ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΕΒ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ

Προς
Σ.Ε.Β Σύνδεσμο επιχειρήσεων και βιομηχανιών
Κοινοποίηση
1.Υπουργείο Εργασίας
2.ΜΜΕ
3.Σωματεία

Η διοίκηση της ομοσπονδίας προκηρύσσει 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλο τον κλάδο τροφίμων-ποτών όλης της χώρας, την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και συνδικαλιστικών ελευθεριών απέναντι στην νέα αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης που φέρνει νομοσχέδια για να υπηρετήσει τις επιδιώξεις των βιομηχάνων και των μονοπωλιακών ομίλων.
Δυναμώνουμε τον αγώνα για να μην περάσει ο εργασιακός μεσαίωνας με μισθούς 200 ευρώ, με την κατάργηση του 8ωρου, με το κτύπημα της απεργίας, των συνδικαλιστικών και πολιτικών ελευθεριών.

Διεκδικούμε
• Να καταργηθούν άμεσα οι αντεργατικές-αντιλαϊκές διατάξεις των ΠΝΠ.
• Υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς. Κανένας χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα. Καμία απόλυση, καμία μείωση μισθού και απώλεια του εισοδήματος των εργαζομένων. Να πληρώσουν κράτος κι εργοδοσία. Ουσιαστική προστασία των ανέργων. Έκτακτο επίδομα για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κοινωνική ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική.
• Κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων για την εργατική-λαϊκή οικογένεια. Απαλλαγή των εργαζομένων από χρέη για ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, ενοίκιο, τηλέφωνο, internet για όλο το διάστημα της πανδημίας και για όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα.
• Πλήρη, επαρκή κι αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Να ανοίξουν όλες οι δημόσιες δομές υγείας που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια. Σχέδιο επίταξης του ιδιωτικού τομέα και άμεση επίταξη των ιδιωτικών διαγνωστικών για μαζικά δωρεάν τεστ στον πληθυσμό την περίοδο της πανδημίας. Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
• Κατάργηση του νόμου απαγόρευσης των διαδηλώσεων και του νόμου περιορισμού του απεργιακού δικαιώματος.

• Πύκνωση δρομολογίων και προσλήψεις προσωπικού στις αστικές συγκοινωνίες
• Προσλήψεις καθαριστριών για τα σχολεία. Στις τάξεις να είναι 15 μαθητές. Να δοθούν δωρεάν όλα τα αναγκαία για την τηλεργασία και δωρεάν internet.
• Να δοθεί η 13η και η 14η σύνταξη σε όλους τους συνταξιούχους. Να καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης και να αποδοθούν όλα τα αναδρομικά για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις και τα δώρα για όλους τους συνταξιούχους.
• Αναστολή πληρωμών για τους εργαζόμενους προς Δημόσιο, τράπεζες, ΔΕΚΟ, αναστολή πλειστηριασμών και κατασχέσεων. Κούρεμα και διαγραφή χρεών σε εργατικές και λαϊκές οικογένειες.

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Απρίλιος 2021
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Π.Α.ΜΕ. Web Radio