ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Η Ομοσπονδία μας απευθύνει χαιρετισμό σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, για τη μαχητική συμμετοχή τους και στις τρεις απεργιακές μάχες που δώσαμε απέναντι στο νομοσχέδιο – έκτρωμα της κυβέρνησης της Ν.Δ.
Στις πύλες των εργοστασίων, στις εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς, στις δεκάδες συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος σε όλες τις πόλεις της χώρας, τα κλαδικά συνδικάτα και τα επιχειρησιακά σωματεία μας, οι εργαζόμενοι του κλάδου μας, έστειλαν το μήνυμα ότι παρά την ψήφισή του από την κυβερνητική πλειοψηφία και την συμφωνία στα μισά και πλέον άρθρα από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, ο αγώνας για να ακυρωθεί στην πράξη και να μείνει στα χαρτιά θα συνεχιστεί με την ίδια αποφασιστικότητα!

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ


Η διοίκηση της ομοσπονδίας καταγγέλλει το κράτος – τρομοκράτη του Ισραήλ που κλιμακώνει τη δολοφονική του βία σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, με τη νέα άγρια επίθεση ισραηλινών δυνάμεων καταστολής στο τέμενος Αλ Ακσά στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και την επίθεση του ισραηλινού κράτους στους προσκυνητές, με δεκάδες τραυματίες. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον Παλαιστινιακό λαό που διεκδικεί με τον αγώνα του, εδώ και δεκαετίες, το αυτονόητο δικαίωμα: Να έχει δικό του κυρίαρχο κράτος, στα όρια του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΗ - ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2021


H Διοίκηση της Ομοσπονδίας χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους από όλους τους κλάδους, που 135 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη εξέγερση στο Σικάγο, τίμησαν την εργατική πρωτομαγιά δίνοντας της το πραγματικό της περιεχόμενο, την πάλη για το δίκιο της τάξης μας, για να ανατραπεί το σύστημα που γεννά την εκμετάλλευση, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, τον φασισμό, τους πολέμους και την προσφυγιά, για μια κοινωνία χωρίς φτώχεια και ανεργία, όπου η παιδεία, η υγεία, η πρόνοια θα είναι καθολική για όλους δημόσια και δωρεάν και όχι εμπόρευμα, όπως τώρα. Ο κλάδος μας έδωσε δυναμικό παρόν τηρώντας απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας και θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο διεκδικώντας μέτρα για την Υγεία μας και ενάντια στο «άθλιο» νομοσχέδιο του 10ωρου εργασίας, της απαγόρευσης των αγώνων μας.

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΘΟΔΩΡΗ ΣΤΙΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

 

Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους του Ομίλου AVRAMAR, στις εγκαταστάσεις της Θεσπρωτίας, για την αποφασιστική απάντηση που έδωσαν για τις απολύσεις . Αποδεικνύεται περίτρανα η συλλογική δύναμη των εργαζομένων απέναντι στην εργοδοσία, που δεν είναι ανίκητη όπως φαντάζει. Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γάλακτος , Τροφίμων & Ποτών καταγγέλλει την εργοδοσία του μεγαλύτερου ομίλου στις ιχθυοκαλλιέργειες, όπως αυτή προέκυψε από τη συγχώνευση των «ΝΗΡΕΑ» , «ΣΕΛΟΝΤΑ» , «ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ» για την πρόθεση απόλυσης του συνδικαλιστή συναδέλφου μας Θοδωρή Παπαγιάννη και την απόλυση άλλων τριών συναδέλφων .

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΓΙΟ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΑ ΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Η ομοσπονδία μας καταγγέλλει το όργιο καταστολής με πρωταγωνιστές τα Ματ και τα σώματα ασφαλείας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, που με εντολές της κυβέρνησης της ΝΔ και της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου δεν δίστασαν να πετάξουν χειροβομβίδες κρότου λάμψης, να πνίξουν με χημικά τον χώρο και να προχωρήσουν σε προσαγωγές και συλλήψεις φοιτητών που διεκδικούσαν το άνοιγμα των σχολών. Αποδεικνύεται περίτρανα ποια είναι η πραγματική στόχευση του νέου έκτρωμα νόμου Χρισοχοίδη – Κεραμέως. Μπροστά στον δίκαιο αγώνα των φοιτητών να ανοίξουν οι σχολές με όλα τα μέτρα προστασίας, αντί να δοθούν χρήματα γι΄αυτό το σκοπό η κυβέρνηση στέλνει τα ΜΑΤ και κάνει χιλιάδες προσλήψεις στα σώματα ασφαλείας. Η στάση της Πρυτανείας βάζει νερό στον μύλο της έντασης και του αυταρχισμού της κυβέρνησης.

