ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΒΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ EMFI (ΠΡΩΗΝ ΕΒΓΑ)

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου πραγματοποίησε συνάντηση με την εργοδοσία για τα μέτρα προστασίας για τον κορονοιό , καθώς τα κρούσματα στο εργοστάσιο έφτασαν τα 14 μέχρι εχτές . Οι συνάδελφοι που νοσούν και βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους έχουν ήπια συμπτώματα του ιού. Τα κρούσματα μέχρι στιγμής εστιάζονται στον χώρο παράγωγης κρουασάν. Η εργοδοσία έχει κάνει rapid test σε όλους τους συναδέλφους της κόκκινης ζώνης από όπου και ανιχνεύτηκαν τα περισσότερα κρούσματα. Η διεύθυνση του εργοστασίου είπε ότι μέχρι την Παρασκευή 4/12 θα επαναλάβει τα test στην συγκεκριμένη ζώνη. Μέχρι την Τετάρτη 9/12, θα ολοκληρώσει τα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους και θα συνεχίσει σε καθημερινή βάση η απολύμανση στους χώρους του εργοστάσιου. Τα test γίνονται από τον γιατρό εργασίας και από 2 διαγνωστικά κέντρα που έχει υποδείξει η εταιρεία.

Το Σωματείο μας, από την πλευρά του ζήτησε μόλις ολοκληρωθεί η πρώτη φάση των test, να υπάρχουν με βάση τις οδηγίες των επιστημόνων υγειονομικών, τακτικός επαναληπτικός έλεγχος σε όλους τους εργαζόμενους ώστε να προβλεφτεί εκ νέου διασπορά.
Απαιτήσαμε και η εταιρία έχει δεσμευτεί να καλύψει το κόστος των test που γίνονται σε διαγνωστικά κέντρα.
Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για όλους μας χρειάζεται να παραμείνουμε ψύχραιμοι ώστε να εξασφαλίσουμε να παρθούν περισσότερα ουσιαστικά μέτρα προστασίας για την υγεία μας.

Την ευθύνη για τα ελλειπή και διάτρητα πρωτόκολλα την έχει εξ΄ ολοκλήρου η κυβέρνηση, ο ΕΟΔΥ και η εργοδοσία που μήνες τώρα δεν εξασφάλισαν κλίνες ΜΕΘ, δεν έκαναν προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές, δεν επέβαλλαν και δεν έλεγξαν την εκάστοτε εργοδοσία για να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας όταν και το σωματείο μας μαζί με την ομοσπονδία επεσήμαινε τον κίνδυνο ότι και τα εργοστάσια τροφίμων-ποτών είναι μια βραδυφλεγής ωρολογιακή υγειονομική βόμβα λόγο συνωστισμού που παρουσιάζει η παραγωγική διαδικασία αλλά και τα μέτρα προστασίας που δεν πάρθηκαν στο βωμό της κερδοφορίας των επιχειρήσεων.
Το διοικητικό συμβούλιο από το πρώτο κύμα της πανδημίας έχει πάρει πρωτοβουλίες ενημέρωσης προς όλους τους εργαζόμενους, έχει πρωτοστατήσει σε παρεμβάσεις στο υπουργείο εργασίας και υγείας, έχει καταγγείλει σε όλους τους τόνους την αναλγησία της κυβέρνησης και την επιθετικότητα του ΣΕΒ.
Στο εργοστάσιο έχει σημάνει συναγερμό μήνες τώρα, έχει προβάλλει και απαιτήσει να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας για την προστασία της ζωής μας, συμμετείχε και οργάνωσε με υποδειγματικό τρόπο την πανελλαδική απεργία που έγινε στις 26 Νοεμβρίου και που η συγκεκριμένη είχε περιεχόμενο την υπεράσπιση της υγείας, των εργασιακών και συνδικαλιστικών ελευθεριών των εργαζομένων.
Όμως παρά και αυτήν την μεγάλη προσπάθεια υπάρχουν κάποιοι θέλουν να την σπεκουλάρουν, γιατί ακριβώς νιώθουν στριμωγμένοι και αμήχανοι.
Είναι οι γνωστές φωνές που δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να ενοχοποιήσουν ακόμα και εργαζόμενους που έχουν νοσήσει ότι αυτοί ευθύνονται για την σημερινή κατάσταση.
Είναι γνωστή η εμπάθεια τους απέναντι σε αγωνιστές και πρωτοπόρους εργάτες. Γιατί αυτοί θέλουν να τα έχουν καλά με την εκάστοτε κυβέρνηση αλλά κυρίως να τα έχουν καλά με την εργοδοσία.
Απομονώστε τους.
Τους λέμε ότι σε τούτα εδώ τα μάρμαρα, κακιά σκουριά δεν πιάνει.

Το ΔΣ καλεί όλους τους εργαζόμενους που προβληματίζονται, που φοβούνται λόγο της κατάστασης, να μιλήσουν και να μας ενημερώσουν για το οτιδήποτε.

Τέλος ευχόμαστε σε όλους τους συναδέλφους και συναδέλφισσες καλή ανάρρωση, να παραμείνουν δυνατοί για να ξεπεράσουν και αυτή την δοκιμασία.

Με την υγεία μας δεν θα επιτρέψουμε να παίξει κανείς ,τηρούμε όλα τα μέτρα προστασίας.

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Σεπτέμβριος 2023
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Π.Α.ΜΕ. Web Radio