ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ EMFI ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ EMFI ( ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο καταγγέλλει την απαράδεκτη και προκλητική ενέργεια της εργοδοσίας, όπου την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου προχώρησε κατά το σχόλασμα των εργαζομένων σε έλεγχο των προσωπικών αντικειμένων τους, με πρόσχημα την κλοπή προϊόντων της. Άμεσα πραγματοποιήθηκε παρέμβαση προς την εργοδοσία καθώς η ενέργεια αυτή ήταν απαράδεκτη και κατακριτέα από το σύνολο των εργαζομένων γιατί τους στοχοποιούσε ως υπαίτιους για κλοπή. Το Δ.Σ. τόνισε ότι είναι παράνομο να διενεργεί τέτοιους ελέγχους η εταιρία φύλαξης αλλά και οποιοσδήποτε άλλος και ζήτησε να σταματήσουν άμεσα. Η εργοδοσία με προκλητικό τρόπο είπε πως οι έλεγχοι θα συνεχιστούν.

Την επόμενη μέρα, Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου η εργοδοσία προσπάθησε να προχωρήσει σε νέους ελέγχους. Το Διοικητικό Συμβούλιο πραγματοποίησε νέα παρέμβαση, αυτήν τη φορά στην πύλη του εργοστασίου, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους να μην δεχτούν κανέναν έλεγχο στα προσωπικά τους αντικείμενα (τσάντες) . Η εργοδοσία, βλέποντας την παλικαρίσια στάση των εργαζομένων και την μη αποδοχή αυτής της αισχρής ενέργειάς της, κάλεσε την αστυνομία. Ήταν τέτοια η πρεμούρα τους για να βρουν τον «ένοχο», που ζητούσαν από τα αστυνομικά όργανα να κάνουν έλεγχο παρά ότι τους επεσήμαναν ότι αυτό που συντελούνταν ήταν παράνομο από μεριά τους. Παρόλα αυτά, συνέχισαν να δηλώνουν μέσω του Διευθυντή Οικονομικού ότι θα συνεχίσουν την ίδια τακτική.

Είναι χαρακτηριστική, η αισχρή και υποτιμητική ατάκα της Γενικής Διευθύντριας (Σ.Ρ.) ότι οι εργαζόμενοι είναι «πρόβατα». Τους ενοχλεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στο εργοστάσιο συμμετέχει στο σωματείο μας. Τους ενοχλούν οι μαζικές και συλλογικές διαδικασίες και οι αποφάσεις μας. Τους ενοχλεί η δράση του σωματείου και το περιεχόμενο αυτής. Η εργοδοσία και τα συγκεκριμένα διευθυντικά στελέχη ξεπέρασαν τα εσκαμμένα. Το Δ.Σ. προειδοποιεί, προς πάσα κατεύθυνση, ότι δεν θα ανεχτούμε εμείς οι εργαζόμενοι άλλες τέτοιες ενέργειες. Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εργοδοσία , δεν φταίνε οι εργαζόμενοι. Η προσπάθειά της , να μετακυλήσει το δικό της βάρος και τις αστοχίες της στις πλάτες μας, θα βρει αδιαπέραστο τείχος . Με την αξιοπρέπεια ,την τιμή και τις ζωές των οικογενειών μας δεν θα παίξει κανείς. Για εμάς είναι η « κόκκινη γραμμή ».

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτου σχέσης εργασίας, να γυρίσουν την πλάτη στην εργοδοσία και να συστρατευτούν με το σωματείο στην πάλη για την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και την ανατροπή όλων των αντεργατικών νόμων, πάντα με γνώμονα τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των επιχειρήσεων.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ - Ο ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ

 

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Μάρτιος 2023
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Π.Α.ΜΕ. Web Radio