πρωτοπόροι εργαζόμενοι έχουν δεχθεί πιέσεις, εκδικητική συμπεριφορά και απειλές απόλυσης.Αυτό που κάθε φορά έκρινε το αν προχώρησαν ή όχι τέτοια σχέδια ήταν η αποφασιστικότητα και η συσπείρωση στο σωματείο. Η ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου θα είναι νίκη για όλους μας και η μεγαλύτερη εξασφάλιση και της δικής μας δουλειάς.
Θα είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως, συνολικά, δεν παραδίνουμε τα δικαιώματά μας. Απαιτούμε εδώ και τώρα την ικανοποίηση των αιτημάτων μας για βελτίωση των συνθηκών εργασίας. Εδώ και τώρα η εργοδοσία να συναντηθεί με τα σωματεία για να αποφασιστούν αυξήσεις και κατοχύρωση δικαιωμάτων. Απαιτούμε να γίνουν έλεγχοι από τους αρμόδιους φορείς τόσο για τα εργασιακά δικαιώματα στους χώρους της εταιρείας, όσο και για την εφαρμογή κανόνων ασφάλειας.
Την Παρασκευή 12/5 συμμετέχουμε όλοι σε προειδοποιητική στάση εργασίας τις τρεις πρώτες ώρες της βάρδιας. Συνεχίζουμε με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μέχρι να επιστρέψει ο συνάδελφος στη δουλειά.
Η Διοίκηση

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Μάιος 2024
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Π.Α.ΜΕ. Web Radio