ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ


Ξεκίνησαν σήμερα από την Αθήνα με προορισμό την Τουρκία οι νταλίκες με το ανθρωπιστικό υλικό που μαζί με τα είδη πρώτης ανάγκης από άλλες πόλεις, θα παραδοθούν αύριο στους Τούρκους εργαζόμενους. Τις νταλίκες θα συνοδεύσει αντιπροσωπεία των συνδικάτων της χώρας μας για να εκφράσει την αλληλεγγύη των εργαζομένων, της νεολαίας και συνολικά του λαού μας στον δοκιμαζόμενο τουρκικό λαό και να παραδώσει τους πάνω από 100 τόνους ανθρωπιστικό υλικό.

Ήδη χθες παραδόθηκε από το Εργατικό Κέντρο Λέσβου στο τουρκικό σωματείο Μετάλλου Birleşik Metal-İş, η πρώτη ποσότητα υλικής βοήθειας που συνέλεξε από σωματεία, ενώσεις γονέων, φοιτητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους και άλλους φορείς. Η βοήθεια που συγκεντρώθηκε μεταφέρθηκε με πλοίο στο Αϊβαλί, από το νησί της Λέσβου.

Η προσπάθεια που γίνεται από το ΠΑΜΕ και τα συνδικάτα είναι να παραδοθεί με ασφάλεια και ταχύτητα το ανθρωπιστικό υλικό απευθείας στους ανθρώπους που βασανίζονται αυτές τις μέρες στην Τουρκία, να εξασφαλίσουμε δηλαδή πως η προσφορά του λαού μας δε θα παραπέσει αλλά θα φτάσει έγκαιρα εκεί που πρέπει. Παρά τις μεγάλες δυσκολίες που υπάρχουν λόγω της κατάστασης στη Συρία γίνεται αντίστοιχη προσπάθεια για να φτάσει ανθρωπιστικό υλικό και στον συριακό λαό, για την ανακούφιση των πληγέντων.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ανταπόκριση στο κάλεσμα των συνδικάτων και των άλλων μαζικών φορέων για την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης είναι συγκινητική. Οι πάνω από 100 τόνοι ανθρωπιστικού υλικού που έχουν ήδη συγκεντρωθεί, τα αναρίθμητα τηλέφωνα στα συνδικάτα από εργαζόμενους που θέλουν να προσφέρουν από το υστέρημα τους, οι δεκάδες φιάλες αίματος που συγκεντρώθηκαν αυτές τις μέρες πανελλαδικά, η εθελοντική προσφορά 200 ελλήνων γιατρών που με πρωτοβουλία της ΟΕΝΓΕ έχουν συμπληρώσει τα στοιχεία τους για να συμβάλουν με την εργασία τους στις οξυμένες ανάγκες που υπάρχουν στην Τουρκία, επιβεβαιώνουν την δύναμη της ταξικής αλληλεγγύης και της λαϊκής πρωτοβουλίας.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να συνεχίσουν την προσπάθεια συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης καθώς θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες και νέες αποστολές ανθρωπιστικού υλικού.

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Μάρτιος 2024
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Π.Α.ΜΕ. Web Radio