ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΡΟΥΤΣΗ ΜΕ ΣΕΒ

 
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Την στιγμή ,που με κυβερνητικές πλάτες υπάρχει ευλαβική τήρηση των πρωτόκολλων, που αφορούν τα αιτήματα των βιομηχάνων, που αφορούν την εκ περιτροπής εργασία, μείωση μισθών κτλ , που με ευθύνη της κυβέρνησης και της εργοδοσίας οι εργασιακοί χώροι μετατράπηκαν σε κέντρα διασποράς του κορονοϊού . Την ίδια ώρα, σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, ο υπουργός εργασίας Βρούτσης παρέλαβε αυτοπροσώπως το νομοσχέδιο που του ετοίμασε ο ΣΕΒ για τον περιορισμό της λειτουργίας των συνδικάτων και την κατακρεούργηση των εργασιακών δικαιωμάτων.


Φοβούνται και θέλουν να προλάβουν τις αντιδράσεις των εργαζόμενων απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα. Με πρόσχημα την πανδημία θέλουν να επιβάλλουν, και για αυτό σπεύδουν άρον –άρον, να τροποποιήσουν τον 1264/82 με νέες αντιδραστικές αλλαγές, ώστε να περιορίσουν τη συνδικαλιστική δράση, αξιοποιώντας όλους τους προηγούμενους νόμους για το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, αλλά και για την εκτίναξη της ευελιξίας, κάνοντας λόγο για τους εργαζόμενους που τάχα θα επιλέγουν πώς θα μοιράζεται το 8ωρο.
Δεν θα τους περάσει
Κανένας μας δεν έχει δικαίωμα, να παραδώσει στη νέα γενιά μια εργασιακή κόλαση και μια διαρκή ανασφάλεια. Οι επόμενοι αγώνες των εργαζομένων ενάντια στην πολιτική που μας εξαθλιώνει για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, πρέπει είναι ακόμα πιο μαζικοί, ακόμα πιο δυνατοί.
Καλούμε όλους να αντιληφθούν την κρισιμότητα αυτής της περιόδου. Πρέπει να σημάνει συναγερμός στα συνδικάτα, στην εργατική τάξη συνολικά. Δυναμώνουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις στον κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς. Οργανώνουμε γενικευμένη απάντηση με πανεργατικά συλλαλητήρια στις 13 Οκτώβρη σε όλη την Ελλάδα, προετοιμαζόμαστε για ολoμέτωπη σύγκρουση.

 

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Οκτώβριος 2020
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Π.Α.ΜΕ. Web Radio