ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 22/10/2015 ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 12/11/2015

 Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα σε όλα τα σωματεία, σε κάθε συνάδελφο του κλάδου, να συμμετέχει στην οργάνωση της αντεπίθεσής μας απέναντι στη νέα βάρβαρη επίθεση που εξαπολύει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.Η κυβέρνηση, πιστή στις κατευθύνσεις της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου, έρχεται να αποτελειώσει τη βρώμικη δουλειά όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και των κομμάτων που τις στηρίζουν.Προωθούν ένα ασφαλιστικό σύστημα που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου – ντόπιου και ευρωπαϊκού- με απαλλαγή της εργοδοσίας και του κράτους της από τις ασφαλιστικές εισφορές, που θα φέρει μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις.

Στρώνουν το έδαφος για ένα ασφαλιστικό με το οποίο μας καταδικάζουν για δουλειά μέχρι τον τάφο ακόμη και για τα βαρέα και ανθυγιεινά, αυξάνοντας τα όρια ηλικίας στα 67 και τα χρόνια ασφάλισης σε 40.

Την ίδια στιγμή μειώνουν τις εισφορές στους μονοπωλιακούς ομίλους από ανταποδοτικά τέλη από πρόστιμα και αναδρομικά. Χαρίζουν εκατομμύρια σε μονοπωλιακά μεγαθήρια και κυνηγούν ψευτοσυντάξεις των υπερηλίκων.

Ισοπεδώνουν το δημόσιο χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης. Προωθούν ένα ιδιωτικοποιημένο, πλήρως εμπορευματοποιημένο σύστημα για όσους έχουν και μπορούν με τη συντριπτική πλειοψηφία να λαμβάνει παροχές επιπέδου «πτωχοκομείου».
Ήδη λένε ανοιχτά ότι τα χειρότερα είναι μπροστά μας. Το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε αφορά μόνο το 30% των προαπαιτούμενων. Έρχεται νέο κύμα μέσα στο Νοέμβρη. Οι εργοδότες, με τη στήριξη κυβέρνησης, ΣΕΒ επιχειρούν την πλήρη ασυδοσία. Προωθούν την απελευθέρωση των απολύσεων, την κατάργηση συλλογικών διαπραγματεύσεων, το τσάκισμα των μισθών και των δικαιωμάτων μας για να αυγαταίνουν τα δικά τους κέρδη.

Κανένας εργάτης, κανένας τίμιος συνδικαλιστής, κανένας νέος δεν πρέπει να συμβιβαστεί με αυτή την κατάσταση.

Κανένας δεν πρέπει να ξεγελαστεί από την προσπάθεια διαχωρισμού των κλάδων, αλλά ούτε από τη λογική των ισοδύναμων μέτρων, ή της ηπιότερης εφαρμογής.
Στη φτώχεια, την ανεργία, την κατάργηση δικαιωμάτων δεν υπάρχει ήπια εφαρμογή.

Ανακούφιση μπορεί να υπάρξει μόνο με τον αγώνα για να παρεμποδίσουμε αυτή την επίθεση, να ανοίξουμε το δρόμο για την ανάκτηση των απωλειών των τελευταίων χρόνων και για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς!

Έχουμε πείρα από χώρους του κλάδου που επικρατούν ελαστικές σχέσεις εργασίας, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, που τμήματα ολόκληρα δίνονται σε εργολάβους, που κάθε μέρα κι ένας συνάδελφός μας παθαίνει εργατικό ατύχημα. Η κοινωνική ασφάλιση αποτελεί πλέγμα προστασίας που συνδυάζει το δικαίωμα στην υγεία και την πρόνοια, την προστασία από

τον επαγγελματικό κίνδυνο και τα εργατικά ατυχήματα. Όλα αυτά που τα έχουμε χρυσοπληρώσει με ιδρώτα και κόπο σήμερα κατακρεουργούνται.
Έχουμε όμως και την πείρα από τα πρόσφατα παραδείγματα των κινητοποιήσεων των συναδέλφων μας στον κλάδο, τις εστίες αντίστασης που γεννούνται και σε άλλους κλάδους (όπως στα πρακτορεία τύπου) για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

Οι αγώνες των συναδέλφων μας στη γαλακτοβιομηχανία «ΤΡΙΚΚΗ» και στις επιχειρήσεις συμφερόντων «ΖΟΥΡΑ» ενάντια στις απολύσεις και στην προσπάθεια μείωσης των μισθών που προωθούν οι εργοδότες, αποδεικνύουν πως όταν οι εργαζόμενοι πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους μπορούν να παρεμποδίσουν την επίθεση, να ανοίξουν το δρόμο για κάλυψη των απωλειών.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΙ! ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΑΝΑΚΟΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ!
Μας κήρυξαν πόλεμο και οργανωμένα, συλλογικά, αποφασιστικά
πρέπει να απαντήσουμε.

Τους επιστρέφουμε ως απαράδεκτα τα νέα μέτρα! Δε δεχόμαστε το σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να κάνουν δική τους υπόθεση τον αγώνα για να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους!

Να παραμείνουν οι νόμοι τους στα χαρτιά, να μη φτάσει στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο που θα καταργεί την κοινωνική ασφάλιση.

Συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια που καλεί το ΠΑΜΕ σε κάθε πόλη στις 22 Οκτώβρη (στην Αθήνα στις 6:30μμ στην Ομόνοια).

Κηρύσσουμε απεργία για τις 12 Νοέμβρη.

Προχωράμε μαχητικά σε κάθε χώρο δουλειάς σε γενικές συνελεύσεις να συζητήσουμε, να οργανώνουμε την επιτυχία του συλλαλητηρίου και της απεργίας.

ΔΕ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΤΟ ΣΦΑΓΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

 

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Δεκέμβριος 2018
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Π.Α.ΜΕ. Web Radio