ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΕΜΤΗ 16 ΜΑΡΤΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ 11.30 ΠΜ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ – ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ!
Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα με βάση την εποχή μας, καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας χαιρετίζει τους χιλιάδες που συμμετείχαν στις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα στην απεργία της Τετάρτης 8 Μάρτη και στα συλλαλητήρια στις 12 Μαρτίου. Προετοιμάζουμε παραπέρα κλιμάκωση της πάλης μας για να μην υπάρξει συγκάλυψη του εγκλήματος στα Τέμπη, με νέα ΑΠΕΡΓΙΑ!

Να σημάνει ξεσηκωμός σε όλα τα εργοστάσια του κλάδου!
Η οργή να βρει διέξοδο στην οργανωμένη πάλη για υγεία και ασφάλεια στην εργασία και τη ζωή, αξιοπρέπεια και δικαιώματα!


Δεν μας ξεγελά η υποκριτική στάση και τα κροκοδείλια δάκρυα της κυβέρνησης και των κομμάτων που υπηρετούν αυτή την πολιτική που δεν διστάζει να δολοφονεί το λαό καθημερινά για τα κέρδη! Είναι αποκλειστικοί υπεύθυνοι γιατί με την πολιτική τους, τη λογική κόστους – οφέλους και τη μόνη έγνοια τους τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, ρημάζουν τις ζωές μας, μας δολοφονούν!
Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη με τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες είναι συνέχεια των μεγάλων καταστροφών με θύματα από τις πυρκαγιές, από τις πλημμύρες, τους σεισμούς, τα καθημερινά εργατικά ατυχήματα με νεκρούς και σακατεμένους εργάτες στους χώρους δουλειάς.
Η θλίψη και η οργή να μετατραπεί σε αγωνιστική, μαχητική διεκδίκηση!
Παίρνουμε όλες και όλοι θέση στον αγώνα! Οργανωμένα μέσα από τα συνδικάτα, απαιτώντας, διεκδικώντας και κατακτώντας ουσιαστικά μέτρα ασφαλείας της εργασίας, πραγματική προστασία της ζωής. Δικαιώματα που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας με βάση τις δυνατότητες που αναδύονται από την επιστήμη και την τεχνολογία σήμερα! Σταθερή εργασία και ωράρια, αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα, κατοχυρωμένα με συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με ελεύθερο χρόνο για όλους τους εργαζόμενους.
Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας στους χώρους δουλειάς του κλάδου. Να ελεγχθούν οι κτιριακές εγκαταστάσεις ώστε σε έναν ενδεχόμενο σεισμό να μην θαφτούν συνάδελφοι κάτω από συντρίμμια.

Να συντηρηθούν τα μηχανήματα ώστε να μην κάνουν μαρτύριο την εργασία και να μην γίνονται επικίνδυνα. Να υπάρχει εκπαίδευση μέσα στο χρόνο εργασίας για πρώτες βοήθειες και έκτακτες καταστάσεις. Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου.
Το καπιταλιστικό κέρδος μας οδηγεί στις κοιλάδες του θανάτου!
Την τεράστια κερδοφορία του κλάδου τροφίμων και ποτών την πληρώνουμε ακόμα και με νεκρούς συνάδελφους όπως το τελευταίο χρονικό διάστημα οι 5 νεκροί συνάδελφοι στις ιχθυοκαλλιέργειες, 6 νεκροί συνάδελφοι μετανάστες στην πτηνοτροφία κτλ. Πολλοί ακόμα συνάδελφοι τραυματίες, ακρωτηριασμένοι, με επαγγελματικές ασθένειες. Αυτά τα "εγκλήματα" εργοδοσία και κράτος επιδίωξαν να τα συγκαλύψουν, να τα ρίξουν στην ατομική ευθύνη. Στους χώρους δουλειάς η εντατικοποίηση της εργασίας σπάει κόκκαλα, ελαστικές σχέσεις εργασίας, μισθοί στα τάρταρα κτλ.
Τώρα είναι ώρα ευθύνης για την κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενο του κλάδου, με συνειδητή ατομική επιλογή να δυναμώσουμε την οργανωμένη συλλογική δράση. Μόνο έτσι, μαζικά και οργανωμένα, μπορεί ο αγώνας μας να ακυρώσει στην πράξη τους σχεδιασμούς τους, να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη, να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας.
Σήμερα μπορεί να εξασφαλιστούν αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας, Προσχολικής Αγωγής, ασφαλείς μεταφορές.
Παίρνουμε την υπόθεση της ζωής μας και των οικογενειών μας στα δικά μας χέρια!
Μονόδρομος για εμάς τους εργαζόμενους είναι ο μαζικός, ενωμένος αγώνας σε κάθε χώρο δουλειάς, στον κλάδο, συντονισμένα και με άλλους κλάδους σε κάθε νομό, σε κάθε περιφέρεια, πανελλαδικά.
Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε όλους τους εργαζόμενους, να οργανωθούν στα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία των περιοχών τους ώστε ο αγώνας μας να γίνει πιο αποτελεσματικός, να έχουμε περισσότερες νίκες!
Καλούμε όλα τα σωματεία να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!
Να συνεδριάσουν και να λάβουν όλα εκείνα τα μέτρα που θα εξασφαλίσουν την μαζική συμμετοχή όλων των εργαζόμενων.
Τώρα είναι ώρα να σηκώσουμε ανάστημα και με όπλο μας τον οργανωμένο, διεκδικητικό αγώνα, να "πολεμήσουμε", μαζικά και θαρραλέα, για τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες. Κόντρα στις αιμοσταγείς επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων, των κυβερνήσεων τους!
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΗ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ
ΖΩΗ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ - ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Απρίλιος 2024
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Π.Α.ΜΕ. Web Radio