ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΙΟΥΝΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

 

Συναδέλφισες – συνάδελφοι, έχουν πραγματοποιηθεί 2 συναντήσεις, της διαπραγματευτικής ομάδας της Ομοσπονδίας μας, με τους εργοδότες του κλάδου και παρά τη δήθεν συμφωνία που εκφράζουν, ότι πρέπει να υπογραφεί νέα ΣΣΕ, κωλυσιεργούν αποδεικνύοντας, ότι δεν ενδιαφέρονται για τα προβλήματα και τα αιτήματά μας, αλλά μόνο για την κερδοφορία τους. Μιλούν για «νομικά κωλύματα», για την «τεράστια αύξηση του κόστους στο ρεύμα, στα καύσιμα, στις πρώτες ύλες που πλήττει τους βιομήχανους!!!» οδηγώντας επί της ουσίας σε αδιέξοδο την διαπραγμάτευση.


Αποτελεί μεγάλη πρόκληση να μιλούν για «δύσκολους καιρούς» αυτοί που έχουν θησαυρίσει όλα τα προηγούμενα χρόνια από τις πλάτες των εργαζομένων, με τους χαμηλούς μισθούς, την εντατικοποίηση, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τα ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
Η μόνη αλήθεια είναι, ότι οι βιομήχανοι αυξάνουν από χρόνο σε χρόνο σε δυσθεώρητα ύψη την κερδοφορία τους, σε αντίθεση με τους εργαζόμενους, που αγωνιούμε καθημερινά για ένα κομμάτι ψωμί, μη μας κόψουν το ρεύμα, μη μας ξεσπιτώσουν.
Η μόνη αλήθεια είναι, ότι οι εργαζόμενοι πληρώσαμε τα 13 τελευταία χρόνια τις κρίσεις τους – σε ένα κλάδο που δεν γνώρισε κρίση! - με δραστικές περικοπές των μισθών και εκτίναξη της φορολογίας, πληρώνουμε την ανάπτυξη με τη ραγδαία επιδείνωση του εισοδήματός μας που ροκανίζει ο πληθωρισμός.
ΩΣ ΕΔΩ! ΣΤΙΣ 30 ΙΟΥΝΗ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ! ΠΡΟΤΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!
Συναδέλφισες – συνάδελφοι, η υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης είναι μεγάλης σημασίας ζήτημα για τους εργαζόμενους στον κλάδο. Αφορά τον τρόπο που δουλεύουμε και ζούμε και αυτό γιατί εξασφαλίζει την βάση αμοιβών και όρων εργασίας για όλους. Βάζει εμπόδια στην προσπάθεια της εργοδοσίας να εντείνει την εκμετάλλευση της εργασίας μας. Ανοίγει το δρόμο να καταργηθούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, να παρθούν μέτρα υγιεινής, ασφάλειας και προστασίας της ζωής μας.
Γι' αυτό στις 30 Ιούνη απεργούμε και στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα στην μεγαλοεργοδοσία, ότι είμαστε αποφασισμένοι και θα διεκδικήσουμε δυναμικά την υπογραφή ΣΣΕ, με όρους που θα επιτρέπουν να ζούμε εμείς και οικογένειές μας με αξιοπρέπεια και όχι με το καθημερινό άγχος για επιβίωση.
Απεργούμε και στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα στην μεγαλοεργοδοσία, ότι τους νόμους όλων των κυβερνήσεων, που διαδοχικά ξήλωναν και ξηλώνουν εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις, με αποκορύφωμα την αθλιότητα Χατζηδάκη, δεν τους αναγνωρίζουμε και θα τους ανατρέψουμε με οργανωμένο αγώνα στους χώρους δουλειάς
Απεργούμε και στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα στην μεγαλοεργοδοσία, ότι θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας. Ότι ξεκινά ένας νέος κύκλος κινητοποιήσεων, σκληρών και αποφασιστικών ταξικών αγώνων μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας, να υπογραφεί ΣΣΕ.
Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ – ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

Οι μέρες ως την απεργία, είναι μέρες μάχης για όλους μας απέναντι στους εργοδότες του κλάδου, τον ΣΕΒ. Καλούμε άμεσα όλα τα σωματεία της Ομοσπονδίας να πάρουν αποφάσεις για την επιτυχία της απεργίας. Κάθε σωματείο και συνδικαλιστής να μπει μπροστά και να ξεσηκώσει τους εργαζόμενους για να παλέψουμε για την υπογραφή ΣΣΕ.
Να οργανώσει την δουλειά στο χώρο του, στο διπλανό εργοστάσιο, να συγκροτήσει απεργιακές επιτροπές, να συντονίσει την προσπάθεια αυτή με την Ομοσπονδία και τα υπόλοιπα συνδικάτα ώστε με μεγαλύτερες δυνάμεις και ενιαίο τρόπο να δοθεί η μάχη.

Είμαστε οι πολλοί, έχουμε τη δύναμη, έφτασε η ώρα να τη δοκιμάσουμε, να την πολλαπλασιάσουμε, να την κάνουμε δύναμη ανατροπής. Να νιώσουν την ανάσα μας, να καταλάβουν κυβέρνηση και εργοδοσία πως δεν συμβιβαζόμαστε με ψίχουλα και την εξαθλίωση που μας προσφέρουν, την στιγμή που βάζουν στα σεντούκια τους δισεκατομμύρια ευρώ από την καταλήστευση του μόχθου, του ιδρώτα των εργαζομένων. Με οργανωμένο και ανυποχώρητο αγώνα να επιβάλλουμε την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ.

Διεκδικούμε:

• Την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις και υποχρεωτική εφαρμογή.
• ΕΓΣΣΕ 825€ κατώτερο μεικτό μισθό ως βάση διαπραγμάτευσης για αυξήσεις.
• Την επαναφορά κατακτήσεων όπως τις τριετίες, την αρχή ευνοϊκότερης σύμβασης, την κυριακάτικη αργία, την πληρωμή υπερωριών.
• Τη γενική μείωση του χρόνου εργασίας, με 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
• Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
• Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
• Μείωση της τιμής του ρεύματος και του φυσικού αερίου κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.
• Διαγραφή χρεών, όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
• Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, στην τοπική διοίκηση και στους τομείς πολιτικής προστασίας.
• Απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο στην Ουκρανία.
• Να επιστρέψουν όλες οι αποστολές που βρίσκονται εκτός συνόρων.
• Να κλείσουν στην χώρα μας οι βάσεις των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ.

Προχωράμε αποφασιστικά, δυνατά, μαχητικά μέχρι την τελική νίκη μας!

 

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιούνιος 2024
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Π.Α.ΜΕ. Web Radio