Η ΑΚΟΡΕΣΤΗ ΔΙΨΑ ΓΙΑ ΚΕΡΔΟΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Α.Ε ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΗΜΑΘΙΑΣ

Η απόφαση της εταιρείας ΔΕΛΤΑ να κλείσει το εργοστάσιο παραγωγής γάλακτος στον ΠΛΑΤΥ ΗΜΑΘΙΑΣ και να μεταφέρει την παράγωγη στο εξωτερικό δεν είναι το μοναδικό παράδειγμα. Δείχνει, ότι οι επιχειρηματικοί όμιλοι δε λογαριάζουν τίποτα μπροστά στην αύξηση των κερδών τους. Η Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών και το Κλαδικό Συνδικάτο Κεντρικής Μακεδονίας είχε προειδοποιήσει όλο το προηγούμενο διάστημα για τις αρνητικές συνέπειες που έχουν οι εξαγορές και οι συγχωνεύσεις στον υπο κλάδο του γάλακτος για τους εργαζόμενους.


Μετά την ΦΑΓΕ που αποσύρθηκε από τη δραστηριότητα παραγωγής παστεριωμένου γάλακτος και έκλεισε την εγκατάσταση του Αμύνταιου πετώντας στο δρόμο 140 εργαζόμενους, αφού πρώτα εξυπηρετήθηκε από ευρωπαϊκά κονδύλια, φοροελαφρύνσεις και επιδοτήσεις για αποκέντρωση, ακολούθησε η «Froneri» που αποφάσισε να κλείσει το εργοστάσιό της στον Ταύρο στην Αθήνα, που ήταν το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής παγωτού στην Ελλάδα. Το εργοστάσιο είχε εξαγοράσει το 2006 η «Nestle Hellas» από τη ΔΕΛΤΑ.
Στην κατεύθυνση αυτή συγκρουστήκαμε και με τις αυταπάτες που συνειδητά καλλιεργούσε η εργοδοσία της ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Α.Ε ,μετά την εργολαβοποίηση τμήματος της παράγωγης στο εργοστάσιο στο Πλατύ Ημαθίας από την "Savvy Can - Hellenic Metal Packaging" AE, με συνέπεια τη μεταφορά εργαζομένων στον εργολάβο και μείωση των μισθών τους από και τα «παπαγαλάκια της», για «εξασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας».
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, εργαζόμενοι στην εταιρεία ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ και στον όμιλο της VIVARTIA:
Η περιβόητη «ανάπτυξη» που κλείνουν σε όλους τους τόνους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ , η Ν.Δ και το ΚΙΝΑΛ σημαίνει για τους βιομήχανους και τα μονοπώλια ακόμα πιο φτηνή εργατική δύναμη, νέες φοροαπαλλαγές, νέα χρηματοδότηση με δις ευρώ, ενώ για τους εργάτες φέρνει φτώχεια, ανεργία, και εξαθλίωση.
Μην ξεχνάμε ότι το μονοπώλιο της VIVARTIA έχει επιδοτηθεί με τεράστια ποσά από το υστέρημα των εργαζομένων ως κρατική επιχορήγηση, με το όνομα «προγράμματα για ανάπτυξη των επενδύσεων». Η εταιρεία λέει πως νοιάζεται για τους ανθρώπους της και για αυτό τους απολύει με «πλούσιες» αποζημιώσεις!!!
Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις καλούμε όλους τους συναδέλφους να μείνουμε ενωμένοι και μαζί με το Κλαδικό Συνδικάτο και την Ομοσπονδία, να μη χάσουμε κανένα δικαίωμά μας, για να υπερασπιστούμε την δουλειά μας, τη ζωή των οικογενειών μας.

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιούνιος 2020
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Π.Α.ΜΕ. Web Radio