ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΖΟΥΡΑ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Να σταματήσει εδώ και τώρα η επιδίωξη της εργοδοσίας των επιχειρήσεων συμφερόντων ΖΟΥΡΑ να απαλλαγεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου όπου ανάμεσα στα μέλη του βρίσκεται και ο οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας μας. Η συγκεκριμένη ενέργεια είναι μέρος κοινού, μαζί με άλλα επιχειρηματικά συμφέροντα, σχεδιασμού ώστε να καταλήξουν οι εγκαταστάσεις του πτηνοσφαγείου της Τανάγρας στο ΝΙΤΣΙΑΚΟ χωρίς όμως τους εργαζόμενους που δούλευαν εκεί και τα δικαιώματα που είχαν κατακτήσει. Η συγκεκριμένη επίθεση έχει τη στήριξη όλης της εργοδοσίας γιατί το συγκεκριμένο σωματείο ήταν σημείο αναφοράς στους αγώνες.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε κοινό βηματισμό με την εργοδοσία έχει κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να στηρίξει αυτά τα σχέδια. Υλοποιεί και επεκτείνει όλη την αντεργατική νομοθεσία, ενώ αυτήν τη στιγμή ετοιμάζεται να φέρει νέες ανατροπές που θα νομιμοποιούν τέτοιες ενέργειες της εργοδοσίας. Για τον αγώνα των συγκεκριμένων εργαζομένων έχει πλήρη γνώση καθώς έχουν γίνει συναντήσεις στο υπουργείο, σε υπηρεσίες, έχει συζητηθεί ακόμα και στο κοινοβούλιο.
Αυτές οι μεθοδεύσεις είναι προϋποθέσεις για την επιδιωκόμενη καπιταλιστική ανάπτυξη που θα πατήσει πάνω σε κάθε κεκτημένο δικαίωμα. Θα είναι ανάπτυξη για τους λίγους και επέκταση της φτώχιας, της ανέχειας, της εξαθλίωσης για τους πολλούς που παράγουν σήμερα τεράστιο πλούτο.

Προειδοποιούμε εργοδοσία – κυβέρνηση ότι δεν θα περάσουν αυτοί οι σχεδιασμοί. Να σταματήσει την επίθεση στους εργαζόμενους και στο Διοικητικό Συμβούλιο του επιχειρησιακού σωματείου. Να πληρώσει όλες τις δεδουλευμένες οφειλές, να εξασφαλίσει όλες τις θέσεις εργασίας με τα κεκτημένα δικαιώματα, να παρθούν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για να σταματήσει ο εργασιακός μεσαίωνας που επικρατεί στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις.
Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου να στηρίξουν με κάθε τρόπο των αγώνα των συναδέλφων εργαζομένων στο ΖΟΥΡΑ. Να βγουν άμεσα ψηφίσματα αλληλεγγύης. Να ετοιμαστούν να στηρίξουν σε κάθε γωνιά της χώρας τις κινητοποιήσεις που θα αποφασίσει το σωματείο.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ
ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