Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ CRETA FARM ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Συναδέλφισσα και Συνάδελφε, Απευθυνόμαστε Σε εσένα που παρακολουθείς με αγωνία την κατάσταση στο εργοστάσιο να χειροτερεύει μέρα με τη μέρα, με τις απολύσεις να ανακοινώνονται η μία μετά την άλλη. Σε εσένα που υποχώρησες κάτω από το βάρος της ανασφάλειας, της καθυστέρησης των πληρωμών και των προτροπών των προϊσταμένων σου και υπέγραψες την απόλυση σου. Σε εσένα που βρέθηκες στο δρόμο, επειδή όπως σου είπαν «δεν βγαίνουν τα νούμερα» αλλά δε σου είπαν ποιός το αποφάσισε και γιατί ;

Να μην περάσει άλλο ο εφησυχασμός και η αναμονή!!
Ή τα σχέδια της εργοδοσίας θα περάσουν «από πάνω σας» ή εσείς θα τα αποτρέψετε με ενότητα και αγώνα για να διασφαλίσετε τη δουλειά και το μισθό σας.

Αναρωτηθείτε : Ποιός αποφασίζει τις απολύσεις και γιατί; Ποιός αποφασίζει πότε θα σταματήσει όλο αυτό;
Το σχέδιο της νέας εργοδοσίας είναι πλέον καθαρό. Αποσκοπεί στην μεγαλύτερη εκμετάλλευση του ιδρώτα και του κόπου σας. Δεκάρα δεν δίνουν για τους εργάτες, για το αν οι οικογένειές σας μείνουν αύριο χωρίς εισόδημα. Στόχος τους είναι να ανέβει κατακόρυφα η κερδοφορία της εταιρείας είτε εάν ανέβει η παραγωγή άμεσα, είτε μετά από μια περίοδο συρρίκνωσης της, είτε ακόμη και εάν μεταφερθεί σημαντικός όγκος παραγωγής αλλού. Σε αυτήν την προσπάθεια συνεργάζονται από κοινού οι τράπεζες , η Ernst & Young και ο νέος επενδυτής η Impala Invest.
Αλήθεια πόσο διαφορετική θα είναι η κατάσταση μετά το κλείσιμο της συμφωνίας; Μήπως εδώ και μήνες δεν κυκλοφορούν άνθρωποι του νέου επενδυτή μέσα στο εργοστάσιο που εισηγούνται απολύσεις; Μήπως δεν υπάρχουν ήδη οι αναγκαίες πρώτες ύλες για να ανέβει η παραγωγή στις αποθήκες όχι μόνο του εργοστασίου αλλά και έξω από αυτό;
Σκοπός τους δεν είναι άλλος απ' το να μειωθεί το εργατικό δυναμικό , να ανέβει η εντατικοποίηση της εργασίας σας, «λιγότεροι να βγάζετε δουλειά περισσοτέρων». Γι' αυτό καθυστερεί μήνες η μισθοδοσία σας, ενώ αν ζητήσεις να «σε διώξουν» παίρνεις χρωστούμενα και αποζημίωση κατευθείαν και "μετά χαράς". Η συρρίκνωση του αριθμού των εργαζομένων αποτελεί προϋπόθεση για να περάσει το εργοστάσιο στον νέο εργοδότη έχοντας «τα χέρια του καθαρά».
Η ενότητα και η οργάνωση είναι τα όπλα σας!
Μην αφήνετε κανέναν να τα αχρηστεύει.
Γυρίστε τη πλάτη στα καλέσματα υποταγής από τους διευθυντές και ορισμένους προϊσταμένους. Όσο σφίγγει η θηλιά των απολύσεων, δεν σώζεται κανείς επειδή δεν σήκωσε κεφάλι, επειδή «δεν μιλούσε». Κανείς εργαζόμενος που λαμβάνει ένα αξιοπρεπή μισθό στην ώρα του, δεν αφήνει μια δουλειά που ήδη γνωρίζει , για να αναζητήσει άλλη.
Εάν κοιτάξετε τους πάνω από 200 απολυμένους συναδέλφους σας από τον Ιούλη θα καταλάβετε ότι σήμερα είναι αυτοί , αύριο μπορεί να είναι οποιοσδήποτε!
