ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

 

Φέτος συμπληρώνονται 46 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβρη του 1973. Η Ομοσπονδία Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών τιμά τους χιλιάδες εργαζόμενους, το λαό που σήκωσε το ανάστημά του στη χούντα των συνταγματαρχών, στη στρατιωτική δικτατορία, στα ντόπια και ξένα στηρίγματά της, στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ. Ο αγώνας τους, η αλύγιστη στάση των αγωνιστών στις φυλακές, στα βασανιστήρια και στις εξορίες μας δίνουν δύναμη στο σήμερα, στον καθημερινό αγώνα μας στους χώρους δουλειάς, μας εμπνέουν. Τα αντιμπεριαλιστικά συνθήματα συνεχίζουν να είναι επίκαιρα για την εργατική τάξη που βιώνει καθημερινά τις συνέπειες από το κυνήγι του ολοένα και αυξανόμενου κέρδους των λίγων. Η αντίφαση, οι πολλοί να παράγουν και οι λίγοι να καρπώνονται τον πλούτο τους συνεχίζει να υπάρχει. Στον 21ο αιώνα αντί να ζούμε ολοένα και καλύτερα αξιοποιώντας την τεχνολογία και την επιστήμη συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο μας παίρνουν πίσω δικαιώματα και κατακτήσεις που κερδήθηκαν με αίμα.


Τα συνθήματα ενάντια στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, στους δολοφόνους των λαών είναι μάθημα για το σήμερα. Κυβερνήσεις και φιλοΝατοϊκά κόμματα, μας τους παρουσιάζουν σαν «παράγοντες ειρήνης και σταθερότητας». Τα ψέματά τους όμως αποκαλύπτονται, όταν η νέα κυβέρνηση της ΝΔ, προσπαθώντας να ανταγωνιστεί το ΣΥΡΙΖΑ σε φιλοΝατοϊσμό, έφτασε στο σημείο να μιλά για το αίμα των ελλήνων φαντάρων που θα χυθεί στις νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που σχεδιάζουν ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Ενώ τον Οκτώβριο υπέγραψε με τις ΗΠΑ την συμφωνία που επεκτείνει τις βάσεις του ΝΑΤΟ και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, που τις αναβαθμίζει και ετοιμάζονται να φιλοξενήσουν ακόμη και πυρηνικά! Μετατρέπουν έτσι την Ελλάδα σε μαγνήτη επιθέσεων αλλά και σε ορμητήριο πολέμου όπου ΗΠΑ-ΝΑΤΟ θα σπέρνουν το θάνατο σε άλλους λαούς για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων τους.
Από τη μια δολοφονούν τους λαούς της Συρίας, της Παλαιστίνης, του Αφγανιστάν και από την άλλη σπέρνουν ρατσιστικό δηλητήριο απέναντι στους πρόσφυγες που οι ίδιοι ξερίζωσαν από τα σπίτια τους και την πατρίδα τους.
Συμμετέχουμε μαζικά στα συλλαλητήρια και στον ταξικό, αντιιμπεριαλιστικό εορτασμό της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου μαζί με τα ταξικά συνδικάτα. Δίνουμε απάντηση στο δόγμα «Νόμος και Τάξη», στον εντεινόμενο αυταρχισμό και καταστολή καθώς και στην κατάργηση του ασύλου. Δίνουμε απάντηση στους βιομήχανους και τις κυβερνήσεις τους που θέλουν τα συνδικάτα, το λαό στο γύψο, τα πανεπιστήμια Ανώνυμες Εταιρίες.

Η εξέγερση του Νοέμβρη μας δείχνει ότι υπάρχει και άλλος δρόμος εκτός από την υποταγή.
Οργανώνουμε λοιπόν τον αγώνα μας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική του ΣΕΒ και των κυβερνήσεών του.
Ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.
Απαντάμε με οργάνωση και αγώνα ενάντια στους υμνητές της χούντας, τα τσιράκια της εργοδοσίας, τους δολοφόνους-φασίστες της Χρυσής Αυγής.
Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε ώστε η ζωή μας να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες μας και όχι στα κέρδη των λίγων.
Παλεύουμε ώστε να γίνουν πράξη τα συνθήματα και οι διεκδικήσεις των αγωνιστών, των νεκρών της τάξης μας της αντιδικτατορικής πάλης του Πολυτεχνείου του ΄73.
Μπορούμε να απαλλαγούμε από τους εκμεταλλευτές μας και το δολοφονικό οργανισμό τους το ΝΑΤΟ.
Να φύγουν τώρα από την χώρα όλες οι Νατοαμερικανικές βάσεις.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΙΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16/11/2019 ΣΤΙΣ 11.30ΠΜ
ΤΟΠΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΙΓΓΟΣ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 5.00ΜΜ - ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑΔΙΟΥ & Γ.ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιούλιος 2020
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Π.Α.ΜΕ. Web Radio