Ο κοινός σκοπός τους είναι να τσακίζουν όποιον αντιδράει, όποιον αντιστέκεται!

Απαιτούμε να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες!

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει των εργατών και φοιτητών η πάλη θα την σπάσει!

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΑΝΩΓΙΑΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ (ΠΑΝΑΓΟΣ)

Η κηδεία του συναδέλφου Ανωγιάτη Παναγιώτη (Πανάγου) θα τελεστεί την Δευτέρα 22 Φλεβάρη 2021 στις 2 μμ στο 3ο Νεκροταφείο Νίκαιας – Άγιος Ιωάννης Ρέντης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ


Και με τη μάσκα έχουμε φωνή και διεκδικούμε!
Η Διοίκηση της ομοσπονδίας χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους σε όλη την χώρα, σε όλους τους κλάδους, που έσπασαν ξανά τη σιωπή, στην εργοδοτική βία, την κρατική καταστολή και απέργησαν για τη ζωή τους, την υγεία τους, τα δικαιώματα τους. Ο κλάδος μας έδωσε αγωνιστικό παρόν τηρώντας απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας και θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο διεκδικώντας μέτρα για την Υγεία μας και ενάντια στο «άθλιο» νομοσχέδιο 10ωρης εργασίας, της απαγόρευσης των αγώνων μας. Δεν πέρασε ο φόβος, η τρομοκρατία, η απαισιοδοξία, η λογική να λογαριαστούμε μετά. Δεν μας φοβίζει η προκλητική στάση της κυβέρνησης, που γέμισε από το πρωί το κέντρο της Αθήνας αλλά και σε άλλες πόλεις με ΜΑΤ, αύρες και αστυνομικούς θέλοντας να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου.

Περισσότερα...

ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ COCA-COLA

 

Η πολυεθνική COCA COLA θέλοντας να κεντρικοποιήσει το οικονομικό της τμήμα σχεδιάζει τη μεταφορά του στη Θεσσαλονίκη αφαιρώντας τις συγκεκριμένες εργασίες από τις εγκαταστάσεις της σε όλη την Ελλάδα. Η λειτουργία του νέου τμήματος στη Θεσσαλονίκη θα ανατεθεί σε εργολαβική εταιρεία της οποίας οι εργαζόμενοι δεν θα θεωρούνται εργαζόμενοι της COCA- COLA, δεν θα καλύπτονται από την επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας και ότι αυτή προβλέπει. Στο νέο τμήμα υποχρεώνει να μεταφερθούν εργαζόμενοι που αυτή τη στιγμή εργάζονται στην COCA-COLA στα αντίστοιχα τμήματα που υπάρχουν στις εγκαταστάσεις σε όλη την Ελλάδα! Αυτή η απόφαση ξηλώνει λίγο ακόμα το πουλόβερ των εργασιακών δικαιωμάτων που έχουν κατακτηθεί με αγώνες. Συνάδελφοι απ' όλη την Ελλάδα που εργάζονται ορισμένοι για περισσότερο από δέκα χρόνια στην επιχείρηση καλούνται κυριολεκτικά με το πιστόλι στον κρόταφο, να ανατρέψουν όποιον σχεδιασμό είχαν κάνει γι' αυτούς και τις οικογένειες τους, υποκύπτοντας στα σχέδια της εργοδοσίας για ευέλικτο και φθηνό εργατικό προσωπικό και αύξηση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητάς της.

Περισσότερα...

NEWSLETTER

Γραφτείτε για να μαθαίνετε τα τελευταία μας νέα!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Σεπτέμβριος 2021
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Π.Α.ΜΕ. Web Radio