ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ


Αυτές τις ώρες στην Γαλλία πραγματοποιούνται τεράστιες, μαζικές, μαχητικές κινητοποιήσεις ενάντια στην προσπάθεια της Κυβέρνησης Μακρόν να αυξήσει τα όρια συνταξιοδότησης. Ο αγώνας των εργαζομένων της Γαλλίας εδώ και μήνες αποτελεί σημείο αναφοράς και συζήτησης για όλα τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρώπη. Η κυβέρνηση Μακρόν στην προσπάθεια της να περάσει το αντιδραστικό νόμο κήρυξε απαγόρευση διαδηλώσεων στο κέντρο του Παρισιού, επιτίθεται με βία, κλιμακώνει την καταστολή. Όλα αυτά όμως δεν κάμπτουν το αγωνιστικό φρόνημα και χιλιάδες κατέβηκαν ξανά σήμερα σε απεργίες σε μια σειρά κλάδους, σε μπλόκα στους δρόμους και μαζικές διαδηλώσεις που θα συνεχίζονται καθημερινά μέχρι την Γενική Απεργία της Πέμπτης 23 Μάρτη.


Το ΠΑΜΕ καλεί κάθε συνδικάτο, κάθε εργαζόμενο, κάθε νεολαίο να σταθούμε με κάθε τρόπο, πολύμορφα, αύριο και μεθαύριο στο πλευρό των εργατών της Γαλλίας. Στους χώρους δουλειάς να κυριαρχήσει το σύνθημα Από την Ελλάδα
ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ
VICTOIRE POUR LES TRAVAILLEURS DE FRANCE
Με δράσεις να δείξουμε στους συναδέλφους μας ότι ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας
Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της έμπρακτης διεθνιστικής αλληλεγγύης, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ θα αναχωρήσει για την Γαλλία, όπου θα συμμετάσχει στη μεγάλη Γενική Απεργία της Πέμπτης και στην συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Μασσαλίας.

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιούνιος 2024
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Π.Α.ΜΕ. Web Radio