ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ Ν ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΙΣ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ! ΟΛΟΙ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ των ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 7μμ, πλ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
Τα αντεργατικά μέτρα που η κυβέρνηση της ΝΔ νομοθετεί μήνες τώρα, πατώντας στο νομοθετικό οπλοστάσιο που παρέλαβε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και αυτά που παρουσίασε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, στόχο έχουν να πληρώσουμε ξανά το μάρμαρο της κρίσης που επιτάχυνε η πανδημία του κορονοιού και να τη βγάλουν πάλι λάδι βιομηχανοι, ξενοδόχοι, μεγαλέμποροι, τραπεζίτες και εφοπλιστές. Τα νέα αντιλαϊκά μέτρα δεν είναι έκτακτα, δεν ήρθαν για την πανδημία. Ήταν έτοιμα στα συρτάρια για να ψηφιστούν και τα θέλουν για να μείνουν και να προστεθούν στα προηγούμενα. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε!


Η ανησυχία που υπάρχει στους χώρους που εργαζόμαστε και στις οικογένειες μας για τη νέα έξαρση της πανδημίας πρέπει να σημάνει εδώ και τώρα συναγερμό! Τώρα να διεκδικήσουμε άμεσα μέτρα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας αλλά και για την προστασία μας μέσα στους εργασιακούς χώρους, των παιδιών μας στους χώρους εκπαίδευσης, των ηλικιωμένων στους οίκους ευγηρίας κοκ
Στους χώρους δουλειάς του κλάδου μας κυριαρχεί η εντατικοποίηση και η εργοδοτική τρομοκρατία, με τα μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων που παίρνονται να είναι τουλάχιστον ελλιπή. Δεν είναι τυχαίο που εργαζόμενοι του κλάδου μας, πανελλαδικά νόσησαν από Covid19 σε μεγάλους χώρους δουλειάς. Βιώνουμε απολύσεις, εξαγορές και ανασφάλεια για το αν θα έχουμε αύριο δουλειά και με τι όρους. Μας θέλουν αν δουλεύουμε για ένα κομμάτι ψωμί, όσες ώρες και με ό,τι όρους αποφασίσουν κυβέρνηση και μεγαλοεργοδότες!
Την ίδια στιγμή η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι οριακή και υπάρχει κίνδυνος, αν το επόμενο διάστημα τα κρούσματα αυξηθούν, να ζήσουμε τραγικές καταστάσεις όπως αυτές της γειτονικής μας Ιταλίας.
Τα σχολεία ανοίγουν με ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και καθαρίστριες, με αίθουσες 25 μαθητών και θα θέσουν τις οικογένειές μας σε κίνδυνο.
Η έξαρση των κρουσμάτων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα δεν είναι αποτέλεσμα της ατομικής ανευθυνότητας όπως μας παρουσιάζει η κυβέρνηση. Είναι το αποτέλεσμα πολιτικών αποφάσεων που έκαναν τα υγειονομικά πρωτόκολλα κουρελόχαρτα για χάρη των κερδών των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων, των μεγάλων ταξιδιωτικών γραφείων και των μεγάλων επιχειρήσεων στον τουρισμό.

