ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΚΗΡΥΞΗ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

Το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας στον κλάδο, τη μέρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ θα φέρει προς ψήφιση στη βουλή το πολυνομοσχέδιο και το οποίο τσακίζει τη ζωή των εργαζομένων, με νέα αντεργατικά μέτρα. Μέτρα που είναι συμφωνημένα με τους δανειστές και τα έχουν ανάγκη οι βιομήχανοι, καθώς υπηρετούν την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη τους. Σε αυτά είναι ενταγμένο το χτύπημα της απεργίας και των άλλων συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων στους τόπους δουλειάς, η ποινικοποίηση όσων αντιστέκονται στις μειώσεις μισθών, στην εργασιακή ζούγκλα, στις κατασχέσεις λαϊκών σπιτιών κ.α

Άλλωστε διαχρονική επιδίωξη του ΣΕΒ και όλων των κυβερνήσεων ήταν και είναι να φιμώσουν κάθε φωνή αντίστασης να βάλουν στο γύψο τον αγώνα των συνδικάτων.

Συνάδελφοι γνωρίζουμε ότι δεν είναι τα τελευταία μέτρα σε βάρος μας, παρά και την προπαγάνδα της κυβέρνησης για την <<έξοδο από τα μνημόνια και τη δίκαιη ανάπτυξη>> που έρχεται το 2018.
Όσα μέτρα πήρε ως τώρα η σημερινή κυβέρνηση αλλά και οι προηγούμενες ήρθαν για να μείνουν, γιατί ακριβώς εξυπηρετούν τα αφεντικά τους, δηλαδή τα μονοπώλια και τα συμφέροντά τους.
Στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις και τις αντιπαραθέτουμε απέναντι στις δυνάμεις του κεφαλαίου που μας επιτίθονται.
Κάνουμε στην άκρη την πλειοψηφία στην ΓΣΕΕ, που αρνείται την κήρυξη απεργίας μπροστά στον αντεργατικό οδοστρωτήρα και το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.
Αποδεικνύεται για ακόμη μία φόρα ότι είναι κομμάτι του μαύρου μετώπου των δυνάμεων του κεφαλαίου.

ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ
Η οργανωμένη πάλη των χιλιάδων εργαζομένων και ανέργων και η οποία περνά μέσα από τα συνδικάτα μπορεί να ανατρέψει αυτή την κατάσταση.
Κάθε εργοστάσιο και τόπος δουλειάς να γίνει κάστρο αντίστασης, ώστε όχι μόνο να μην περάσουν οι νέες ανατροπές αλλά και με την πάλη μας οι προηγούμενες να μην εφαρμοστούν ποτέ, να πέσουν στο κενό.
Σε αυτό τον αγώνα καλούμε όλους τους συναδέλφους να μπουν μπροστά να οργανωθούν στα συνδικάτα τους, να αποφασίσουν τη σύγκρουση με αυτή την πολιτική της Κυβέρνησης και των Βιομηχάνων, να υπερασπιστούν την ίδια τους τη ζωή, να παλέψουν για τη δική τους ανάπτυξη.
Την απόφαση αυτή φοβούνται και τρέμουν οι εκμεταλλευτές μας. Δεν είναι ανίκητοι ο αγώνας της εργατιάς μπορεί να τους σαρώσει.

Καλούμε όλα τα σωματεία στον κλάδο να πάρουν αποφάσεις για απεργία μέσα από συλλογικές διαδικασίες. Να προετοιμάσουν όλες τις δυνάμεις τους και για αυτήν την μάχη, σε αυτό θα κριθούμε όλοι μας.
Με αποφασιστικότητα να συντρίψουμε αυτούς τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και βιομηχάνων

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΣΑΣ