ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΥΚΝΟΣ Α.Ε

Συναδέλφισες και συνάδελφοι η εταιρεία που εργάζεστε κατέθεσε αίτημα στο Δήμο Ήλιδας του Ν.Ηλείας και ζητά να χαρακτηριστεί ως εποχική. Η δραστηριότητα της επιχείρησης κατά κύριο λόγο έχει να κάνει με την παραγωγή εμπορία και συντήρηση ντοματοπολτού, λαχανικών, κομπόστας φρούτων παραγωγή μουστάρδας κ.α. Επίσης επεκτείνετε στην κατασκευή κτιρίων για κατοικίες και μη, στην κατασκευή λευκοσιδηρών δοχείων. Από το 2005-2016 με το μεγαλύτερο διάστημα να αφορά την περίοδο της κρίσης, οι συνολικές πωλήσεις ανήλθαν σε 232,6 εκατομμύρια ευρώ και κέρδη της τάξεως 23,9 εκατομμύρια ευρώ. Διαχρονικά στην ΚΥΚΝΟΣ Α.Ε έχουν δουλέψει χιλιάδες εργαζόμενοι καθώς μετράει πάνω από ένα αιώνα ζωής.

Όλες οι προηγούμενες γενιές αλλά και οι σημερινοί εργαζόμενοι με τον ιδρώτα και την εργασία τους έχουν συμβάλει στην κερδοφορία της εταιρείας.

Για όλους αυτούς τους εργαζόμενους η ΚΥΚΝΟΣ επίσημα δηλώνει:
«Aπό την πρώτη μέρα λειτουργίας μας, το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί για εμάς το πιο σημαντικό κεφάλαιο της εταιρείας μας. Στους ανθρώπους μας οφείλουμε τη μεγάλη και επιτυχημένη πορεία μας. Με σεβασμό στην επαγγελματική προσωπική ανάπτυξη κάθε συνεργάτη μας, ενθάρρυνση πρωτοβουλίας και της ομαδικότητας, ειλικρίνεια, υψηλό ήθος και σταθερότητα στηρίζουμε τους ανθρώπους που αποτελούν την ψυχή της εταιρείας μας».

Γι αυτό και η εργοδοσία θέλοντας να ανταμείψει τους εργαζόμενους της επιδιώκει να απαλλαγεί από τις ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλλει μέχρι σήμερα στο ΙΚΑ (ΕΦΚΑ) και να μετατρέψει το ασφαλιστικό ένσημο σε εργόσημο του ΟΓΑ. Εξέλιξη που αν περάσει θα ανοίξει τους «ασκούς του Αιόλου» για όλους τους εργαζόμενους στην επιχείρηση αλλά και συνολικά στην περιοχή. Θα σημάνει το μεγαλύτερο χτύπημα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων στο ύψος της σύνταξης αλλά και στις παροχές ασθενείας για τον κάθε εργαζόμενο και τα μέλη της οικογένειας του, που ασφαλίζει.

Συναδέλφισες-συνάδελφοι η εργοδοσία αξιοποιεί το αντεργατικό και αντιασφαλιστικό πλαίσιο που διατηρεί και επεκτείνει και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να εξασφαλίσει μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα και κέρδη στους βιομηχάνους και στις επιχειρήσεις τους.

Αυτή την ανάπτυξη οραματίζονται. Καρφί δεν τους καίγεται για εμάς καθώς όλοι εμείς είμαστε νούμερα στα λογιστικά βιβλία τους.
Όλοι οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο αλλά και περισσότερο αυτοί που εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου για τις ανάγκες της παραγωγής της επιχείρησης δεν πρέπει να αποδεχτούν άλλο αυτή την κατάσταση.

Η ζωή μας δεν είναι εποχική, ούτε και οι ανάγκες μας.
Χρειάζεται λοιπόν να μπει στη ζωή και να γίνει πράξη το σύνθημα
ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ.

Σας καλούμε να αποτρέψετε αυτά τα σχέδια που είναι σε βάρος σας, να απαιτήσετε να μην γίνει δεκτό το αίτημα της επιχείρησης από την δημοτική αρχή που θα έχει μεγάλη ευθύνη για τον παραπέρα ξήλωμα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων σας.

Καλούμε το Επιχειρησιακό Σωματείο σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο να οργανώσει την πάλη όλων των εργαζόμενων στην εταιρεία να εμποδίσει αυτή την εξέλιξη που θα υπάρξουν σοβαρές αρνητικές συνέπειες να συγκαλέσει άμεσα ΓΣ και να καλέσει το σύνολο των εργαζομένων και αυτών που δεν είναι σήμερα στην δουλειά και να πάρει απόφαση για αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Να απαιτήσουν εδώ και τώρα να παρθεί πίσω το αίτημα της εταιρείας που ζητά να χαρακτηριστεί «εποχική».
Σε αυτόν τον αγώνα δεν είσαστε μόνοι σας.
Η ομοσπονδία κα το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα είμαστε στο πλευρό σας, η αλληλεγγύη με όλους τους τρόπους και μορφές είναι δεδομένη από μεριά μας.

ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 8 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ
ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ – ΒΡΟΥΤΣΗ

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Δεκέμβριος 2018
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Π.Α.ΜΕ. Web Radio