ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΛΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Έκκληση για Συγκέντρωση Υλικής Βοήθειας στους Πρόσφυγες

Αλληλεγγύη στους Ξεριζωμένους.
Καλούμε όλα τα συνδικάτα και όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο να οργανώσουν την συγκέντρωση υλικής βοήθειας για τους πρόσφυγες.
Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες του συνεχιζόμενου εγκλήματος των ΝΑΤΟ- ΕΕ στη Μέση Ανατολή. Πόλεμοι, επεμβάσεις, φτώχεια, βομβαρδισμοί οδηγούν χιλιάδες στο ξεριζωμό και την προσφυγιά. Μέσα από φωτιά και σίδερο φτάνουν στο Αιγαίο. Δίνουν μάχη με τα κύματα, ναυαγοί στα νησιά μας, με στόχο να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς άλλες χώρες. Μάνες με μωρά στην αγκαλιά, νέοι και παιδιά συνεχίζουν με τα πόδια το ταξίδι τους προς την επιβίωση.

Την ίδια ώρα όμως η Συνθήκη Σένγκεν, η πολιτική της ΕΕ τους κλείνει την πόρτα και τους στοιβάζει στην Ελλάδα, χωρίς ούτε τα στοιχειώδη. Στο κρύο, στη βροχή ή σε καταυλισμούς που αποτελούν ντροπή για κάθε άνθρωπο. Την ίδια στιγμή ο μόνος καημός της κυβέρνησης είναι να εφαρμοστούν οι αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
Απέναντι σ' αυτή την κατάσταση οι εργαζόμενοι της Ελλάδας δε θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα των ιμπεριαλιστών. Δεν θα αφήσουμε να κυριαρχήσουν οι ρατσιστικές, ξενοφοβικές κραυγές (από τους ίδιους που στηρίζουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που οδηγούν τους λαούς σε προσφυγιά).
ΤΩΡΑ κάθε σωματείο καθένας που θέλει να λέγεται άνθρωπος να προσφέρει από το υστέρημα του ώστε να συγκεντρωθεί βοήθεια για τους πρόσφυγες.
Υλικά πρώτης ανάγκης που χρειάζονται είναι (φαγητό ξηρά τροφή, νερό, βρεφικά είδη, πάνες, κτλ)
Κάθε σωματείο ή εργαζόμενους να έρθει σε επικοινωνία με την ομοσπονδία και με τις αντίστοιχες γραμματείες του ΠΑΜΕ σε όλη την χώρα για την παράδοση της Υλικής Βοήθειας.

Αύγουστος 2018