ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ EMFI (ΕΒΓΑ) ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΩΝ ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


Συναδέλφισσες –συνάδελφοι
Οι εποχικοί εργαζόμενοι δεν είναι εργαζόμενοι β' κατηγορίας , είναι απαραίτητοι σε κάθε επιχείρηση για τις ανάγκες της παραγωγής και ταυτόχρονα αποτελούν το πιο ευάλωτο και το πιο εκμεταλλευόμενο τμήμα της εργατικής τάξης . Η εκάστοτε εργοδοσία απομυζά τεράστια κέρδη από την υπεραξία τους , ενώ η εντατικοποίηση της εργασίας , οι χαμηλοί μισθοί και τα ωράρια λάστιχο έχουν γίνει καθεστώς. Τους χρησιμοποιεί με τέτοιο ρυθμό που ανακυκλώνει την ανεργία και χειραγωγεί την συνείδηση τους στο να μην αποκτάνε δικαιώματα και να ζουν με τον φόβο της επαναπρόσληψης. Σε αυτόν τον εργασιακό μεσαίωνα έρχεται να προστεθεί τώρα και το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης ,νόμος δώρο στο μεγάλο κεφάλαιο που στοχεύει στην παραπέρα συμπίεση της τιμής της εργατικής δύναμης.


Η μεγαλοεργοδοσία ζητούσε επί χρόνια τη λεγόμενη διευθέτηση του χρόνου εργασίας για το δικό της συμφέρον χωρίς να λογαριάζει τη δική μας ζωή.
Η εργοδοσία της EMFI (ΕΒΓΑ) δεν αποτελεί εξαίρεση
Αξιοποιεί τους εποχικούς εργαζόμενους για όσο τους χρειάζεται με απαράδεκτες συμβάσεις και δίνοντας τους "ψίχουλα" και μετά τους δείχνει τον δρόμο της ανεργίας. Χαρακτηριστικά τους καταπονεί σε διάφορα τμήματα της παραγωγής, βάζοντας να κάνει, ένα άτομο δουλειά που θα έπρεπε να κάνουν δύο ή τρία άτομα, πατώντας στην ανάγκη τους για ένα μεροκάματο.
Αλήθεια η δική μας ανάγκη να ζήσουμε μήπως σταματά στους δύο, τρείς ή έξι μήνες ;
Θυμάται το δικαίωμα στην εργασία μόνο στις απεργίες που δήθεν καταστρατηγείται από οργανωμένες μειοψηφίες που διεκδικούν τα αυτονόητα. Αλήθεια όταν ένας νέος άνθρωπος που διψά για ζωή και θέλει να δουλέψει , διώχνεται μετά από λίγους μήνες δουλειάς , που μπορεί να αναζητήσει το δικαίωμα του στην εργασία ;
Πότε τα τελευταία χρόνια προχώρησε σε μονιμοποίηση εποχικών εργαζόμενων; εργαζόμενων που βγάζουν το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής ;
Καλούμε όλους τους εποχιακούς εργαζόμενους να στρατευτούν στο πλάι του σωματείου για σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους .
Παλεύουμε για:
• Υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας
• Αυξήσεις στους μισθούς
• Μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου

Το μόνιμο άγχος των εργοδοτών θα είναι πάντα η οργάνωση των εργατών.

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Σεπτέμβριος 2021
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Π.Α.ΜΕ. Web Radio