ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ UNILEVER ΠΑΓΩΤΟΥ

Η ομοσπονδία μας παίρνει αυτή την πρωτοβουλία και σας καλεί σε συνάντηση ώστε να οργανώσουμε από κοινού τον αγώνα εργατών και αυτοαπασχολούμενων στη διακίνηση παγωτού. Οι εξελίξεις στον κλάδο τροφίμων-ποτών διαμηνύουν ότι πρέπει γρήγορα και αποφασιστικά να συγκροτήσουμε την συμμαχία ανάμεσα μας. Οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις είναι ο βασικός στόχος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,της ΕΕ και του ΣΕΒ. Αυτές περνούν μέσα από την συγκέντρωση και συγκεντροποίηση των μέσων παραγωγής (εργοστάσια, αποθήκες διακίνησης, logistics) σε λιγότερα χέρια.

Τα αποτέλεσμα τους έχουν ήδη σοβαρές αρνητικές συνέπειες για τους εργαζόμενους – αυτοαπασχολούμενους – φτωχούς αγρότες, γιατί όλοι πλήττονται από αυτήν την πολιτική, που εφαρμόζει η σημερινή αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, υπηρετώντας με τον πιο καλύτερο τρόπο την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη των πολυεθνικών ομίλων όπως είναι η UNILEVER.

Η επίθεση του συγκεκριμένου μονοπωλίου στα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και αντιπροσώπων δεν έχει τέλος.
Οι απολύσεις, η τρομοκρατία και οι απειλές καλά κρατούν για να ξεφορτωθούν εργαζόμενους με δικαιώματα αλλά και αντιπροσώπους ώστε η διανομή και διακίνηση του παγωτού να περάσει σε λίγες εταιρείες διανομής – logistics.
Όλα τα προηγούμενα χρόνια μείνατε απαθείς στις απολύσεις των συναδέλφων σας.
Πιστέψατε ότι ο καθένας μπορεί από μόνος του να παλέψει και να έχει την δουλειά του.
Όμως η «δίκαιη ανάπτυξη» που προωθεί η κυβέρνηση, με εντολή του ΣΕΒ και φυσικά της UNILEVER που πρωτοστατεί σε αυτόν, είναι το τσάκισμα των δικαιωμάτων σας και η λήξη της συνεργασίας με όλους τους αυτοαπασχολούμενους, δίνοντας αλλού την διακίνηση εξασφαλίζοντας έτσι μεγαλύτερα περιθώρια για την κερδοφορία της.
Μπροστά και σε αυτές τις εξελίξεις η ομοσπονδία σας καλεί, να αντισταθείτε να οργανώσετε συλλογικά τον αγώνα σας, να διεκδικήσετε σταθερή και μόνιμη δουλειά.
Να μην παραιτηθείτε από τα συνολικά κεκτημένα δικαιώματα σας.
Να ενωθείτε και να διεκδικήσετε μαζί με τους εργαζόμενους του κλάδου την ανάκτηση των απωλειών, αυξήσεις, καλύτερους όρους εργασίας με την UNILEVER.
Σε ένα τέτοιο αγώνα που έχει προοπτική την συμμαχία εργατών – αυτοαπασχολούμενων για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, η ομοσπονδία και τα συνδικάτα σε όλη την χώρα θα είμαστε στο πλευρό σας και θα στηρίξουμε τον αγώνα και τις αποφάσεις

Ιανουάριος 2018