ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ – ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

Συνάδελφοι, συναδέλφισες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωρά στην διάλυση του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος, συνεχίζει την βρώμικη δουλειά των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Με αυτό το νέο έκτρωμα νομοσχέδιο που φέρνουν υπηρετούν το ταξικό συμφέρον του ΣΕΒ και των μονοπωλιακών ομίλων, δηλαδή την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα τους, την απαλλαγή του κράτους και της εργοδοσίας από το «βάρος» της κοινωνικής ασφάλισης.

Για άλλη μια φορά θα πληρώσουν οι φτωχοί για να αυγατίζουν τα κέρδη τους, τα παράσιτα της κοινωνίας, οι καπιταλιστές.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι επικίνδυνη για τους εργαζόμενους τους μικρούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, την νεολαία, τον φτωχό λαό.
Με προκλητικό τρόπο δηλώνουν ότι το νέο νομοσχέδιο δίνει προοπτική βιωσιμότητας για το ασφαλιστικό σύστημα και ότι οι βιομήχανοι αφού «συμφώνησαν» να υποστούν αύξηση στις εργοδοτικές εισφορές (1%) τηρούν υπεύθυνη στάση και πρέπει να συμβάλουμε όλοι σε αυτήν. Όμως δεν λένε κουβέντα για τις προηγούμενες μειώσεις στις εργοδοτικές εισφορές που έφτασαν στο (3.9%).
Όπως δεν μας λένε ότι οι κυβερνήσεις όλα τα χρόνια χρησιμοποίησαν τα αποθεματικά των ταμείων για την χρηματοδότηση και ενίσχυση των βιομηχάνων και των τραπεζιτών.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ

Να μην ανεχτούμε άλλο τα ψέματα και την κοροϊδία της κυβέρνησης που θέλει την συναίνεση μας, για να διαλύσει την ζωή μας.
Εμείς ξέρουμε από την καλή τι σημαίνουν εδώ και χρόνια οι ανατροπές στο ασφαλιστικό από τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Γι' αυτό και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προσπαθεί να δείξει ότι το δικό της νομοσχέδιο είναι καλύτερο των προηγούμενων.
Όμως δεν μπορούν να κρυφτούν αφού με αυτό νομιμοποιούν τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ (Λοβέρδου-Κουτρουμάνη-Βρούτση) και σαρώνουν τις κύριες και επικουρικές συντάξεις που μειώνονται ως 30% για όλους τους συνταξιούχους, καταργούν σταδιακά το ΕΚΑΣ ως το 2019, μειώνουν ακόμα και τις αναπηρικές συντάξεις, εξαφανίζουν τα προνομιακά επιδόματα.
Δεν μένει κανείς στο απυρόβλητο, οι ανατροπές αυτές επιδεινώνουν την κατάσταση, πλέον η σύνταξη γίνεται μακρινό όνειρο για πολλούς εργαζόμενους στον κλάδο, καθώς αρκετοί δουλεύουν μερικούς μήνες λόγω εποχικότητας, άλλοι με μερική απασχόληση, πλήττει παραπέρα ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες όπως την νεολαία και τις γυναίκες που υπάρχουν υψηλά ποσοστά ανεργίας.

ΥΠΟΥΛΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

Αντί λοιπόν να οργανώσει αγώνες μπροστά σε αυτή την λυσσαλέα επίθεση των καπιταλιστών, το μόνο πράγμα που ψέλλισε ήταν γιατί δεν τους κάλεσε η κυβέρνηση στον κοινωνικό διάλογο.
Συμφωνούν και υποστηρίζουν την ταξική πολιτική της ΕΕ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προς όφελος των μονοπωλίων, δηλαδή τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης.
Όμως οι εργαζόμενοι του μόχθου αργά ή γρήγορα θα στους στείλουν στα τσακίδια.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες η ομοσπονδία μαζί με τα συνδικάτα στο κλάδο, έχουμε πρωτοστατήσει να μην περάσουν οι αντιλαϊκοί και αντεργατικοί νόμοι όλα αυτά τα χρόνια. Να μην νομιμοποιηθούν στην συνείδηση των εργαζόμενων. Αυτό θα κάνουμε και τώρα. Έχουμε χρέος και καθήκον στις επόμενες γενιές. Να πάρουμε εμείς την ζωή στα χέρια μας. Να χαράξουμε το δικό μας δρόμο που θα υπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες των οικογενειών μας, να έχουμε αξιοπρεπείς συντάξεις, δημόσια δωρεάν υγεία-πρόνοια.

ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ

Δεν φοβόμαστε ούτε τις προβοκάτσιες, ούτε την καταστολή της κυβέρνησης.
Η ομοσπονδία έχει πάρει απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση.
Καλούμε τώρα όλα τα συνδικάτα να πάρουν και αυτά αποφάσεις μέσα από μαζικές διαδικασίες για συμμετοχή στην απεργία.
Να ενημερώσουν όλους τους εργαζόμενους για την νέα σφαγή που μας ετοιμάζουν.
Σε όλα τα εργοστάσια του κλάδου και σε όλους τους χώρους δουλειάς να φτάσουν μαζικά οι ανακοινώσεις της ομοσπονδίας και των συνδικάτων.
Να ανοίξει η κουβέντα με όλους τους εργαζόμενους πως θα οργανωθούμε περισσότεροι και καλύτερα ώστε να αποτρέψουμε την επίθεση.
Να γίνουν μαζικές ΓΣ, νέες εγγραφές στα συνδικάτα, να μπουν νέοι και νέες σε αυτά, να δώσουν μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους τις μάχες που έχουμε μπροστά.

ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΝΑΙ ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ

Εμπρός λοιπόν όλοι στον αγώνα, όλοι στην απεργία προετοιμάζουμε όλες τις δυνάμεις μας.

ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ
ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ

 

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Αύγουστος 2022
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Π.Α.ΜΕ. Web Radio