ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ Ν ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ


Το Συνδικάτο μας καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο τις απολύσεις από γνωστό ξενοδοχείο συμφερόντων βουλευτή του ΜεΡΑ25, μεταξύ των οποίων και του προέδρου του Σωματείου Μαγείρων, Ζαχαροπλαστών και λοιπού προσωπικού κουζίνας. Η εργοδοσία του κατά τ' άλλα «αριστερού» βουλευτή του ΜεΡΑ25 ενισχύει την επιδίωξη της κυβέρνησης της ΝΔ να χτυπήσει τη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση, να ξεμπερδεύει με τις συνδικαλιστικές ελευθερίες που κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες από την εργατική τάξη.


Ο κλάδος του Τουρισμού είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα για το τι σημαίνει η «ανάπτυξη» που μας λένε όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων. Για τους εργαζόμενους δουλειά μέχρι εξάντλησης, μισθοί πείνας, τρομοκρατία και για τα αφεντικά λεφτά με το τσουβάλι και ευνοϊκές νομοθετικές ρυθμίσεις. Αντίστοιχη κατάσταση βιώνουμε και στον κλάδο των Τροφίμων-Ποτών που είναι άρρηκτα δεμένος με τον Τουρισμό.
Το Συνδικάτο μας γνωρίζει από πρώτο χέρι τι σημαίνει εργοδοτική τρομοκρατία, επίθεση στη συνδικαλιστική οργάνωση, ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Έχουμε ήδη 2 απολύσεις μελών του ΔΣ μας, παρά το μικρό διάστημα ύπαρξης του Συνδικάτου μας. Ξέρουμε λοιπόν από πρώτο χέρι πόσο σημαντική είναι η ταξική αλληλεγγύη των εργαζομένων όταν χτυπιούνται τα δικαιώματά τους.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση ανάκληση της απόλυσης του προέδρου του ΣωματείουΜαγείρων Ζαχαροπλαστών και λοιπού προσωπικού κουζίνας και όλων των υπόλοιπωναπολύσεων που έχουν γίνει από την εργοδοσία του ξενοδοχείου. Να διασφαλιστεί τοδικαίωμα της επαναπρόσληψης όλων των εποχικών εργαζομένων στον τουρισμό καιστον επισιτισμό.

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Φεβρουάριος 2021
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28

Π.Α.ΜΕ. Web Radio