ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ-ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ
Την περασμένη Παρασκευή οι εργαζόμενοι της χώρας μας ενημερώθηκαν για ακόμα μια κοροϊδία που διαδραματίζεται μπροστά στα μούτρα μας. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως ο κατώτατος μισθός «αυξάνεται» στο ποσό των 780€ μικτά ή 667€ καθαρά. Η συγκεκριμένη εξαγγελία μας γεμίζει οργή και αγανάκτηση καθώς επιστρέφουμε λίγο πάνω από τα επίπεδα του 2012! Φυσικά τίποτα πλέον δεν κοστίζει όσο κόστιζε το 2012. Ενδεικτικά το 2012 η βενζίνη είχε 0,132€ το λίτρο ενώ σήμερα έχει 1,907€ το λίτρο! Αντίστοιχη πορεία έχουν ακολουθήσει τα προϊόντα στο σουπερμάρκετ, το ρεύμα, όλα!


Εξίσου εξοργιστικό σχετικά με τις πρόσφατες ανακοινώσεις είναι το γεγονός πως αυτός ο κατώτατος μισθός καθορίζεται και πάλι με απόφαση του υπουργού Εργασίας, σύμφωνα με τις «αντοχές της οικονομίας» ή πιο σωστά «ότι αποφασίσουν τα αφεντικά»! Όλοι αυτοί που πανηγυρίζουν για την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια, ας μας απαντήσουν γιατί δεν καταργούνται οι «μνημονιακοί» νόμοι, όπως ο γνωστός νόμος Βρούτση- Αχτσιόγλου που καταργεί τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών;
Φυσικά στις πρόσφατες ανακοινώσεις δε γίνεται ούτε λόγος για επαναφορά των τριετιών, των επιδομάτων γάμου, τέκνων, κτλ. Είναι συγκλονιστικό να σκεφτούμε πως ένας νέος εργαζόμενος που το 2012 αμειβόταν με 751€, σήμερα με 3 τριετίες, θα έπρεπε να λαμβάνει πάνω από 1000€. Του κλέβουν, δηλαδή, με κρατική απόφαση 250€ και του δίνουν προεκλογικά ένα 50ευρο.
Η αναμονή σωτήρων που θα νοιαστούν για τους εργαζόμενους, η ελπίδα πως με τη μεγάλη ανάπτυξη θα ωφεληθούν και οι εργαζόμενοι, η στάση αναμονής για καλύτερες μέρες που θα 'ρθουν, βλέπουμε πως δεν οδηγούν πουθενά! Μόνο ο οργανωμένος, συλλογικός και ανυποχώρητος αγώνας μπορεί να φέρει θετικά αποτελέσματα για τους εργαζόμενους. Αυτό δείχνει και το παράδειγμα της υπογραφής Συλλογική Σύμβασης Εργασίας από την Ομοσπονδία των Οικοδόμων με αυξήσεις πάνω από 13%.
Οι οξυμένες λαϊκές ανάγκες δεν καλύπτονται με ψίχουλα, ούτε με τα διάφορα pass που η κυβέρνηση προσπαθεί να μας «διαπαιδαγωγήσει».
Είναι καθήκον των εργαζόμενων σήμερα, μέσα από τα Συνδικάτα τους, να δυναμώσουν τον αγώνα τους για την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που επηρεάζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τον καθορισμό των μισθών, για την επαναφορά εργατικών κατακτήσεων που δεν είναι «περασμένες-ξεχασμένες», όπως το επίδομα των τριετιών, η αρχή της ευνοϊκότερης σύμβασης, η νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας, η πληρωμή της υπερωριακής εργασίας.
Εμείς παράγουμε τον πλούτο, εμείς τον δικαιούμαστε!

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Μάιος 2024
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Π.Α.ΜΕ. Web Radio