ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ COSCO

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ & ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝκαταδικάζει την άνανδρη επίθεση που έγινε από τον επόπτη της εταιρίας DPORT Παπαδόγγονα Βασίλη στον πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων στις προβλήτες της COSCO, ΕΝΕΔΕΠ, Μάρκο Μπεκρή.
Ο χρόνος που εκδηλώνεται η επίθεση δεν είναι τυχαίος, καθώς οι πρόσφατοι πετυχημένοι αγώνες των εργαζομένων, με τη στήριξη και την αλληλεγγύη Σωματείων του Πειραιά, είχαν αναγκάσει την εργοδοσία να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή ΣΣΕ, η οποία θα δεσμεύει όλες τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, αλλά και όσες τυχόν δραστηριοποιηθούν στο μέλλον, και θα καλύπτει όλες τις δραστηριότητες.


Τέτοιες θρασύδειλες και τραμπούκικες πρακτικές πρέπει να πεισμώνουν ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους, οι οποίοι ειδικά τώρα θα πρέπει να εντείνουν και να δυναμώσουν τον αγώνα τους για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει πολύ σοβαρές ευθύνες, έχει απελευθερώσει τα χέρια της εργοδοσίας, με δεσμεύσεις απέναντι στην COSCO, ΣΕΠ Α.Ε., DPORT και εργολάβους.
Συνεχίζει να μην υπογράφει ΣΣΕ, να μην αναγνωρίζει το αναφαίρετο δικαίωμα των λιμενεργατών για ένταξη τους στα ΒΑΕ, να μην λαμβάνονται μέτρα για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργατών όλων των ειδικοτήτων.
Καλούμε τους συναδέλφους να μην υποκύψουν στον εκφοβισμό και την τρομοκρατία της εργοδοσίας. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της COSCO, καθώς τέτοιες επιθέσεις θα βρίσκουν πάντα απέναντί τους το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΒΑΖΟΥΜΕ ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ
ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΗΣ

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιανουάριος 2019
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Π.Α.ΜΕ. Web Radio