Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΑΡΓΙΑ


Η Εκτελεστική Επιτροπή της ομοσπονδίας κηρύττει στην 1 ΜΑΗ 2020 Πανελλαδική ΑΠΕΡΓΙΑ.
Με αυτή την απόφαση, τιμάμε την εργατική πρωτομαγιά, εμπνεόμενοι από όλους εκείνους που αγωνίστηκαν, δίνοντας ακόμη και τη ζωή τους για το δίκιο της τάξης μας, για να ανατραπεί το σύστημα που γεννά την εκμετάλλευση, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, τον φασισμό, τους πολέμους και την προσφυγιά. Παλεύουμε για μια κοινωνία χωρίς φτώχεια και ανεργία, όπου η παιδεία, η υγεία, η πρόνοια θα είναι καθολική για όλους δημόσια και δωρεάν και όχι εμπόρευμα. Τιμάμε τους εργάτες του Σικάγο το 1886, τους καπνεργάτες του Μάη του 1936, τους 200 της Καισαριανής και όλους τους αλύγιστους στην ιστορία των ταξικών αγώνων.
Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!
Ο καπιταλισμός, είναι ο χειρότερος εχθρός όλων των εργατών του κόσμου!


Ο φετινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς, σε αυτές τις συνθήκες, δείχνει με το χειρότερο τρόπο ότι ο αντίπαλος για το λαό είναι ορατός και είναι ο ίδιος ο καπιταλισμός. Είναι το βάρβαρο σύστημα που έχει σαν γνώμονα όχι την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών αλλά μόνο την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων και μονοπωλίων.
Αυτός ευθύνεται για τις τεράστιες ελλείψεις στη δημόσια υγεία που αναγκάζει γιατρούς και νοσηλευτές να διαλέγουν ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει, για τους χιλιάδες θανάτους παγκόσμια, για τον «πόλεμο» μεταξύ επιχειρήσεων και κρατών για τα εμβόλια, τα μέσα προστασίας, για την φτώχεια και την εξαθλίωση, για τον θάνατο και τον ξεριζωμό χιλιάδων οικογενειών από τους ιμπεριαλιστικούς πόλεμους.
Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά!
Είναι ολοφάνερη η προσπάθεια της κυβέρνησης να στείλει τον λογαριασμό και τα σπασμένα, ώστε να τα πληρώσουν για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι. Διακαής πόθος τους είναι να καταργήσουν κάθε εργατικό δικαίωμα και διεκδίκηση. Με πρόσχημα την πανδημία θέλουν να κτυπήσουν όλους τους εργαζόμενους και τα ταξικά συνδικάτα.
Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει καμιά δουλειά στις αποφάσεις των συνδικάτων.
Να πληρώσει πολιτικά στην συνείδηση της εργατικής τάξης την υπονόμευση του εορτασμού της Πρωτομαγιάς με την μεταφορά της σε άλλη μέρα.
Να μην τολμήσει να απαγορεύσει τις συμβολικές εκδηλώσεις των συνδικάτων εκείνη την μέρα.
Καμιά ανοχή και εμπιστοσύνη στους εργατοπατέρες της πλειοψηφίας στην ΓΣΕΕ, που είναι το καρκίνωμα στο κορμί του συνδικαλιστικού κινήματος στην χώρα μας.
Για αυτό λοιπόν το σημερινό επιτακτικό καθήκον, μπροστά στην κατάσταση που διαμορφώνεται, είναι να αντισταθούμε και να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης, της Ε.Ε και της μεγαλοεργοδοσίας.

Οι έκτακτες αντεργατικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, αξιοποιούν την πανδημία επιταχύνοντας μέτρα και αναδιαρθρώσεις, για να σαρώσουν όποιο εργατικό και κοινωνικό δικαίωμα έχει απομείνει από την προηγούμενη καπιταλιστική κρίση.
Η εκ περιτροπής εργασία, οι απλήρωτες υπερωρίες, οι αναγκαστικές άδειες, οι αναστολές συμβάσεων είναι μέτρα που ήρθαν για να μείνουν. Κυβέρνηση και εργοδοσία για να αντιμετωπίσουν την νέα κρίση που διαφαίνεται, σχεδιάζουν παραπέρα διάλυση των ΣΣΕ, μεγαλύτερη μείωση μισθών, γενίκευση της ελαστικής απασχόλησης , ωράρια λάστιχο, τηλεργασία, απολύσεις .
Εμείς, οι εργαζόμενοι στον κλάδο, αντιμετωπίζουμε καθημερινά τον κίνδυνο από τον ιό, την εντατικοποίηση της δουλειάς, τις απειλές για εκ περιτροπής εργασίας, για αλλαγής σύμβασης ή και της απόλυσης.
Σε χειρότερη κατάσταση βρίσκονται οι εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, οι οποίοι δεν δικαιούνται τίποτα από τα μέτρα ενίσχυσης ή αυτά που πήραν ή θα που πάρουν, είναι ψίχουλα μπροστά στις ανάγκες τους.
Οι εποχικά εργαζόμενοι είναι με φόβο και αβεβαιότητα αφού οι επιχειρήσεις ήδη τους ενημερώνουν ότι θα παραμείνουν κλειστές, θα υπολειτουργήσουν ή θα πάρουν πολύ λιγότερο προσωπικό.
Την μοναδική λύση την κρατάμε εμείς στα δικά μας χέρια!
Μένουμε ενωμένοι, δυνατοί, δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματα μας τις διεκδικήσεις μας!
Η μόνη διέξοδος για να βγούμε όρθιοι από την πανδημία και την κρίση είναι να στείλουμε στα τσακίδια τους εκμεταλλευτές μας.
Μέχρι την μέρα της πρωτομαγιάς απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα σωματεία να πάρουν αποφάσεις για ΑΠΕΡΓΙΑ, να κάνουν πολύμορφες εκδηλώσεις και να τιμήσουν την παγκόσμια ημέρα της εργατικής τάξης, να γίνουμε οι συνεχιστές των δικών μας ηρώων, να αναδείξουμε την τεράστια δύναμη που έχουμε και πως μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε για ένα μέλλον που πραγματικά μας αξίζει.
Να διεκδικήσουμε δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια, ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, τη διασφάλιση του εισοδήματος, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων σε όλους τους εργαζόμενους και τους ανέργους. Να καταργηθούν όλες οι αντεργατικές διατάξεις των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου που πάρθηκαν με αφορμή τον κορονοïο.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΜΒΟΛΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιούνιος 2020
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Π.Α.ΜΕ. Web Radio