ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ ΠΡΟΣ ΣΕΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΙΜΙΚΟΣ

Την προηγούμενη εβδομάδα η διοίκησης της εταιρείας ΜΙΜΙΚΟΣ - HQF (Hellenic Quality Foods - όμιλος ΦΙΛΙΠΠΟΥ) επειδή δεν είχε δουλειά για τους εργαζόμενους της νυχτερινής βάρδιας στις 24 Δεκεμβρίου, αξίωσε να υπογράψουν ότι αιτούνται είτε μία ημέρα κανονική άδεια είτε μία ημέρα άδεια άνευ αποδοχών!!! Πολύ πιθανά το ίδιο ακριβώς θα αξιώσει η εταιρεία και αυτήν την εβδομάδα για την βάρδια που δουλεύει νύχτα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Φυσικά, οι συμβάσεις εργασίας δεν ορίζονται με βάση το πότε έχει ή δεν έχει δουλειά η κάθε εταιρεία, ούτε είναι ευθύνη του εργαζόμενου να μεριμνάει για αυτό.


Επειδή:
1. Η χορήγηση άδειας άνευ αποδοχών είναι δικαίωμα το οποίο μπορούν να αιτηθούν οι εργαζόμενοι και μόνο αυτοί και δεν μπορεί καμία εταιρεία να αξιώνει την υποχρεωτική χορήγηση.
2. Η χορήγηση κανονικής άδειας μίας ημέρας είναι επίσης δικαίωμα το οποίο μπορούν να αιτηθούν οι εργαζόμενοι και μόνο αυτοί και δεν μπορεί καμία εταιρεία ούτε σε αυτήν την περίπτωση να αξιώνει την υποχρεωτική χορήγηση.
Ζητάμε την παρέμβαση της υπηρεσίας σας ώστε να πληρωθούν κανονικά οι συγκεκριμένες ημέρες εργασίας και ακολούθως να μην καταλογιστεί στην εταιρεία το προβλεπόμενο πρόστιμο των 600€ κατά άτομο που προβλέπεται για την παράβαση της κατάτμησης άδειας.
Συνάμα, με αφορμή το συγκεκριμένο συμβάν, εκφράζουμε την ανησυχία μας για το σύνολο των εργασιακών δικαιωμάτων στον συγκεκριμένο εργασιακό χώρο.

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιανουάριος 2021
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Π.Α.ΜΕ. Web Radio