ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΔΕ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

 
Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,
Τις τελευταίες μέρες όλοι μας βιώνουμε ξανά τους περιορισμούς της κυκλοφορίας με το lockdown. Η κατάσταση αυτή ήρθε σαν αποτέλεσμα της επιλογής της κυβέρνησης να θυσιάσει την υγεία του λαού για χάρη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Έχει φανεί ξεκάθαρα πλέον πως το δεύτερο lockdownθα είχε αποφευχθεί αν η κυβέρνηση άκουγε τα αιτήματα των συνδικάτων , των μαθητών, μιας σειράς φορέων και κυρίως των υγειονομικών. Αν δηλαδή είχε φροντίσει να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας με προσωπικό και υποδομές, να προσλάβει εκπαιδευτικούς και να εξασφαλίσει σχολικές αίθουσες, να αυξήσει τα δρομολόγια των ΜΜΜ.


Η κυβέρνηση προσάρμοσε παντού τα υγειονομικά πρωτόκολλά στις ανάγκες των κερδών των επιχειρηματιών. Τα αεροπλάνα, τα καράβια, τα ξενοδοχεία, τα εργοστάσια του κλάδου μας μετατράπηκαν σε χώρους υπερμετάδοσης του ιού. Αντίθετα προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο ιός κολλάει στις πλατείες που μαζεύεται η νεολαία, στο βουνό που πάει μόνος του ο κυνηγός, γενικά στην ατομική ευθύνη του καθενός!
Όπως αποκαλύπτουν και οι ίδιοι οι υπουργοί και ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης πλέον, το μόνο που τους νοιάζει είναι να δουλέψει η οικονομία, να βγάλουν κέρδη οι καπιταλιστές. Γι' αυτό έκαναν Νοέμβρη τοlockdown, για να ανοίξουν πάλι το Δεκέμβρη και να κινηθεί η χριστουγεννιάτικη αγορά και έπειτα να κλείσουν πάλι. Κάνουν την υγεία, τη ζωή και την τσέπη των εργαζομένων «ακορντεόν» για να συνεχίσει να ρέει το χρήμα στις τσέπες των αφεντικών.
Σε αυτές τις συνθήκες νομίζουν πως βρήκαν ευκαιρία να ξεμπερδέψουν με μια σειρά εργασιακά, συνδικαλιστικά, δημοκρατικά δικαιώματα του λαού. Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν πως οι εργαζόμενοι θα δεχτούν την κατάργηση του 8ώρου, την απαγόρευση των κινητοποιήσεων, την περιστολή της δράσης των Συνδικάτων. Ξέρουν πως το κίνημα σύντομα θα φουντώσει και θα αντεπιτεθεί δυναμικά, γι αυτό προσπαθούν να το φρενάρουν.
Γι αυτό βγάζουν χολή ενάντια σε όποιον θέλει να διαδηλώσει, να τιμήσει και κυρίως να κρατήσει ζωντανά τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Τους ενοχλεί το αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα της εξέγερσης που παραμένει ζωντανό. Τους ενοχλεί το «ΕΞΩ αι̉ ΗΠΑ. ΕΞΩ το ΝΑΤΟ» που έγραφαν οι κολόνες στην πύλη του Πολυτεχνείου εκείνες τις μέρες της εξέγερσης του 1973. Τους ενοχλεί τέλος ότι το σύνθημα «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» ακόμα παραμένει ανεκπλήρωτο και συνεχίζει να εμπνέει χιλιάδες εργατών και νεολαίας στη χώρα μας.
Τους ξεκαθαρίζουμε πως όση τρομοκρατία κι αν επιστρατεύσουν, όση λάσπη κι αν ρίξουν, το ταξικό εργατικό κίνημα, το λαϊκό κίνημα θα συνεχίσει να τιμάει την ιστορία των αγώνων του, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Αποδείξαμε το τελευταίο διάστημα πως έχουμε την πειθαρχία, τη δύναμη και τη θέληση να διαφυλάξουμε την υγεία μας με πολύ πιο αποτελεσματικό τρόπο από αυτούς που μας κουνάνε το δάχτυλο επίμονα. Έτσι και φέτος, κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου να τιμήσουν τη μνήμη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, τους αγωνιστές και πάνω απ' όλα τα αιτήματα της εξέγερσης που παραμένουν επίκαιρα.

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Νοέμβριος 2020
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Π.Α.ΜΕ. Web Radio