ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ Α.Ε ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ

Συνάδελφοι,
Εχθές στις 1/2/2021, συνέβη σοβαρό εργατικό ατύχημα στον χώρο της αποθήκης στην Κηφισού 102, σε συνάδελφο μας εργαζόμενο της Food link, όπου ανυψωτικό μηχάνημα (Κλαρκ) , τον παρέσυρε και τον τραυμάτισε σοβαρά στο πόδι. Συνάδελφοι, αναδεικνύεται για άλλη μια φορά με τραγικό τρόπο ότι η τήρηση των μέτρων ασφάλειας στους χώρους δουλειάς όπως και η αξιοποίηση της τεχνολογίας που είναι υποχρέωση του εργοδότη, είναι μονόδρομος για την αποφυγή προδιαγεγραμμένων ατυχημάτων. Το σωματείο μας εκφράζει την αλληλεγγύη του και την στήριξη του και εύχεται ταχεία ανάρρωση στον συνάδελφο μας, και απαιτεί να παρθούν ΣΗΜΕΡΑ όλα εκείνα τα μέτρα ασφάλειας που επιτρέπει η τεχνολογία, και να μην μπαίνει η ζωή και η σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων ανάμεσα στην εξοικονόμηση κόστους ή στην αύξηση της παραγωγικότητας.
Καλούμε όλους σας να μην υποκύπτετε σε «ενδεχόμενες πιέσεις» για έκπτωση των μέτρων προστασίας αλλά οργανωμένα με το σωματείο μας να βάζουμε πρώτα την υγεία μας και την σωματική μας ακεραιότητα.

Απρίλιος 2021