ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΒΡΟΥΤΣΗ

 

Συνεδρίασε η Ε.Ε της ομοσπονδίας και αποφάσισε να προχωρήσουμε σε πανελλαδική απεργία στον κλάδο ως απάντηση στην επιθετικότητα των βιομηχάνων και της κυβέρνησης στα εργατικά δικαιώματα μας. Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα συνδικάτα της χώρας να πάρουν αποφάσεις για την συμμετοχή στην απεργία. Την ώρα που ο κυβερνητικός-εργοδοτικός συνδικαλισμός και η πλειοψηφία του στην ΓΣΕΕ σφυρίζει αδιάφορα, υπονομεύει τους αγώνες. Στηρίζοντας την προσπάθεια της κυβέρνησης να παραμείνουν εγκλωβισμένοι οι εργαζόμενοι περιμένοντας τα ψίχουλα. Προσπάθεια που πρέπει να πέσει στο κενό και να καταδικαστεί στην συνείδηση όλων η εξαπάτηση που συνειδητά επιδιώκουν.

Καθημερινά ο ΣΕΒ ζητάει νέες επιδοτήσεις και περικοπές στα δικαιώματά μας. Θέλει να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές που θα σημαίνει ακόμα μεγαλύτερες περικοπές στις όποιες παροχές έχουν απομείνει. Θέλει την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών κυρίως για τους νέους εργαζόμενους, δηλαδή να πληρώνουμε όλοι εμείς μέρος από το μεροκάματό μας.
Τα μονοπώλια και οι βιομήχανοι στον κλάδο είναι στην ίδια γραμμή.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πρόσφατα επικύρωσε τον νόμο δολοφόνο Αχτσιόγλου – Βρούτση που καθορίζει τον κατώτερο μισθό με υπουργική απόφαση και που προβλέπει ότι όποιες αυξήσεις μπορεί να δοθούν στο μέλλον πρέπει να λάβουν υπόψη την ανταγωνιστικότητα και παραγωγικότητα των επιχειρήσεων. Ακόμα όμως και να δοθούν οι αυξήσεις – ψίχουλα που λένε, αυτές δεν θα ισοσκελίσουν τη χασούρα από την ήδη ψηφισμένη μείωση του αφορολόγητου, την ακρίβεια, τους πλειστηριασμούς, τις ιδιωτικοποιήσεις.

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο τροφίμων – ποτών έχουμε συσσωρεμένη πείρα για το τι σημαίνει αυτή η ανάπτυξη, την έχουμε νιώσει τώρα χρόνια στο πετσί μας. Η ανάπτυξη που οραματίζονται αφορά μόνο τα κέρδη των βιομηχάνων. Η COCA-COLA για μία ακόμη χρονιά ανακοίνωσε αύξηση κερδών ενώ εντείνεται η εκμετάλλευση στους εργαζόμενους και οι εργολαβίες.
Η NESTLE κάνει νέα επένδυση στα Οινόφυτα 8,5 εκατομμυρίων παρά το ότι έκλεισε το εργοστάσιο στον Ταύρο πετώντας στο δρόμο 300 οικογένειες.
Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι οι επιχειρήσεις στον κλάδο κατέχουν την πρωτιά στην μεταποιητική βιομηχανία με 25% στο σύνολο της. Έχουν μεγάλη κερδοφορία και εξαγωγικό προσανατολισμό, οι εξαγορές και συγχωνεύσεις συνοδεύονται με δις ευρώ επιδοτήσεις και κέρδη.

Για εμάς σημαίνει ανεργία, ανασφάλεια, αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις, μετατροπή των συμβάσεων εργασίας από αορίστου σε ορισμένου χρόνου, απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, εργατικά ατυχήματα κ.α.

Σε ένα κλάδο που δουλεύουν χιλιάδες εργαζόμενοι και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις βασικές καθημερινές ανάγκες των οικογενειών τους, ενώ οι βιομήχανοι στην συνάντηση που είχαμε αρνήθηκαν να υπάρξει ΣΣΕ με την αισχρή πρόταση τους, των 586 ευρώ.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ-ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ

Για εμάς δεν υπάρχουν περασμένα ξεχασμένα. Ο ιδρώτας και κόπος της σημερινής γενιάς αλλά και όλων των προηγούμενων δεν διαπραγματεύονται.
Δεν είναι αποδεκτό, ούτε καν ανεκτό στον 21ο αιώνα όπου η επιστήμη, η πρόοδος της τεχνολογίας, η κατακόρυφη άνοδος της παραγωγής αγαθών και προϊόντων να μην αφορά το σύνολο της εργατιάς και της φτωχολογιάς, των πραγματικών παραγωγών αυτού του πλούτου.
Το εμπόδιο είναι τα «παράσιτα», οι βιομήχανοι και η τάξη τους.

ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ
ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

Συνάδελφοι-συναδέλφισσες
Για να δούμε καλύτερες μέρες το σύνθημα « μπροστά οι δικές μας ανάγκες» πρέπει να βάλει στην μάχη και στον αγώνα περισσότερους, ώστε να επιβάλλουμε την πρόταση των 530 συνδικάτων που κατέθεσαν στην βουλή και αφορά την επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, επαναφορά του κατώτερου μισθού ( Ε.Γ.Σ.Σ.Ε) στα 751 ευρώ, που η κυβέρνηση και τα κόμματα των βιομηχάνων απέρριψαν.

Τώρα να σημάνει ξεσηκωμός, τα σωματεία να συγκαλέσουν ΔΣ,ΓΣ και να πάρουν αποφάσεις για την απεργία στις 14 Νοέμβρη.

Να γίνει υπόθεση όλων ο αγώνας για την διεκδίκηση:

• Υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με βάση το σχέδιο που έχουμε καταθέσει ανάμεσα στην ομοσπονδία και τους εργοδότες του κλάδου.
• Αυξήσεις στους μισθούς συντάξεις, κοινωνικές παροχές.
• Επαναφορά κατώτερου μισθού Ε.Γ.Σ.Σ.Ε στα 751 ευρώ.
• Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
• Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.
• Μέτρα αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής προστασίας.
• Απεμπλοκή από τους Ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 10.30ΠΜ

 

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Δεκέμβριος 2018
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Π.Α.ΜΕ. Web Radio