ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΗΣΕΛΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΙΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ


Το σωματείο μας καταγγέλλει το γεγονός των συνεχιζόμενων εργατικών ατυχημάτων στην εταιρεία και απαιτεί άμεσα τη λήψη ουσιαστικών μέτρων ασφαλείας. Άλλοι δύο συνάδελφοί μας τραυματίστηκαν στο εργοστάσιο τροφών της εταιρείας στην Πάτρα, ενώ μια βδομάδα πριν συνάδελφος τραυματίστηκε στις εγκαταστάσεις στη Φωκίδα.

Τα ατυχήματα δεν τα φέρνει η κακιά η ώρα, ούτε η αδιαφορία των εργαζομένων. Είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας μείωσης του κόστους για την προστασία των κερδών. Γι' αυτό υπάρχουν επικίνδυνες εγκαταστάσεις, ελλιπής συντήρηση και κυρίως έλλειψη προσωπικού και εντατικοποίηση. Το ότι η εργοδοσία δημιούργησε τμήμα υγιεινής και ασφάλειας, κλίνει σε όλες τις πτώσεις την ασφάλεια, κάνει σεμινάρια, γίνεται μόνο για να είναι η ίδια τυπικά εντάξει, να παίρνει πιστοποιήσεις και να αποποιείται τις ευθύνες, χωρίς να αντιμετωπίζει το πρόβλημα. Την ίδια στιγμή όταν τα σωματεία, όπως και το δικό μας, προειδοποιούν για τους κινδύνους, η απάντηση είναι πως είναι υψηλό το κόστος, ή προηγείται η δουλειά, ή απλά παραπέμπονται όλα μέτρα στο μέλλον.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του σωματείου για ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Η εργοδοσία να πάρει την ευθύνη για την ασφαλή λειτουργεία των εγκαταστάσεων. Να στελεχωθούν εδώ και τώρα οι αρμόδιες υπηρεσίες για να μπορούν να διεξάγουν συχνούς ελέγχους.

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιούνιος 2024
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Π.Α.ΜΕ. Web Radio