ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ COSCO

 

Η ομοσπονδία και το κλαδικό συνδικάτο αττικής στο γάλα, στα τρόφιμα και στα ποτά στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην COSCO που μαζί με το σωματείο τους, δίνουν την μάχη για την υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις, για μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, για ένταξη στα ΒΑΕ, για λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Κόντρα στον εργασιακό μεσαίωνα που έχει επιβάλλει η εργοδοσία εκμεταλλευόμενη το αντεργατικό οπλοστάσιο όλων των προηγούμενων αλλά και της σημερινής κυβέρνησης που το διατηρεί στο ακέραιο και το επεκτείνει.

Αυτή είναι «η δίκαιη ανάπτυξη» της κυβέρνησης, φτώχεια, εξαθλίωση για εκατομμύρια ανέργους, άθλιες συνθήκες δουλειάς γι΄αυτούς που εργάζονται με 12ωρα και 14ωρα, με νεκρούς και τσακισμένους εργάτες λόγω ελλιπή μέτρων προστασίας.
Γι΄αυτό ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας απέναντι στην κυβέρνηση, στο ΣΕΒ, στην εργοδοσία.

Καταγγέλλουμε το μονοπώλιο της COSCO για την προσπάθεια τρομοκράτησης και το χτύπημα της απόφασης της ΓΣ των εργαζόμενων για την συνέχιση της απεργίας.
Καλούμε τα σωματεία του κλάδου να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους στην COSCO, να στηρίξουν την απόφαση τους.
Να δώσουν το παρόν σήμερα στις μία το μεσημέρι στο πρωτοδικείο του Πειραιά (Σκουζέ 3) όπου εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει κάνει η COSCO για να βγάλει παράνομη την απεργία.
Η νίκη των απεργών, θα είναι νίκη για όλη την εργατική τάξη.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ Η ΠΑΛΗ
ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Μάιος 2019
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Π.Α.ΜΕ. Web Radio