ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΒΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι
Το Διοικητικό Συμβούλιο χαιρετίζει όλους τους εργαζόμενους που σε πρωτόγνωρες συνθήκες λόγο πανδημίας, συμμετείχαν στην απεργία στις 26 Νοέμβρη. Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας απεργήσαμε απαιτώντας μέτρα για την υγεία και ενάντια στην νέα επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες που εν μέσω πανδημίας φέρνει με νομοσχέδια η κυβέρνηση. Από το πρωί η απεργιακή φρουρά του σωματείου, ενισχυμένη με δυνάμεις της Ομοσπονδίας και του Κλαδικού Συνδικάτου έδωσαν την μάχη της περιφρούρησης, στις πύλες του εργοστασίου. Μια μάχη κόντρα στα διευθυντικά στελέχη που για πρώτη φορά στην ζωή τους ήρθαν ξημερώματα στο εργοστάσιο, όσο κόντρα και στον γνωστό μηχανισμό της εργοδοσίας που προσπάθησαν να σπάσουν την απεργία. Απέτυχαν παταγωδώς . Η απεργία στο εργοστάσιο ήταν καθολική.


Το Σωματείο μας έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση να μην τολμήσει να φέρει προς ψήφιση το νομοσχέδιο έκτρωμα για 10ωρη δουλειά, απλήρωτες υπερωρίες, δουλειά την Κυριακή, νέες μειώσεις μισθών, κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης.
Αυτό που τους φοβίζει είναι η οργανωμένη φωνή και αντίσταση των εργαζομένων για αυτό φέρνουν μέτρα που θέλουν να χτυπήσουν την συνδικαλιστική οργάνωση και την απεργία, βάζοντας εμπόδια στις συλλογικές διαδικασίες και τις Γενικές συνελεύσεις των σωματείων.
Οι αγώνες για την υπεράσπιση της υγείας, της ζωής και των δικαιωμάτων μας, δεν μπαίνουν σε καραντίνα. Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά ,ακόμα πιο οργανωμένα.

Και με την μάσκα έχουμε φωνή και διεκδικούμε

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Νοέμβριος 2022
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Π.Α.ΜΕ. Web Radio