ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΕΛΑΙΔΙΤΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Α.Ε

Συνάδελφοι, εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα αντιμετωπίζουμε την καταπάτηση εργασιακών μας δικαιωμάτων. Παρά τις όποιες ενέργειες έχει κάνει το σωματείο μας μέχρι σήμερα, δεν έχουν αποκατασταθεί τα δικαιώματά μας. Σας μεταφέρουμε το ιστορικό για 4 από τα μεγαλύτερα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε και ζητάμε τη συμβολή σας προκειμένου να δρομολογηθούν περαιτέρω ενέργειες.

ΕΝΣΗΜΑ: Από τον Ιούνιο του 2014 οι συνάδελφοι στον εργασιακό μας χώρο είναι ανασφάλιστοι. Η εταιρία δεν μπορεί να καταθέσει ΑΠΔ επειδή έχει μεγάλο χρέος προς το ΙΚΑ το οποίο είναι αρρύθμιστο. Μέχρι σήμερα επανειλημμένα έχουμε απευθυνθεί στη Διοίκηση της εταιρίας αλλά δεν υπάρχει αποτέλεσμα. Στην επιθεώρηση εργασίας που έχουμε προσφύγει μας ενημέρωσαν ότι δεν είναι αρμόδια υπηρεσία και να απευθυνθούμε στο ΙΚΑ. Τον Φεβρουάριο του 2015 απευθυνθήκαμε στο ΙΚΑ όπου είχαμε την ενημέρωση ότι είναι πολύ πιθανό να ρυθμιστεί η συγκεκριμένη περίπτωση και άλλες παρόμοιες μέσα στους επόμενους μήνες. Παρά τις ενέργειές μας, μέχρι σήμερα συνεχίζουμε να είμαστε ανασφάλιστοι.
ΚΑΜΕΡΕΣ: Τον Απρίλιο του 2015 η εταιρία εγκατέστησε σύστημα βιντεοσκόπησης. Μία εβδομάδα μετά προσφύγαμε στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ζητώντας να μάθουμε αν έχει αδειοδοτηθεί και εάν ναι, με ποια αιτιολογία έχει πάρει την άδεια. Σας κοινοποιούμε το έγγραφο που στείλαμε και για το οποίο έχουμε πάρει αριθμό πρωτοκόλλου από την Αρχή, 2313/20-04-2015.
ΜΕΙΩΣΕΙΣ: Τον Ιούνιο του 2013 η εταιρία προχώρησε σε μονομερείς μειώσεις. Τότε προσφύγαμε στο ΣΕΠΕ Εύβοιας και διενεργήθηκαν εργατικές διαφορές στις 24-72013 και στις 19-9-2013. Την ίδια εποχή, όπως γνωρίζεται αφού η Ομοσπονδία ήταν παρούσα, έγιναν και πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις. Παρόλα αυτά μέχρι σήμερα δεν έχουν αποκατασταθεί οι μισθοί μας.
ΟΦΕΙΛΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ: Οφείλονται δεδουλευμένες αποδοχές, με διαφορετική οφειλή σε κάθε συνάδελφο.
Σε αναμονή της επικοινωνίας σας.

Μάιος 2018