ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ Ν ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 16 ΜΑΡΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ

Συμμετέχουμε όλοι στην κινητοποίηση των Σωματείων την Τρίτη 14 Μαρτίου στις 7μμ στην κεντρική πλατεία
Συνεχίζουμε με Απεργιακή κλιμάκωση την Πέμπτη 16 Μαρτίου

Χαιρετίζουμε τις μεγάλες συγκεντρώσεις των Σωματείων τις τελευταίες μέρες. Συνεχίζουμε αποφασιστικά την πάλη μας. Όλοι στο συλλαλητήριο της Τρίτης 14 Μάρτη. Συμμετέχουμε στην Γενική Συνέλευση μας για να προετοιμάσουμε την απεργιακή απάντηση μας την Πέμπτη 16/3. Η οργή να βρει διέξοδο στην οργανωμένη πάλη για υγεία και ασφάλεια στην εργασία και τη ζωή, αξιοπρέπεια και δικαιώματα! Δεν μας ξεγελά η υποκριτική στάση της κυβέρνησης και των κομμάτων που υπηρετούν αυτή την πολιτική που δολοφονεί το λαό καθημερινά για τα κέρδη! Είναι αποκλειστικοί υπεύθυνοι γιατί με την πολιτική τους, τη λογική κόστους – οφέλους και τη μόνη έγνοια τους τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη με τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες είναι συνέχεια των μεγάλων καταστροφών με θύματα από τις πυρκαγιές, από τις πλημμύρες, τους σεισμούς, τα καθημερινά εργατικά ατυχήματα με νεκρούς και σακατεμένους εργάτες στους χώρους δουλειάς.

Η ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ Η ΟΡΓΗ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ, ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ!

Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου την Τετάρτη 15/3, 19:00 στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.

Παίρνουμε όλες και όλοι θέση στον αγώνα! Οργανωμένα μέσα από το συνδικάτο, απαιτώντας ουσιαστικά μέτρα ασφαλείας της εργασίας και της ζωής μας. Δικαιώματα που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας με βάση τις δυνατότητες που αναδύονται από την επιστήμη και την τεχνολογία σήμερα! Σταθερή εργασία και ωράρια, αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα, κατοχυρωμένα με συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
Παλεύουμε για:
• Σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές
• Την ενίσχυση του Δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας
• Μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Έλεγχος αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία, σχολές, νοσοκομεία.
• Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας στους χώρους δουλειάς του κλάδου. Να ελεγχθούν οι κτιριακές εγκαταστάσεις ώστε σε έναν ενδεχόμενο σεισμό να μην θαφτούμε κάτω από συντρίμμια.
• Να συντηρηθούν τα μηχανήματα ώστε να μην γίνονται επικίνδυνα. Να υπάρχει εκπαίδευση μέσα στο χρόνο εργασίας για πρώτες βοήθειες και έκτακτες καταστάσεις.
• Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου.
• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας
Την τεράστια κερδοφορία του κλάδου τροφίμων και ποτών την πληρώνουμε ακόμα και με νεκρούς συνάδελφους. Το τελευταίο διάστημα μόνο είχαμε 5 νεκρούς συνάδελφους στις ιχθυοκαλλιέργειες, 6 νεκρούς στην πτηνοτροφία και πολλούς τραυματίες ή με επαγγελματικές ασθένειες. Αυτά τα "εγκλήματα" εργοδοσία και κράτος επιδιώκουν να τα συγκαλύψουν. Στους χώρους δουλειάς επικρατεί εντατικοποίηση της εργασίας, ελαστικές σχέσεις εργασίας, αδήλωτη εργασία κ.α.
Τώρα πρέπει να δυναμώσουμε το Συνδικάτο μας, την οργανωμένη συλλογική δράση. Τα τελευταία χρόνια αποδείχτηκε ότι όπου έγινε αυτό, οι εργαζόμενοι είχαν νίκες. Μόνο έτσι, μπορούμε να ακυρώσουμε τα σχέδια τους, να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη, να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας.
Μονόδρομος για τους εργαζόμενους είναι ο μαζικός, ενωμένος αγώνας σε κάθε χώρο δουλειάς.
ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ
ΓΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Απρίλιος 2024