ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ TASTY FOODS ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ 8 ΚΑΙ 16 ΜΑΡΤΗ


Συναδέλφισσες-φοι,
Χαιρετίζουμε τη μεγάλη μαζική συμμετοχή των συνδικάτων, σωματείων και όλων των εργαζομένων στην Πανεργατική Πανελλαδική απεργία στις 16 Μάρτη. Χαιρετίζουμε όλους τους εργαζόμενους που απήργησαν και όλες τις συναδέλφισσες, όλους τους συναδέλφους που έκαναν πρώτη φορά το βήμα και απήργησαν, ενάντια στη βρώμικη προπαγάνδα της κυβέρνησης και τους εκφοβισμούς και την τρομοκρατία της εργοδοσίας. Για μια ακόμη φορά όπως και στην απεργία στις 8 Μάρτη «βούλιαξε» το κέντρο της Αθήνας καθώς και των άλλων μεγάλων πόλεων σε όλη την Ελλάδα, από τη συμμετοχή και τη συγκέντρωση των συνδικάτων στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι μέσα από τα συνδικάτα και τα σωματεία τους, έδειξαν τη δύναμη της συλλογικότητας και του οργανωμένου αγώνα ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης αλλά και της εργοδοσίας σε όλους τους εργασιακούς χώρους. Η εργοδοσία στο χώρο μας, με εντολή της κεντρικής διοίκησης, δια μέσω των προϊσταμένων όλων των τμημάτων ανεξαιρέτως, παραμονές και προπαραμονή της απεργίας, τη Δευτέρα και την Τρίτη δηλαδή, επιδόθηκε σε ένα μπαράζ εκφοβισμού και έμμεσου εκβιασμού των εργαζομένων, στην πλειοψηφία τους στοχευμένα, για να τρομοκρατηθούν και να μην ασκήσουν το νόμιμο και δημοκρατικό δικαίωμά τους στην απεργία. Το ΔΣ του σωματείου άμεσα έκανε παρέμβαση στους εκπρόσωπους της διοίκησης για να υπερασπίσει το δικαίωμα όλων των εργαζόμενων στο δικαίωμα της απεργίας. Αντιπροσωπεία του σωματείου την Τετάρτη το πρωί στις 15 Μαρτίου προχώρησε σε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας της περιοχής, ενάντια σε αυτήν την απαράδεκτη και ανήθικη πρακτική της εργοδοσίας. Δεν είναι τυχαίο ότι τις δύο μέρες πριν την απεργία σε αρκετούς συναδέλφους ανακοινώθηκαν οι αξιολογήσεις, έτσι ώστε να χρησιμοποιηθούν ως «μοχλός πίεσης» για την απεργία. Το ερώτημα των προϊσταμένων στους περισσότερους εργαζόμενους «τι θα κάνεις την Πέμπτη;» αποτελεί από μόνο του έμμεσο εκβιασμό και παρέμβαση στην ελεύθερη βούληση των εργαζομένων, καθώς και η απαίτηση από διευθυντές και προϊστάμενους σε συναδέλφους «τώρα που πήρες καλή αξιολόγηση, δεν θα κάνεις αύριο απεργία», αποδεικνύουν αυτήν την αντεργατική, εκβιαστική και ύπουλη πρακτική της εργοδοσίας. Αποκορύφωμα όλης αυτής της στάσης της εργοδοσίας, είναι το κέρασμα καφέ σε κάποιους συναδέλφους, για το λόγο ότι δεν απήργησαν.
Πραγματικά τραγελαφικές καταστάσεις και κωμικές παράλληλα. Η εργοδοσία εδώ και 13 χρόνια αρνείται να υπογράψει επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση με το σωματείο για τους εργαζόμενους, με αυξήσεις στους μισθούς και στα δικαιώματα. Αντί αυτού προσπαθεί να εξαγοράσει τις συνειδήσεις των εργαζομένων με αυξήσεις ψίχουλα ακόμα και με ένα καφέ!!!
Συναδέλφισσες-φοι, ξεκαθαρίζουμε ότι οι εκβιασμοί, οι εκφοβισμοί, η τρομοκρατία της εργοδοσίας στους εργαζόμενους, δεν θα περάσει. Το ΔΣ του σωματείου, σε ανάλογες τέτοιες μελλοντικές πρακτικές της εταιρείας, θα πάρει τα ανάλογα μέτρα για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων όλων των συναδέλφων.

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιούνιος 2023
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Π.Α.ΜΕ. Web Radio