Σε όλα αυτά προστίθεται η ένταση που υπάρχει στην Αν. Μεσόγειο, στο Αιγαίο. ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ ξαναμοιράζουν τα σύνορα, τη γη, τη θάλασσα και τον αέρα, τους δρόμους ενέργειας και εμπορευμάτων με το αίμα των λαών. Αυτοί δίνουν αέρα στην προκλητικότητα της τούρκικης αστικής τάξης! Επιβεβαιώνεται ότι η συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς όχι μόνο δεν μπορεί να διασφαλίσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, αλλά τα υποτάσσει στα επικίνδυνα σχέδια για όφελος των ενεργειακών και άλλων μονοπωλίων. Η κυβέρνηση έχει βάλει όπως αποκαλύφθηκε την υπογραφή της σε επικίνδυνες εξελίξεις για την ειρήνη και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.
Οι φρικτές εικόνες που είδαμε όλοι μας από το κολαστήριο της Μόριας, με κατατρεγμένους πρόσφυγες και μετανάστες να μένουν άστεγοι και η κυβέρνηση να τους χτυπάει με τα ΜΑΤ αντί να δώσει λύση στο πρόβλημά τους, δείχνουν τι ετοιμάζουν και για τους εργάτες.
Δεν έχουν περάσει άλλωστε πολλές μέρες από τις επιθέσεις φασιστοειδών που βρωμίζουν τον τόπο μας σε μετανάστες εργάτες στη Μεσαρά, μέσα στους χώρους δουλειάς τους, μέσα στα σπίτια τους. Προσπαθούν να τους τρομοκρατήσουν για να ρίξουν τα μεροκάματα.
Το ίδιο ετοιμάζουν και για όποιον άλλο σηκώνει κεφάλι, με το νόμο για την περιστολή των διαδηλώσεων. Καταστολή και τρομοκρατία για να συνεχίζουν οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι ξενοδόχοι, οι τραπεζίτες να βγάζουν υπερκέρδη από τον ιδρώτα μας.
Για όλα αυτά τα ζητήματα καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου μας, τα σωματεία του νομού μας, κάθε συνδικαλιστή σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 18/9 στις 19:00 στην Πλ. Ελευθερίας. Με πειθαρχημένη απειθαρχία, όπως έχουμε δείξει ότι μπορούμε να κάνουμε οι εργάτες, με όλα τα μέτρα προφύλαξης της υγείας μας.
Για να διεκδικήσουμε:
- Να καταργηθούν άμεσα οι αντεργατικές - αντιλαϊκές διατάξεις των ΠΝΠ.
- Να γίνουν τώρα χιλιάδες προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων, πλήρους απασχόλησης υγειονομικών και εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων, επικουρικών, αναπληρωτών.
- Μπροστά στο νέο κύμα πανδημίας να διασφαλιστεί η εργασία όλων των εργαζομένων με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας κι ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Δεν αποδεχόμαστε καμιά αρνητική αλλαγή, στους όρους και τις συνθήκες δουλειάς μας, στα δικαιώματα μας, στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας.
- Μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους στους μεγάλους χώρους δουλειάς (εργοστάσια κ.τ.λ.) αλλά και στην Υγεία και την Πρόνοια, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στην Εστίαση, στον Τουρισμό, στο Εμπόριο. Δωρεάν τεστ για τους εργαζόμενους με ευθύνη της εργοδοσίας και του κράτους.
-Κανείς εργαζόμενος με μισθό κάτω από 751 ευρώ. Να καταργηθεί όλο το αντεργατικό πλαίσιο που αφορά τις ΣΣΕ. Να διασφαλιστεί το εισόδημα των εργαζομένων με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας
- Να χορηγηθεί το επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις σε όλους τους ανέργους για όλο το διάστημα της ανεργίας και να αυξηθεί στα 600 ευρώ. Κανένας άνεργος και η οικογένειά του χωρίς ασφαλιστική κάλυψη.
- Να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, καμιά διακοπή σε λαϊκή κατοικία για χρέη σε νερό, ρεύμα, τηλέφωνο.
- Η φωνή των εργατών δεν φιμώνεται. Η απαγόρευση των διαδηλώσεων δε θα περάσει. Το δικαίωμα της απεργίας και των διαδηλώσεων είναι αδιαπραγμάτευτο.
- Παλεύουμε ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τη συμμετοχή της χώρας μας στα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Καμία αλλαγή διεθνών συνθηκών, καμία συμμετοχή στα παζάρια συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου υπό «ευρωΝΑΤΟική εποπτεία».
- Όχι στο μίσος των εθνικιστικών και των ρατσιστικών ομάδων.
- Νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας κι έχουν αποκτήσει βιοτικούς δεσμούς. Κανείς ανασφάλιστος. Πλήρης ιατροφαρμακευτική και ασφαλιστική κάλυψη για όλους.

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιούνιος 2021
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Π.Α.ΜΕ. Web Radio