ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΒΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2019

 Συναδέλφισσες-συνάδελφοι

Η 1η Μάη είναι μέρα απεργίας, είναι μέρα αγώνα για την παγκόσμια εργατική τάξη είναι μέρα του εργατικού κινήματος, σύμβολο του αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση βαμμένη με το αίμα των εργαζομένων στην χώρα μας και σε όλο τον κόσμο. Η συλλογική μνήμη πάει στην πρωτομαγιά του 1886 στο Σικάγο, πάει στον Μάη του 1936 στην Θεσσαλονίκη, πάει στην Καισαριανή του 1944. Την ημέρα αυτή τιμάμε όλους αυτούς που έδωσαν την ζωή τους για να έχουμε δικαιώματα και κατακτήσεις για να ζήσουμε σε ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς πόλεμους, χωρίς προσφυγιά. Τιμάμε όλους αυτούς που αγωνιστήκαν ενάντια στους ιμπεριαλιστές για το δίκιο της εργατικής τάξης και των λαών.

Στα δικά τους χνάρια και εμείς σήμερα αγωνιζόμαστε εναντία στις πολιτικές που ματώνουν τους λαούς, αγωνιζόμαστε για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών μας, οργανώνουμε την πάλη μας, απαντάμε μαχητικά και ταξικά ας θυμηθούμε πως οι εργαζόμενοι ότι κέρδισαν, το κατάφεραν δίνοντας ενωμένοι σκληρές μάχες ενάντια στους εκμεταλλευτές τους.

Η 1η Μάη είναι μέρα που συνδέει το χτες με το σήμερα στην ιστορία των ταξικών αγώνων, εναντία στην εξαθλίωση, την εκμετάλλευση και την τρομοκρατία του κεφαλαίου. Η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όπως και όλες οι προηγούμενες έχοντας υιοθετήσει μνημόνια και τα άγρια αντεργατικά μέτρα που τα συνοδεύουν ως τη δήθεν μοναδική πολιτική και οικονομική λύση διέλυσαν την ζωή της εργατικής οικογένειας.

Μέτρα που έχουμε νιώσει στο πετσί μας και εμείς εδώ στο εργοστάσιο της ΕΒΓΑ αφού η εργοδοσία χρησιμοποιεί στο έπακρο όλο αυτό το οπλοστάσιο που της παρέχουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις. Το σίγουρο είναι ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα αν δεν υπήρχε το ταξικό σωματείο μας θα αλώνιζαν με μεγαλύτερη ευκολία. Γι΄αυτό πρέπει όλοι σήμερα να συσπειρωθούμε δίπλα σε αυτό για να μπορέσουμε να βάλουμε φρένο στους σχεδιασμούς τους, αύριο να περάσουμε στην αντεπίθεση.
Για να γίνει πράξη απαιτείται ενωτικός και συντονισμένος αγώνας όλων των εργαζόμενων, για να έχουμε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις, για ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία για να μην θρηνήσουμε και άλλα θύματα από τα εργοδοτικά εγκλήματα.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

Για να υπάρξει αναζωογόνηση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος για να απαλλαγούμε από την σαπίλα του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού όπως στη ΓΣΕΕ που αντιστρατεύεται τα εργατικά συμφέροντα και διευκολύνει την εκάστοτε κυβέρνηση να περνάει την πολιτική της Ε.Ε, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου.

Που όχι μόνο δεν προτείνουν κανένα αγωνιστικό σχέδιο, αλλά έχουν σημάνει απεργοσπασία και παράδοση των δικαιωμάτων μας και έχουν γίνει οι καλύτεροι σύμμαχοι των αφεντικών και αυτό φάνηκε περίτρανα στις δυο ανεπιτυχείς προσπάθειες που έκαναν μπροστά στο 37ο συνέδριο της που στόχο είχαν και έχουν για να επιβάλουν τους εργοδότες μέσα στα εργατικά σωματεία.
Γι΄αυτό και η φετινή εργατική πρωτομαγιά πρέπει να αποτελέσει σταθμό για να διώξουμε τους εργατοπατέρες και την συνδικαλιστική μαφία που έχει κατσικωθεί στο σβέρκο μας.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

Συγκεντρώνουμε τις δυνάμεις εκείνες ώστε να διεκδικήσουμε:
• Υπογραφή επιχειρησιακής Σ.Σ.Ε με αυξήσεις στους μισθούς.
• Eεπαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και υπογραφή νέας κλαδικής Σ.Σ.Ε με τον ΣΕΒ.
• Προσλήψεις και μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου στο εργοστάσιο.
• Προστασία της λαϊκής εργατικής κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και κατασχέσεις.
• Μέτωπο ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, την κρατική καταστολή και το φασισμό.
• Πάλη με όλους τους εργαζόμενους του κόσμου, τους μετανάστες και πρόσφυγες, τους λαούς για ειρήνη και αλληλεγγύη ενάντια στους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Απεργούμε και αντιστεκόμαστε, ταξικά, μαχητικά, μαζικά και ενωτικά σε όσους και όσα διαλύουν τις ζωές μας.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1Η ΜΑΗ ΚΑΙ
ΣΤΗN ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 10.30 ΠΜ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 9.30 ΠΜ ΣΤΗΝ ΠΛ.ΚΑΝΙΓΓΟΣ

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ιούνιος 2020
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Π.Α.ΜΕ. Web Radio