Γυρίστε την πλάτη σε όσους μέσα στο ΔΣ του Σωματείου σας λένε να κάνετε υπομονή. Να υπομείνετε τον φόβο των απολύσεων ώσπου να «πέσουν» οι υπογραφές. Πλέον έχετε πείρα! Είναι οι ίδιοι που παίζουν το ρόλο του πυροσβέστη εφτά μήνες τώρα. Καμία προστασία και καμία εγγύηση για τα δικαιώματα τους δεν εξασφαλίζουν οι εργαζόμενοι με τα δικαστήρια και τον «διάλογο με τους Διευθυντές». Ποτέ δεν έγινε αυτό και πουθενά. Η πλειοψηφία του ΔΣ, το μόνο που έκανε και κάνει είναι να συνδιαλέγεται με τα στελέχη της εργοδοσίας. Να κάνει τα στραβά μάτια στο όνομα της εξυγίανσης, για να αγοραστεί ως φιλέτο το εργοστάσιο από τον νέο επενδυτή. Τους είδατε να φτάνουν στο σημείο ακόμη, να δικαιολογούν με εργοδοτικά επιχειρήματα, ότι είναι αναγκαίο να γίνουν απολύσεις.
Αλήθεια χρειαζόσασταν σωματείο για όλα αυτά; Τι διαφορά έχετε δει από τη διοίκηση του παλιού σωματείου ;
Το σωματείο είναι δικό σας! Εσείς το φτιάξατε πριν από λίγο καιρό για να απαλλαγείτε από την απραξία και τη βρώμικη δουλειά που έκανε το προηγούμενο σε βάρος σας και καλά πράξατε! Ρόλος του ΔΣ είναι να βγαίνει μπροστά, προασπίζοντας τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων και μόνο αυτά. Όχι στα λόγια, αλλά με πράξεις. Με γενικές συνελεύσεις που θα καλούν τους εργαζόμενους σε αγωνιστική δράση ώστε να μην περάσει καμία μείωση, καμία αυθαιρεσία, καμία απόλυση.
Μην ξεχνάτε ότι εσείς έχετε τη δύναμη! Θυμηθείτε πώς πανικοβάλατε την παλιά εργοδοσία τον περασμένο Ιούλη! Θυμηθείτε πως αντιδράσατε απέναντι στον παλιό άνθρωπο του εργοδότη και υποτιθέμενο πρόεδρο του παλιού σωματείου και τον κάνατε να φύγει μέσα σε δύο μέρες!
Απευθύνουμε κάλεσμα ξεσηκωμού σε όλους τους εργαζόμενους, που δεν συμφωνούν με την μέχρι σήμερα στάση ορισμένων από το Δ.Σ., που νιώθουν χρέος τους να υπερασπιστούν την δουλειά τους, την ζωή τους αλλά και την δουλειά και την ζωή των συναδέλφων τους. Σε όλους εσάς που νιώθετε ότι πρέπει να παλέψετε για αυτά.
ΤΩΡΑ σας καλούμε να μπείτε μπροστά, να οργανώσετε την πάλη σας!
Δίπλα σας ξέρετε ότι θα έχετε την Ομοσπονδία Γάλακτος – Τροφίμων - Ποτών και τα ταξικά συνδικάτα!
Τώρα είναι ώρα με οργάνωση και αγώνα να διεκδικήσουμε: να μην περάσει καμία απόλυση, καμία μείωση, να βελτιωθούν οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στο εργοστάσιο .
Τώρα είναι η ώρα να βάλετε εσείς τη δική σας σφραγίδα για τις δικές σας ανάγκες και των οικογενειών σας και ΟΧΙ για τις ανάγκες των αφεντικών.

Πάρτε την υπόθεση του αγώνα πάνω σας!

Η Γενική Συνέλευση των εργατών είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Μέσα από εκεί θα αποφασίσετε με τι αιτήματα και πως θα αντιδράσετε σε όλο αυτό που έρχεται.
Έχουμε την δύναμη να αντιστρέψουμε την κατάσταση υπέρ μας.
Πρώτο βήμα η συμμετοχή όλων σας στο συλλαλητήριο ενάντια
στην επίθεση της κυβέρνησης στην Κοινωνική Ασφάλιση
που διοργανώνουν τα ταξικά συνδικάτα

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18.00 ΜΜ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ.
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 18.30 ΜΜ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